Lås Beskyttet søgning for konti, enheder og netværk, du administrerer

Hvis du administrerer konti, enheder eller netværk, kan Beskyttet søgning hjælpe dig med at bortfiltrere eksplicit indhold i Googles søgeresultater. Hvis Beskyttet søgning skal forblive aktiveret, og du vil forhindre brugere i at deaktivere det, kan du låse Beskyttet søgning.

Vigtigt! Denne artikel er beregnet til personer, der administrerer indstillinger for Beskyttet søgning for andre. Hvis du vil ændre indstillingerne for Beskyttet søgning for din personlige konto, skal du følge vejledningen til bortfiltrering af resultater med eksplicit indhold ved hjælp af Beskyttet søgning.

Hvor du kan låse Beskyttet søgning

• Konti, du administrerer som forælder, værge eller skoleadministrator
  • Enheder, du administrerer, herunder Chromebooks, Windows, Mac og Linux
  • Netværk, du administrerer på din skole, på din arbejdsplads eller derhjemme

Lås Beskyttet søgning på de enheder, du administrerer

Hvis du holder øje med dit barns enhed med Family Link
Hvis du er forælder i barnets Google-familiegruppe, kan du lade Beskyttet søgning være aktiveret for dit barns konto på forældrestyrede Android-enheder og Chromebooks med Family Link. Få flere oplysninger om Søgning og dit barns Google-konto.
Hvis du administrerer enheder via Google Workspace for Education

For at gøre webbrowseren mere sikker er Beskyttet søgning som standard aktiveret for:

• Brugere, der er under 18 år og er logget ind på Google Søgning med deres Google Workspace for Education-konto i en hvilken som helst browser
  • Brugere, der er logget ind på deres Google Workspace for Education-konto via en grundskole eller ungdomsuddannelse i Chrome-browsere

Hvis du er Google Workspace for Education-administrator, kan du se, hvordan du styrer adgangen til Google-tjenester efter alder.

Hvis du administrerer en Chromebook
Hvis du er administrator og administrerer Chrome-politikker via Google Administrationskonsol, kan du konfigurere præferencer for Beskyttet søgning på enhedsniveau. Se, hvordan du angiver Chrome-politikker for brugere eller browsere.
Hvis du administrerer en Mac-, Windows- eller Linux-enhed

Hvis du vil være sikker på, at resultater filtreres af Beskyttet søgning på en anden enhed, som du administrerer, f.eks. en pc eller Macbook, kan du knytte Google-domæner til forcesafesearch.google.com.

Denne mulighed anbefales, hvis du har en teknisk baggrund.

Knyt Google-domæner til forcesafesearch.google.com

Denne metode anvender en VIP for Beskyttet søgning til at tvinge alle brugere på dit netværk til at bruge Beskyttet søgning i Google Søgning, mens der stadig er sikker forbindelse via HTTPS. VIP i VIP for Beskyttet søgning henviser til en virtuel IP, som er en IP-adresse, der kan omdirigeres internt til flere Google-servere. Vi viser resultater via Beskyttet søgning for alle anmodninger, som vi modtager på denne VIP. Det omfatter Google-søgning, billedsøgning og videosøgning.

Denne metode virker i alle browsere på din enhed, og det er kun brugere, der er administratorer på enheden, som kan ændre dette. Følg denne vejledning for at implementere metoden:

I Windows
  1. I Windows skal du klikke på Windows-tasten og skrive Notesblok.
  2. Højreklik på Notesblok, og vælg Kør som administrator.
  3. Klik på Ja, når Windows spørger, om du vil have dette program til at foretage ændringer.
  4. Åbn din hostsfil i Notesblok. I de fleste Windows-installationer finder du den på: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
  5. Klik på Windows-tasten, skriv cmd, og tryk på Enter. Dette åbner kommandoprompten.
  6. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com, og notér IP-adressen. IP-adressen har følgende format: 216.239.38.120.
  7. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har noteret. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Vigtigt! Opret denne linje for alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  8. Gem hostsfilen.

Du kan få bekræftet, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com og tjekke, at Beskyttet søgning som standard er aktiveret og ikke kan deaktiveres.

Bemærk! Hvis Windows er installeret et andet sted på din pc, kan du finde hostsfilen ved at skrive følgende kommando i kommandoprompten: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

I MacOS
  1. Åbn Terminal.
  2. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com, og notér IP-adressen. IP-adressen har følgende format: 216.239.38.120.
  3. Indtast kommandoen sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har noteret. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Vigtigt! Opret denne linje for alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  5. Gem hostsfilen.

Du kan få bekræftet, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com og tjekke, at Beskyttet søgning som standard er aktiveret og ikke kan deaktiveres.

I Linux
  1. Åbn Terminal.
  2. Indtast kommandoen ping forcesafesearch.google.com, og notér IP-adressen. IP-adressen har følgende format: 216.239.38.120.
  3. Indtast kommandoen sudo nano /etc/hosts.
  4. Opret en post i slutningen af hostsfilen med den IP-adresse, du har noteret. Eksempel: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Vigtigt! Opret denne linje for alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge, f.eks. www.google.co.uk.
  5. Gem hostsfilen.

Du kan få bekræftet, at Beskyttet søgning er aktiveret, ved at gå til google.com og tjekke, at Beskyttet søgning som standard er aktiveret og ikke kan deaktiveres.

Lås Beskyttet søgning på et skole-, arbejds- eller hjemmenetværk, du administrerer

Hvis du administrerer et skole-, arbejds- eller hjemmenetværk, kan du gennemtvinge Beskyttet søgning på alle browsere og enheder, der bruger dit netværk. Dermed anvendes den virtuelle IP-adresse for Beskyttet søgning på alle Google-domæner, du medtager i konfigurationen, og dette kan ikke ændres på browserniveau.

Hvis du vil gennemtvinge Beskyttet søgning på dit netværk, skal du opdatere din DNS-konfiguration. Konfigurer DNS-posten for www.google.com (og alle andre Google-landedomæner, som dine brugere kunne finde på at bruge) til at være et CNAME for forcesafesearch.google.com.

Rapportér eksplicit indhold

Hvis du har aktiveret Beskyttet søgning, og du får vist eksplicit indhold, kan du rapportere indholdet.