SafeSearchin lukitseminen tileillä, laitteilla ja verkoissa, joita ylläpidät

Jos ylläpidät tilejä, laitteita tai verkkoja, SafeSearch voi auttaa sinua suodattamaan avoimen seksuaalista sisältöä Googlen hakutuloksista. Jos haluat pitää SafeSearchin päällä ja estää käyttäjiä laittamasta sitä pois päältä, voit lukita SafeSearchin.

Tärkeää: Tämä artikkeli on tarkoitettu henkilöille, jotka ylläpitävät SafeSearch-asetuksia muiden puolesta. Jos haluat muuttaa henkilökohtaisen tilisi SafeSearch-asetuksia, seuraa ohjeita avoimen seksuaalisten tulosten suodattamisesta SafeSearchin avulla.

SafeSearchin voi lukita

• tileillä, joita hoidat vanhempana, huoltajana tai koulun järjestelmänvalvojana
  • ylläpitämilläsi laitteilla, kuten Chromebookit, Windows, Mac ja Linux
  • verkoissa, joita ylläpidät koulussa, töissä tai kotona.

SafeSearchin lukitseminen ylläpitämilläsi laitteilla

Jos valvot lapsen laitetta Family Linkillä
Jos olet vanhempi lapsen Google-perheryhmässä, voit pitää SafeSearchin päällä lapsen tilillä valvotulla Android-laitteella ja Chromebookilla, jossa on Family Link. Lue lisää Hausta ja lapsen Google-tilistä.
Jos hallinnoit laitteita Google Workspace for Educationin kautta

Verkkoturvallisuuden parantamiseksi SafeSearch on oletuksena päällä

• alle 18-vuotiailla käyttäjillä, jotka ovat kirjautuneet Google Hakuun Google Workspace for Education ‐tilillään millä tahansa selaimella
  • käyttäjillä, jotka ovat kirjautuneet perus‐ tai keskiasteen oppilaitosten Google Workspace for Education ‐tileilleen Chrome-selaimilla.

Jos olet Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvoja, lue, miten voit hallita Googlen palveluiden käyttöä iän mukaan.

Jos hallinnoit Chromebookia
Jos olet järjestelmänvalvoja, joka hallinnoi Chromen käytäntöjä Google-hallintakonsolista, voit määrittää SafeSearch-asetukset laitetasolla. Lue lisää Chromen käytäntöjen määrittämisestä käyttäjille tai selaimille.
Jos hallinnoit Mac-, Windows- tai Linux-laitetta

Jos haluat varmistaa, että ylläpitämäsi laitteet (esim. PC tai Macbook) käyttävät SafeSearchia hakutuloksissa, voit mäpätä Googlen verkkotunnukset osoitteeseen forcesafesearch.google.com.

Tätä vaihtoehtoa suositellaan teknisesti taitaville käyttäjille.

Google-verkkotunnusten mäppäys osoitteeseen forcesafesearch.google.com

Tämä menetelmä hyödyntää SafeSearch VIP:tä. Se pakottaa kaikki verkkosi käyttäjät käyttämään SafeSearchia Google Haussa, mutta ei estä suojatun HTTPS-yhteyden käyttöä. SafeSearch VIP:n nimen VIP-osa on lyhenne termistä Virtual IP eli virtuaalinen IP-osoite. Se tarkoittaa IP-osoitetta, joka voidaan reitittää sisäisesti useille eri Googlen palvelimille. SafeSearch-tuloksia sovelletaan kaikkiin tämän virtuaalisen IP-osoitteen kautta saamiimme pyyntöihin, ja niihin sisältyvät Googlen sivustohaku-, kuvahaku- ja videohakutulokset.

Ominaisuus toimii kaikilla laitteen selaimilla, ja vain järjestelmänvalvojat voivat poistaa sen käytöstä. Voit tehdä muutoksen seuraavasti:

Windows
  1. Paina Windowsissa Windows-näppäintä ja kirjoita hakukenttään Muistio.
  2. Klikkaa Muistiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
  3. Valitse Kyllä, kun Windows kysyy, haluatko sallia ohjelman tekemät muutokset.
  4. Avaa hosts-tiedosto Muistiossa. Löydät sen useimmissa Windows-asennuksissa täältä: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.
  5. Paina Windows-näppäintä, lisää cmd ja paina Enter. Komentorivi avautuu.
  6. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com ja merkitse IP-osoite muistiin. IP-osoite muistuttaa seuraavaa numerosarjaa: 216.239.38.120.
  7. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Tärkeää: Lisää tästä rivistä kopio jokaista käyttämääsi Googlen maakohtaista verkkotunnusta kohden, esimerkiksi www.google.fi.
  8. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com ja tarkistamalla, että SafeSearch on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Vinkki: Jos Windows on asennettu toiseen sijaintiin tietokoneellasi, voit etsiä hosts-tiedoston lisäämällä komentoriviin seuraavan komennon: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

MacOS
  1. Avaa Pääte.
  2. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com ja merkitse IP-osoite muistiin. IP-osoite muistuttaa seuraavaa numerosarjaa: 216.239.38.120.
  3. Lisää komento sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Tärkeää: Lisää tästä rivistä kopio jokaista käyttämääsi Googlen maakohtaista verkkotunnusta kohden, esimerkiksi www.google.fi.
  5. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com ja tarkistamalla, että SafeSearch on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Linux
  1. Avaa Pääte.
  2. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com ja merkitse IP-osoite muistiin. IP-osoite muistuttaa seuraavaa numerosarjaa: 216.239.38.120.
  3. Lisää komento sudo nano /etc/hosts.
  4. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Tärkeää: Lisää tästä rivistä kopio jokaista käyttämääsi Googlen maakohtaista verkkotunnusta kohden, esimerkiksi www.google.fi.
  5. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com ja tarkistamalla, että SafeSearch on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

SafeSearchin lukitseminen oppilaitoksen, työpaikan tai kodin verkossa

Jos ylläpidät oppilaitoksen, työpaikan tai kodin verkkoa, voit pakottaa SafeSearch-asetuksen pysymään päällä verkon kaikilla selaimilla ja laitteilla. Tämä onnistuu soveltamalla SafeSearchin virtuaalista IP‑osoitetta kaikkiin asetuksissa valitsemiisi Googlen verkkotunnuksiin. Muutosta ei voi kumota selaintasolla.

SafeSearchin pakottaminen päälle verkossa edellyttää DNS-määritysten päivittämistä. Aseta osoitteen www.google.com (ja muiden käyttäjiesi käyttämien Googlen maakohtaisten verkkotunnusten) DNS-merkinnät osoitteen forcesafesearch.google.com CNAME-merkinnöiksi.

Avoimen seksuaalisesta sisällöstä ilmoittaminen

Jos löydät avoimen seksuaalista sisältöä, vaikka SafeSearch on päällä, voit tehdä ilmoituksen sisällöstä.

Muita lähteitä