Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

SafeSearchin lukitseminen tileillä, laitteilla ja verkoissa, joita ylläpidät

Jos ylläpidät tilejä, laitteita tai verkkoja, SafeSearch voi auttaa sinua suodattamaan vain aikuisille tarkoitettua sisältöä Googlen hakutuloksista. Jos haluat pitää SafeSearchin päällä ja estää käyttäjiä muuttamasta sitä, voit lukita SafeSearchin.

Tärkeää: Tämä artikkeli on tarkoitettu henkilöille, jotka ylläpitävät SafeSearch-asetusta muiden puolesta. Jos haluat muuttaa henkilökohtaisen tilisi SafeSearch-asetusta, seuraa ohjeita avoimen seksuaalisten tulosten suodattamisesta tai sumentamisesta SafeSearchin avulla.

SafeSearchin voi lukita

• tileillä, joita hoidat vanhempana, huoltajana tai koulun järjestelmänvalvojana
  • ylläpitämilläsi laitteilla, kuten Chromebookit, Windows, Mac ja Linux
  • verkoissa, joita ylläpidät koulussa, töissä tai kotona.

SafeSearchin lukitseminen ylläpitämilläsi laitteilla

Jos valvot lapsen laitetta Family Linkillä
Jos olet vanhempi lapsen Google-perheryhmässä, voit pitää SafeSearchin päällä lapsen tilillä. Lue lisää Hausta ja lapsen Google-tilistä.
Jos hallinnoit laitteita Google Workspace for Educationin kautta

Jos olet Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvoja, lue, miten voit hallita Googlen palveluiden käyttöä iän mukaan.

Jos hallinnoit Chromebookia
Jos olet järjestelmänvalvoja, joka hallinnoi Chromen käytäntöjä Google-hallintakonsolista, voit määrittää SafeSearch-asetukset laitetasolla. Lue lisää Chromen käytäntöjen määrittämisestä käyttäjille tai selaimille.
Jos hallinnoit Mac-, Windows- tai Linux-laitetta

Jos haluat lukita SafeSearchin toisella hallinnoimallasi laitteella, esimerkiksi PC:llä tai Macbookilla, voit mäpätä Googlen verkkotunnukset osoitteeseen forcesafesearch.google.com.

Tätä vaihtoehtoa suositellaan teknisesti taitaville käyttäjille.

Google-verkkotunnusten mäppäys osoitteeseen forcesafesearch.google.com

Tämä menetelmä hyödyntää SafeSearch VIP:tä. Se pakottaa kaikki verkkosi käyttäjät käyttämään SafeSearchia Google Haussa, mutta ei estä suojatun HTTPS-yhteyden käyttöä. SafeSearch VIP:n nimen VIP-osa on lyhenne termistä Virtual IP eli virtuaalinen IP-osoite. Se tarkoittaa IP-osoitetta, joka voidaan reitittää sisäisesti useille eri Googlen palvelimille. SafeSearchia sovelletaan kaikkiin tämän virtuaalisen IP-osoitteen kautta saamiimme pyyntöihin, ja niihin sisältyvät seuraavat:

• Google Haku
  • Kuvahaku
  • Videohaku

Ominaisuus toimii kaikilla laitteen selaimilla, ja järjestelmänvalvojat voivat poistaa sen käytöstä. Voit tehdä muutoksen seuraavasti:

Windows

Avaa hosts-tiedosto

1. Windowsissa: klikkaa Windows-näppäintä.
  2. Kirjoita Muistio.
  3. Klikkaa kakkospainikkeella Muistio ja sitten Suorita järjestelmänvalvojana.
    • Kun Windows kysyy, haluatko tehdä muutoksia, valitse Kyllä.
  4. Avaa hosts-tiedosto Muistiossa.
    • Löydät sen useimmissa Windows-asennuksissa täältä: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.

Tallenna hosts-tiedosto

1. Avaa komentorivi klikkaamalla Käynnistä-valikkoa.
  2. Kirjoita cmd.
  3. Paina Enter.
  4. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com.
    • Merkitse IP-osoite muistiin.
    • Esimerkki IP-osoitteesta: 216.239.38.120.
  5. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Lisää tästä rivistä kopio jokaista käyttämääsi Googlen aluekohtaista verkkotunnusta kohden, esimerkiksi www.google.fi.
  6. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch-suodatus on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com/safesearch. Varmista, että SafeSearch-suodatus on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Vinkki: Jos Windows on asennettu toiseen sijaintiin tietokoneellasi, voit etsiä hosts-tiedoston lisäämällä komentoriviin seuraavan komennon: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

MacOS
  1. Avaa Pääte.
  2. Lisää komento ping forcesafesearch.google.com.
    • Merkitse IP-osoite muistiin.
    • Esimerkki IP-osoitteesta: 216.239.38.120.
  3. Lisää komento sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Lisää tästä rivistä kopio jokaista käyttämääsi Googlen aluekohtaista verkkotunnusta kohden, esimerkiksi www.google.fi.
  5. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch-suodatus on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com. Varmista, että SafeSearch-suodatus on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

Linux
  1. Avaa Pääte.
  2. Lisää komento: ping forcesafesearch.google.com.

• Merkitse IP-osoite muistiin.
    • Esimerkki IP-osoitteesta: 216.239.38.120.
  3. Lisää komento sudo nano /etc/hosts.
  4. Lisää hosts-tiedoston loppuun merkintä, joka sisältää löytämäsi IP-osoitteen. Esimerkiksi: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Lisää tästä rivistä kopio jokaista käyttämääsi Googlen aluekohtaista verkkotunnusta kohden, esimerkiksi www.google.fi.
  5. Tallenna hosts-tiedosto.

Varmista, että SafeSearch-suodatus on päällä, siirtymällä osoitteeseen google.com. Varmista, että SafeSearch-suodatus on oletuksena päällä eikä sitä voi laittaa pois päältä.

SafeSearchin lukitseminen oppilaitoksen, työpaikan tai kodin verkossa

Jos ylläpidät oppilaitoksen, työpaikan tai kodin verkkoa, voit pakottaa SafeSearch-suodattamisen verkon kaikilla selaimilla ja laitteilla. Tämä onnistuu soveltamalla SafeSearchin virtuaalista IP‑osoitetta kaikkiin asetuksissa valitsemiisi Google-verkkotunnuksiin. Muutosta ei voi kumota selaintasolla.

Näin pakotat SafeSearch-suodatuksen verkossasi:

• Sinun on päivitettävä DNS-määritykset.
  • Aseta osoitteen www.google.com (ja muiden käyttäjiesi käyttämien Googlen aluekohtaisten verkkotunnusten) DNS-merkinnät osoitteen forcesafesearch.google.com CNAME-merkinnöiksi.

Vain aikuisille tarkoitetusta sisällöstä ilmoittaminen

Jos löydät avoimen seksuaalista sisältöä, vaikka SafeSearch on päällä, voit tehdä ilmoituksen sisällöstä.

Muita lähteitä