Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Zoeken op Google

Bekijk een paar tips en trucs om makkelijk informatie te vinden op Google.

Tip 1: Begin met de basisprincipes

Wat je ook zoekt, begin altijd met een eenvoudige zoekopdracht, zoals waar is de dichtstbijzijnde luchthaven?. Je kunt zo nodig altijd nog een paar beschrijvende woorden toevoegen.

Als je naar een plaats of product op een bepaalde locatie zoekt, voeg je de naam van de locatie toe. Bijvoorbeeld: bakkerij almere.

Tip 2: Zoek met je stem

Geen zin om te typen? Tik op de microfoon  om met je stem te zoeken Meer informatie over hoe je zoekt met je stem

Tip 3: Kies de juiste woorden

Probeer te zoeken met woorden die waarschijnlijk voorkomen op de site die je zoekt. In plaats van mijn hoofd doet zeer zeg je bijvoorbeeld hoofdpijn, omdat dat het woord is dat op medische sites wordt gebruikt.

Tip 4: Maak je geen zorgen over kleinigheden

• Spelling: de spellingcontrole van Google gebruikt automatisch de meest gebruikelijke spelling van een woord, ongeacht of je het wel of niet goed hebt gespeld.
  • Hoofdlettergebruik: zoeken naar De Telegraaf is hetzelfde als zoeken naar de telegraaf.

Tip 5: Vind snelle antwoorden

Bij veel zoekopdrachten doet Google het werk voor je. Je ziet vaak al een antwoord op je vraag in de zoekresultaten. Sommige functies, zoals informatie over sportteams, zijn niet in alle regio's beschikbaar.

• Weerbericht: typ weer als je een weerbericht voor je locatie wilt zien of voeg een plaatsnaam toe om een weerbericht voor die omgeving te zien, bijvoorbeeld weer maastricht.
  • Woordenboek: plaats definitie van voor een woord om de definitie ervan te vinden.
  • Rekenen: geef een wiskundige vergelijking op, zoals 3*9123, of los ingewikkelde vergelijkingen met diagrammen op.
  • Eenheden converteren: geef een conversie op, bijvoorbeeld 3 dollar in euro.
  • Sport: zoek naar de naam van je team om onder meer het speelschema en de uitslagen te zien.
  • Korte feiten: zoek naar de naam van een beroemdheid, locatie, film of muzieknummer om gerelateerde informatie te vinden.

Geavanceerde zoektips

Wil je nog meer tips en trucs zodat je kunt zoeken als een professional? Klik op de onderstaande links voor meer geavanceerde zoektechnieken.