Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Meer informatie krijgen over een afbeelding

Je kunt meer informatie vinden over een afbeelding die je online tegenkomt.

Opmerking: Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Informatie over een afbeelding zoeken

• Zo vind je meer informatie over een afbeelding op Google Zoeken:
    1. Zoek een afbeelding in de Google-app of op de Google-website.
    2. Open de afbeeldingsviewer.
    3. Selecteer en dan Over deze afbeelding.
  • Voor meer informatie over een afbeelding op een pagina via Over deze pagina:
    • Als deze optie beschikbaar is, ga je naar het gedeelte Over deze afbeelding en selecteer je een afbeelding.

In de beschikbare informatie kun je het volgende vinden:

• Wanneer Google voor het eerst een vergelijkbare versie van de afbeelding heeft gezien.
  • Andere pagina's die vergelijkbare versies van de afbeelding gebruiken.
  • Pagina's waarop de afbeelding mogelijk veel eerder is gezien dan andere resultaten in Over deze afbeelding.

Wanneer Google de afbeelding voor het eerst heeft gevonden

De tool Over deze afbeelding geeft informatie over wanneer de afbeelding (of visueel vergelijkbare afbeeldingen) voor het eerst door Google is (of zijn) gezien. Aan de hand van deze informatie kun je meer te weten komen over de geschatte leeftijd van de afbeelding.

Tip: Als je afbeeldingen op internet evalueert, raden experts aan om te checken of een afbeelding ouder of nieuwer is dan verwacht. Aan de hand van informatie over wanneer een afbeelding mogelijk voor het eerst is gezien, kun je beoordelen of de afbeelding uit context is gehaald.

Hoe andere sites de afbeelding gebruiken

De optie Over deze afbeelding biedt zoekresultaten van het open web die de afbeelding of vergelijkbare afbeeldingen bevatten om je inzicht te geven in hoe andere sites een afbeelding gebruiken.

Dit gedeelte gebruikt een combinatie van factoren, zoals visuele overeenkomst en nuttigheid van de pagina, om prioriteit te geven aan resultaten die je inzicht geven in de context van de afbeelding.

Tip: Als je afbeeldingen op internet evalueert, raden experts aan om te zoeken naar bewijzen voor belangrijke claims en om meer perspectieven te krijgen van andere sites die dezelfde afbeelding gebruiken.

Vroeg gebruik van de afbeelding

Indien beschikbaar worden in het gedeelte 'Vroeg gebruik' pagina's gemarkeerd waarop Google de afbeelding of vergelijkbare afbeeldingen heeft gevonden. Hier vermelde pagina's zijn veel eerder verschenen dan andere resultaten. Je kunt meer informatie vinden over hoe een afbeelding op een eerder moment is gebruikt.

Tip: Als je afbeeldingen op internet evalueert, raden experts aan om te kijken naar de oorspronkelijke context van de afbeelding om te beoordelen wie een afbeelding heeft gemaakt of geüpload voor meer inzicht in de achtergrond of het perspectief.

Metadata van afbeelding

In het gedeelte Metadata van afbeelding kun je details vinden die aan de afbeelding zelf zijn gekoppeld en die specifiek zijn voor de site waarop je de afbeelding hebt gevonden. Indien beschikbaar kan deze informatie je meer context geven over hoe de afbeelding is gemaakt en wat de bron is. Google valideert de informatie in dit gedeelte niet. Meer informatie over afbeeldingsdetails

Tip: Zoek naar andere bronnen waarmee je de metadatagegevens kunt valideren. Houd er rekening mee dat de informatie in dit gedeelte kan worden aangepast met tools om afbeeldingen te maken en te bewerken, waardoor de informatie misschien niet nauwkeurig is.

Feedback geven over Over deze afbeelding

Met jouw feedback kunnen we deze functie voor iedereen verbeteren.

1. Klik onderaan de pagina op Opslaan.
  2. Schrijf je feedback.
  3. Klik op Sturen.