Sites met inhoud voor volwassenen op Google blokkeren op uw school of bedrijf

Als u een Google-account voor een school of bedrijf beheert, kunt u de SafeSearch-instelling inschakelen om te voorkomen dat de meeste inhoud voor volwassenen wordt weergegeven in zoekresultaten.

Als u wilt voorkomen dat inhoud voor volwassene in uw eigen zoekresultaten wordt weergegeven, bekijkt u meer informatie over SafeSearch voor afzonderlijke accounts.

SafeSearch ingeschakeld houden voor uw netwerk

Wanneer SafeSearch is vergrendeld, wordt inhoud voor volwassenen geblokkeerd in de zoekresultaten van iedereen die deze browser gebruikt.

Een leraar of beheerder kan SafeSearch vergrendelen door de SafeSearch-instelling te wijzigen op elke computer, in elke browser en in elk browserprofiel.

1. Ga naar Zoekinstellingen.
  2. Selecteer SafeSearch vergrendelen onder SafeSearch-filters. U kunt worden gevraagd in te loggen.
  3. Selecteer SafeSearch vergrendelen. Zodra de vergrendeling is ingeschakeld, wordt er een bevestigingspagina weergegeven.

Opmerking: Als uw school gebruikmaakt van Chrome-browsers of Chromebooks, kunt u SafeSearch ook gebruiken met Chrome-beleidsregels voor gebruikers.

SafeSearch vergrendelen door wijzigingen in uw router aan te brengen (geavanceerd)

Voor deze optie is technische kennis vereist. De eerste optie wordt aanbevolen als u geen technische achtergrond heeft.

Het virtuele IP-adres van SafeSearch (VIP)

Met SafeSearch VIP worden alle gebruikers in uw netwerk gedwongen om SafeSearch te gebruiken voor Google Zoeken, terwijl er nog steeds een beveiligde verbinding via HTTPS mogelijk is. De afkorting 'VIP' in SafeSearch VIP staat voor Virtual IP, een IP-adres dat intern naar meerdere Google-servers kan worden omgeleid.

Wanneer SafeSearch VIP is ingeschakeld, ontvangen leraren en studenten op uw school een melding wanneer ze voor het eerst naar Google gaan. Hiermee worden ze ervan op de hoogte gesteld dat SafeSearch is ingeschakeld.

Opmerking: Met SafeSearch VIP worden andere Google-services buiten Google Zoeken niet beïnvloed.

SafeSearch VIP inschakelen

Als u SafeSearch voor uw hele netwerk wilt afdwingen, moet u uw DNS-configuratie updaten. Configureer de DNS-vermelding voor www.google.com (en eventuele andere Google ccTLD subdomeinen van landen die worden gebruikt) als CNAME voor forcesafesearch.google.com.

SafeSearch-zoekresultaten en -afbeeldingsresultaten voor verzoeken die we via deze VIP ontvangen, worden door ons weergegeven.

Inhoud voor volwassenen in zoekresultaten melden

Als u SafeSearch heeft ingeschakeld, maar uw zoekresultaten toch inhoud voor volwassenen bevatten, kunt u de aanstootgevende content melden.

Katie is a Search expert and author of this help page.

Katie is Google Zoeken-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar hieronder feedback over de pagina.