Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Taalfilter voor resultaten gebruiken voor Google Zoeken

Je kunt het taalfilter voor resultaten gebruiken om de Google-zoekresultaten in verschillende talen te filteren.

Hoe het taalfilter voor resultaten werkt

Standaard bepaalt Google Zoeken automatisch de meest relevante taal of talen waarin de resultaten moeten worden weergegeven. Er kunnen wel momenten zijn waarop je resultaten expliciet wilt filteren op een bepaalde taal of talen.

Met het taalfilter voor resultaten kun je een bedieningselement gebruiken waarmee je online zoekresultaten op een of meer voorkeurstalen kunt filteren.

Belangrijk: Het taalfilter voor resultaten verschijnt niet als de enige geselecteerde taal Engels is. Filteren op taal werkt misschien niet voor sommige zoekfuncties of als de taal niet kan worden waargenomen. Meer informatie over hoe Google de taal van zoekresultaten bepaalt

Aan de slag met het taalfilter voor resultaten

1. Klik in een Google-zoekopdracht op Tools.
  2. Klik op Elke taal.
  3. Selecteer het gewenste taalfilter.

Je taalfilter voor resultaten wijzigen

Belangrijk: Je kunt ervoor kiezen de resultaten voor meer dan één taal te filteren, maar het filter werkt niet afzonderlijk voor elke taal. Als je het filter bijvoorbeeld instelt op Frans, Indonesisch en Arabisch, worden de resultaten gefilterd zodat al deze talen worden getoond. Er wordt niet afzonderlijk gefilterd op Frans, Indonesisch of Arabisch.

1. Open Zoekinstellingen op je computer.
  2. Klik links op Talen.
  3. Klik onder Taalfilter voor resultaten op Bewerken.
  4. Selecteer je voorkeurstalen.
  5. Klik onderaan op Bevestigen.