Zoekresultaten filteren

U kunt uw zoekresultaten filteren en aanpassen zodat u precies kunt aangeven waarnaar u op zoek bent. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar sites die in de afgelopen 24 uur zijn geüpdatet of naar foto's in een bepaalde kleur.

Opmerking: Wanneer u uw zoekresultaten filtert, worden uw instellingen niet gewijzigd. Als u instellingen zoals SafeSearch, resultaten per pagina en talen wilt wijzigen of eerdere zoekopdrachten wilt verwijderen, gaat u naar de Zoekinstellingen

Filters toevoegen of verwijderen

Computer
  1. Voer op uw computer een zoekopdracht uit met Google in een browser zoals Chrome of Firefox.
  2. Doe het volgende onder het zoekvak:
    • Klik op een type resultaat, zoals Afbeeldingen of Nieuws, om dat type resultaat weer te geven.
    • Klik op Meer om extra keuzemogelijkheden te bekijken.
    • Klik op Tools om meer filters weer te geven die u kunt gebruiken.
      Tip: Welke tools worden weergegeven, hangt af van uw zoekopdracht en de filters. Daarom worden niet altijd alle opties weergegeven.
Telefoon of tablet
  1. Voer op uw mobiele apparaat een zoekopdracht uit met Google in een mobiele browser zoals Chrome of Safari.
  2. Doe het volgende onder het zoekvak:
    • Tik op een type resultaat, zoals Afbeeldingen of Nieuws, om dat type resultaat weer te geven.
    • Tik op Zoekhulpmiddelen om meer filters weer te geven die u kunt gebruiken.
      Tip: Welke tools worden weergegeven, hangt af van uw zoekopdracht en de filters. Daarom worden niet altijd alle opties weergegeven.
    • Als u filters wilt verwijderen die via Zoekhulpmiddelen zijn toegevoegd, tikt u op Wissen.

Manieren waarop u zoekresultaten kunt filteren

Type resultaat

Bovenaan of onderaan een pagina met zoekresultaten wordt een aantal manieren weergegeven waarop u uw resultaten kunt filteren om één type content weer te geven. Voorbeeld:

• Selecteer Afbeeldingen om alleen afbeeldingen als zoekresultaten te krijgen.
  • Selecteer Shopping om zoekresultaten weer te geven waarmee u de items kunt kopen die u heeft gezocht.

Zoekhulpmiddelen

Nadat u heeft besloten welk type resultaten u wilt bekijken, kunt u uw resultaten verfijnen met Zoekhulpmiddelen. De optie Zoekhulpmiddelen bevat mogelijk opties zoals de locatie, de kleur, het formaat en de datum waarop een pagina is gepubliceerd.

Typen zoekhulpmiddelen

Sommige zoekhulpmiddelen zijn alleen in bepaalde talen beschikbaar of worden alleen weergegeven als u bent ingelogd op uw Google-account.

Webresultaten

Welke tools worden weergegeven, hangt af van uw zoekopdracht en filters. Daarom worden niet altijd alle opties weergegeven. De volgende tools kunnen beschikbaar zijn:

• Publicatiedatum: hiermee beperkt u de resultaten op basis van het moment waarop ze werden gepubliceerd.
  • Woord voor woord: hiermee zoekt u naar exacte woorden of woordgroepen.
  • Woordenboek: hiermee vindt u definities, synoniemen, afbeeldingen en meer.
  • Privé: als u bent ingelogd op uw Google-account, kunt u inhoud zien die met u is gedeeld via Google+ of Gmail.
  • In de buurt: hiermee geeft u resultaten voor uw huidige locatie weer.
  • Video's: hiermee kunt u de resultaten filteren op duur, kwaliteit en bron (bijvoorbeeld youtube.com).
  • Recepten: hiermee kunt u de resultaten filteren op ingrediënten, kooktijd en calorieën.
  • Apps: kies de prijs en het besturingssysteem (OS) voor beschikbare apps.
  • Patenten: selecteer een datum van octrooi-indiening of publicatie, het octrooibureau waar het is ingediend, de status van de inzending en type. U kunt ook rechtstreeks naar patenten zoeken op patents.google.com
Zoekresultaten voor afbeeldingen
  • Grootte: kies uit Groot, Gemiddeld of Icon of stel exacte afmetingen in.
  • Kleur: een bepaalde kleur, zwart-wit of transparant.
  • Type: bekijk alleen afbeeldingen die gezichten, foto's, clipart, lijntekeningen of GIF's met animatie zijn.
  • Tijd: hiermee kunt u een foto zoeken die onlangs is gepubliceerd of die op een bepaalde datum is gepubliceerd.
  • Gebruiksrechten: foto's weergeven die u kunt hergebruiken of wijzigen. Meer informatie over inhoud zoeken om opnieuw te gebruiken.
Resultaten voor plaatsen

Afhankelijk van het type plaats waarop u heeft gezocht, worden mogelijk de volgende filters weergegeven:

• Ga naar geschiedenis: hiermee filtert u de resultaten op plaatsen die u wel of juist niet heeft bezocht.
  • Beoordeling: hiermee filtert u op basis van de beoordeling die andere Google-gebruikers hebben gegeven.
  • Keuken: hiermee geeft u resultaten weer op basis van het type eten dat wordt geserveerd.
  • Prijs: hiermee filtert u op de prijs van een restaurant of andere plaats.
  • Openingstijden: hiermee beperkt u de resultaten op basis van de openingstijden van een plaats.

Plaatsen toevoegen of verwijderen die u heeft bezocht

Voor betere zoekresultaten kunt u Google laten weten of u een plaats wel of niet heeft bezocht.

• Op uw telefoon: tik bij Overzicht op U bent hier __ dagen/weken/jaar geleden geweest.
  • Op uw computer: tik naast 'Ga naar geschiedenis' op Bewerken en dan Ja of Nee.

Opmerking: Als u wilt filteren op plaatsen die u heeft bezocht, schakelt u Locatiegeschiedenis in op uw Android-apparaat of iPhone of iPad en schakelt u Web- en app-activiteit in.

Zoekoperators

Een andere manier om resultaten te filteren is door zoekoperators te gebruiken. Dit zijn woorden of symbolen waarmee u de zoekresultaten kunt verfijnen.