SafeSearchin lukitseminen verkoissa ja laitteilla, joita ylläpidät

Jos ylläpidät oppilaitoksen, työpaikan tai kodin verkkoa, SafeSearch voi auttaa sinua suodattamaan avoimen seksuaalista sisältöä Googlen hakutuloksista.

Jos haluat suodattaa avoimen seksuaalista sisältöä henkilökohtaisella tililläsi, lue lisää SafeSearchin käytöstä henkilökohtaisella Google-tilillä.

SafeSearchin pitäminen päällä ylläpitämilläsi laitteilla

Jos valvot lapsen laitetta

Voit pitää SafeSearchin päällä lapsesi tilillä käyttämällä Family Linkiä valvotuilla mobiililaitteilla ja tietokoneilla. Lue lisää Family Link ‑sovelluksen käytöstä Haun ja lapsesi Google-tilin kanssa.

Jos käytät Chromebookia

Noudata Chromen käyttäjäkäytäntöjä ja valitse haluamasi laitetason SafeSearch-asetukset.

Jos käytät Macia, Windowsia tai Linuxia

Jos haluat varmistaa, että ylläpitämäsi laitteet (esim. PC tai Macbook) käyttävät SafeSearchia hakutuloksissa, voit mäpätä Googlen verkkotunnukset osoitteeseen forcesafesearch.google.com.

Tätä vaihtoehtoa suositellaan tekniikan hallitseville käyttäjille.

Miten forcesafesearch.google.com toimii

Tämä menetelmä hyödyntää SafeSearch VIP:tä. Se pakottaa kaikki verkkosi käyttäjät käyttämään SafeSearchia Google Haussa, mutta ei estä suojatun HTTPS-yhteyden käyttöä. SafeSearch VIP:n nimen VIP-osa on lyhenne termistä Virtual IP eli näennäinen IP-osoite. Se tarkoittaa IP-osoitetta, joka voidaan reitittää sisäisesti useille eri Googlen palvelimille. Näytämme aina SafeSearch-tuloksia, kun saamme pyyntöjä tämän näennäisen IP-osoitteen kautta. Tämä koskee Google Haun, Kuvahaun ja videohaun tuloksia.

Ominaisuus toimii kaikilla laitteen selaimilla, ja vain järjestelmänvalvojat voivat poistaa sen käytöstä. Voit tehdä muutoksen seuraavasti:

Windows
  1. Paina Windowsissa Windows-näppäintä ja lisää hakukenttään Muistio.
  2. Klikkaa Muistiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
  3. Klikkaa Kyllä, kun Windows kysyy, haluatko sallia ohjelman tekemät muutokset.
  4. Avaa hosts-tiedosto Muistiossa. Löydät sen useimmissa Windows-asennuksissa täältä: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.
  5. Paina Windows-näppäintä, lisää cmd ja paina Enteriä. Komentorivi avautuu.
  6. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com ja merkitse IP-osoite muistiin. IP-osoite muistuttaa seuraavaa numerosarjaa: 216.239.38.120.
  7. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Tärkeää: Kopioi rivi ja lisää versio jokaiselle Googlen maakohtaiselle verkkotunnukselle (esim. www.google.fi), joita laitteella voidaan käyttää.
  8. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com ja tarkistamalla, että SafeSearch on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Huom. Jos Windows on asennettu toiseen sijaintiin tietokoneellasi, voit etsiä hosts-tiedoston lisäämällä komentoriviin seuraavan komennon: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

MacOS
  1. Avaa Pääte.
  2. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com ja merkitse IP-osoite muistiin. IP-osoite muistuttaa seuraavaa numerosarjaa: 216.239.38.120.
  3. Lisää komento sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Tärkeää: Kopioi rivi ja lisää versio jokaiselle Googlen maakohtaiselle verkkotunnukselle (esim. www.google.fi), joita laitteella voidaan käyttää.
  5. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com ja tarkistamalla, että SafeSearch on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Linux
  1. Avaa Pääte.
  2. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com ja merkitse IP-osoite muistiin. IP-osoite muistuttaa seuraavaa numerosarjaa: 216.239.38.120.
  3. Lisää komento sudo nano /etc/hosts.
  4. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Tärkeää: Kopioi rivi ja lisää versio jokaiselle Googlen maakohtaiselle verkkotunnukselle (esim. www.google.fi), joita laitteella voidaan käyttää.
  5. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com ja tarkistamalla, että SafeSearch on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

SafeSearchin pitäminen päällä oppilaitoksen, työpaikan tai kodin verkossa

Jos ylläpidät oppilaitoksen, työpaikan tai kodin verkkoa, voit pakottaa SafeSearch-asetuksen pysymään päällä verkon kaikilla selaimilla ja laitteilla. Tämä onnistuu soveltamalla SafeSearchin Virtual IP ‑osoitetta kaikkiin asetuksissa valitsemiisi Googlen verkkotunnuksiin. Muutosta ei voi kumota selaintasolla.

SafeSearchin pakottaminen päälle verkossa edellyttää DNS-määritysten päivittämistä. Aseta osoitteen www.google.com (ja muiden käyttäjiesi käyttämien Googlen maakohtaisten verkkotunnusten) DNS-merkinnät osoitteen forcesafesearch.google.com CNAME-merkinnöiksi.

Avoimen seksuaalisesta sisällöstä ilmoittaminen

Jos löydät avoimen seksuaalista sisältöä, vaikka SafeSearch on päällä, voit tehdä ilmoituksen sisällöstä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita