Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Meer informatie krijgen over een afbeelding

Je kunt meer informatie vinden over een afbeelding die je online tegenkomt.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar in bepaalde regio's.

Informatie over een afbeelding vinden

• Zo vind je meer informatie over een afbeelding op Google Zoeken:
    1. Zoek in de Google-app of op de Google-homepage naar een afbeelding.
    2. Open de afbeeldingsviewer.
    3. Selecteer en dan Over deze afbeelding.
  • Zo vind je meer informatie over een afbeelding op een pagina via Over deze pagina:
    • Ga naar het gedeelte Over deze afbeelding (indien beschikbaar) en selecteer een afbeelding.
  • Zo vind je meer informatie over een afbeelding via Google Lens:

Belangrijk: Deze functie is op dit moment alleen beschikbaar in de Google-app voor Android en iOS.

1. Tik in de Google-app in de zoekbalk op Google Lens om te zoeken met een afbeelding op Google.
    2. Swipe omhoog voor meer resultaten.
    3. Selecteer onder de zoekbalk het tabblad Over deze afbeelding.
  • Zo vind je meer informatie over een afbeelding met Circle to Search:
    1. Start Circle to Search.
    2. Selecteer een afbeelding om te zoeken.
    3. Swipe omhoog voor meer resultaten.
    4. Selecteer onder de zoekbalk het tabblad Over deze afbeelding.

In de beschikbare informatie kun je het volgende vinden:

• Wanneer Google voor het eerst een vergelijkbare versie van de afbeelding heeft gezien.
  • Andere pagina's die vergelijkbare versies van de afbeelding gebruiken.
  • Pagina's waarop de afbeelding misschien veel eerder is gezien dan andere resultaten in Over deze afbeelding.

Wanneer Google de afbeelding voor het eerst heeft gevonden

Het tabblad Over deze afbeelding geeft informatie over wanneer Google de afbeelding (of visueel vergelijkbare afbeeldingen) voor het eerst heeft gezien. Aan de hand van deze informatie kun je meer te weten komen over de geschatte leeftijd van de afbeelding.

Tip: Als je afbeeldingen op internet evalueert, raden experts je aan te checken of een afbeelding ouder of nieuwer is dan je had verwacht. Aan de hand van informatie over wanneer een afbeelding mogelijk voor het eerst is gezien, kun je beoordelen of de afbeelding uit de context is gehaald.

Hoe andere sites de afbeelding gebruiken

Het tabblad Over deze afbeelding biedt zoekresultaten van het open web die de afbeelding of vergelijkbare afbeeldingen bevatten. Zo krijg je inzicht in hoe andere sites een afbeelding gebruiken.

Dit gedeelte gebruikt een combinatie van factoren, zoals visuele overeenkomsten en nuttigheid van de pagina, om prioriteit te geven aan resultaten die je meer inzicht geven in de context van de afbeelding.

Tip: Als je afbeeldingen op internet evalueert, raden experts aan om te zoeken naar bewijzen voor belangrijke claims en om meer perspectieven te krijgen van andere sites die dezelfde afbeelding gebruiken.

Eerder gebruik van de afbeelding

Indien beschikbaar worden in het gedeelte Eerder gebruik pagina's gemarkeerd waarop Google de afbeelding of vergelijkbare afbeeldingen heeft gevonden. Hier vermelde pagina's zijn veel eerder verschenen dan andere resultaten. Zo krijg je meer informatie over hoe een afbeelding op een eerder moment is gebruikt.

Tip: Als je afbeeldingen op internet evalueert, raden experts je aan te zoeken naar de oorspronkelijke context van de afbeelding, om te beoordelen wie een afbeelding misschien heeft gemaakt of geüpload en meer inzicht in hun achtergrond of perspectief te krijgen.

Metadata van afbeelding

In het gedeelte Metadata van afbeelding vind je details die aan de afbeelding zelf zijn gekoppeld en die specifiek zijn voor de site waarop je de afbeelding hebt gevonden. Indien beschikbaar kan deze informatie je meer context geven over hoe de afbeelding is gemaakt en wat de bron is. Google valideert de informatie in dit gedeelte niet. Meer informatie over afbeeldingsdetails.

Tip: Zoek naar andere bronnen waarmee je de informatie in de metadata kunt valideren. Houd er rekening mee dat de informatie in dit gedeelte kan worden aangepast met tools voor het genereren en bewerken van afbeeldingen. De informatie is daarom misschien niet nauwkeurig.

Feedback geven over de functie Over deze afbeelding

Met jouw feedback kunnen we deze functie voor iedereen verbeteren.

1. Klik onderaan de pagina op Feedback sturen.
  2. Voer je feedback in.
  3. Klik op Sturen.