Söka med en bild på Google

Du kan ta reda på mer om en bild eller saker i din omgivning med Google Lens. Du kan till exempel ta ett foto på en växt och använda det för att söka efter information eller liknande bilder.

Det här hittar du när du söker

Resultaten kan omfatta

• sökresultat för objekt på bilden
  • liknande bilder
  • webbplatser med bilden eller en liknande bild.

Kompatibla webbläsare

Du kan göra en visuell sökning med Lens i de flesta webbläsare, till exempel
  • Chrome
  • Firefox
  • Safari
  • Edge.

Ladda upp en bild

1. Öppna en webbläsare på datorn.
  2. Öppna Google Bilder.
  3. Klicka på Bildsökning Google Lens.
  4. Klicka på Ladda upp en fil.
  5. Välj en bild.
  6. Klicka på Öppna eller Välj.

Dra och släpp en bild

1. Öppna en webbläsare på datorn.
  2. Öppna Google Bilder.
  3. Leta upp filen där bilden som du vill söka med finns på datorn.
  4. Klicka på bilden.
  5. Håll musknappen nedtryckt, dra bilden till sökrutan och släpp.

Söka med en webbadress

1. Öppna en webbläsare på datorn och dirigera till webbplatsen med bilden som du vill använda.
  2. Kopiera webbadressen genom att högerklicka på bilden och klicka på Kopiera bildadress.
  3. Öppna Google Bilder.
  4. Klicka på Bildsökning Google Lens följt av Klistra in bildlänk.
  5. Klistra in webbadressen i textrutan och klicka på Sök.

Tips! Webbläsare sparar inte de webbadresser som du söker med i webbhistoriken. Google kan spara webbadresserna för att förbättra produkter och tjänster.

Söka med en bild från en webbplats

1. Öppna webbläsaren Chrome på datorn.
  2. Öppna webbplatsen där bilden som du vill använda finns.
  3. Högerklicka på bilden.
  4. Klicka på Bildsökning med Google Lens för att visa resultat i ett sidofält.

Söka med en bild från sökresultaten

1. Öppna Google Bilder på en dator.
  2. Sök efter en bild.
  3. Klicka på bilden.
  4. Klicka på Sök i bilden uppe till höger.