Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Bloquejar SafeSearch als comptes, dispositius i xarxes que gestioneu

Si gestioneu comptes, dispositius o xarxes, SafeSearch us pot ajudar a filtrar el contingut explícit dels resultats de cerca de Google. Si voleu mantenir SafeSearch activat i evitar que els usuaris en canviïn la configuració, podeu bloquejar-lo.

Important: aquest article va dirigit a les persones que gestionen la configuració de SafeSearch per a altres persones. Per canviar la configuració de SafeSearch del vostre compte personal, seguiu els passos per filtrar o desenfocar els resultats explícits amb SafeSearch.

Per a què podeu bloquejar SafeSearch

• Els comptes que gestioneu com a pare o mare, tutor o administrador del centre educatiu.
  • Els dispositius que gestioneu, com ara Chromebook, Windows, Mac i Linux.
  • Les xarxes que gestioneu al centre educatiu, a la feina o a casa.

Bloquejar SafeSearch per als dispositius que gestioneu

Si superviseu el dispositiu del vostre fill amb Family Link
Si sou pare o mare al grup familiar de Google del vostre fill o filla, podeu mantenir SafeSearch activat al seu compte. Obteniu més informació sobre la Cerca i el Compte de Google del vostre fill o filla.
Si gestioneu dispositius per mitjà de Google Workspace for Education

Si sou administrador de Google Workspace for Education, obteniu informació sobre com podeu controlar l'accés als serveis de Google per edat.

Si gestioneu un Chromebook
Si sou administrador i gestioneu les polítiques de Chrome des de la consola d'administració de Google, podeu establir les preferències de SafeSearch al nivell de dispositiu. Obteniu més informació sobre com podeu definir les polítiques de Chrome per als usuaris o navegadors.
Si gestioneu un dispositiu Mac, Windows o Linux

Si voleu bloquejar SafeSearch en un altre dispositiu que gestioneu, com ara un PC o un MacBook, podeu fer-ho mapant els dominis de Google a forcesafesearch.google.com.

Us recomanem aquesta opció si teniu coneixements tècnics.

Mapar dominis de Google a forcesafesearch.google.com

Amb aquest mètode, la VIP de SafeSearch obligarà tots els usuaris de la vostra xarxa a utilitzar SafeSearch a la Cerca de Google, alhora que permetrà una connexió segura per HTTPS. El terme "VIP" a VIP de SafeSearch fa referència a una adreça IP virtual que es pot encaminar internament a diversos servidors de Google. Proporcionarem resultats de SafeSearch per a totes les sol·licituds que rebem a través d'aquesta VIP. Això inclou:

• Cerca de Google
  • Cerca d'imatges
  • Cerca de vídeos

Funciona amb tots els navegadors del dispositiu i els usuaris que siguin administradors del dispositiu poden desfer aquest canvi. Per fer aquest canvi, seguiu aquests passos:

A Windows

Obrir el fitxer hosts

1. A Windows, premeu la tecla Windows.
  2. Introduïu Llibreta.
  3. Feu clic amb el botó dret a Llibreta i, a continuació, Executa com a administrador.
    • Quan Windows us pregunti si voleu fer canvis, feu clic a .
  4. A Llibreta, obriu el fitxer hosts.
    • En la majoria d'instal·lacions de Windows, es troba a C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

Desar el fitxer hosts

1. Per obrir l'indicador d'ordres, feu clic al menú Inicia.
  2. Introduïu cmd.
  3. Premeu Retorn.
  4. Introduïu l'ordre ping forcesafesearch.google.com.
    • Preneu nota de l'adreça IP.
    • Exemple d'adreça IP: 216.239.38.120.
  5. Creeu una entrada al final del fitxer hosts amb l'adreça IP que heu obtingut. Per exemple: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Copieu aquesta línia per a qualsevol altre domini de país o regió de Google que utilitzin els vostres usuaris, com ara www.google.co.uk.
  6. Deseu el fitxer hosts.

Per confirmar que el filtratge de SafeSearch estigui activat, aneu a google.com/safesearch. Comproveu que el filtratge de SafeSearch estigui activat de manera predeterminada i no es pugui desactivar.

Consell: si Windows està instal·lat en una altra ubicació al vostre ordinador, podeu trobar el fitxer hosts introduint l'ordre següent a l'indicador d'ordres: cd /d %systemroot%\system32\drivers\etc.

A MacOS
  1. Obriu el Terminal.
  2. Introduïu l'ordre ping forcesafesearch.google.com.
    • Preneu nota de l'adreça IP.
    • Exemple d'adreça IP: 216.239.38.120.
  3. Introduïu l'ordre sudo nano /private/etc/hosts.
  4. Creeu una entrada al final del fitxer hosts amb l'adreça IP que heu obtingut. Per exemple: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Copieu aquesta línia per a qualsevol altre domini de país o regió de Google que utilitzin els vostres usuaris, com ara www.google.co.uk.
  5. Deseu el fitxer hosts.

Per confirmar que el filtratge de SafeSearch estigui activat, aneu a google.com. Comproveu que el filtratge de SafeSearch estigui activat de manera predeterminada i no es pugui desactivar.

A Linux
  1. Obriu el Terminal.
  2. Introduïu l'ordre ping forcesafesearch.google.com.

• Preneu nota de l'adreça IP.
    • Exemple d'adreça IP: 216.239.38.120.
  3. Introduïu l'ordre sudo nano /etc/hosts.
  4. Creeu una entrada al final del fitxer hosts amb l'adreça IP que heu obtingut. Per exemple: 216.239.38.120 www.google.com #forcesafesearch.
    • Copieu aquesta línia per a qualsevol altre domini de país o regió de Google que utilitzin els vostres usuaris, com ara www.google.co.uk.
  5. Deseu el fitxer hosts.

Per confirmar que el filtratge de SafeSearch estigui activat, aneu a google.com. Comproveu que el filtratge de SafeSearch estigui activat de manera predeterminada i no es pugui desactivar.

Bloquejar SafeSearch per a una xarxa d'un centre educatiu, d'una empresa o d'una casa

Si gestioneu la xarxa d'un centre educatiu, d'una empresa o d'una casa, podeu forçar l'aplicació del filtratge de SafeSearch en tots els navegadors i dispositius que utilitzin la xarxa. D'aquesta manera s'aplica l'adreça IP virtual de SafeSearch a tots els dominis de Google que s'incloguin a la configuració, la qual cosa no es pot desfer al nivell de navegador.

Per forçar el filtratge de SafeSearch a la xarxa:

Informar de contingut explícit

Si teniu SafeSearch activat i trobeu contingut explícit, podeu informar-ne.