Søk etter bilder med omvendt bildesøk

Du kan bruke et bilde i stedet for et søkeord for å finne relaterte bilder på nettet.

Slik fungerer omvendt bildesøk

Når du søker med et bilde, kan søkeresultatene inneholde

• lignende bilder
  • nettsteder bildet ligger på
  • andre størrelser av bildet du søkte etter

Søk med bilder fungerer best når det er sannsynlig at bildet vises andre steder på nettet. Du får flere resultater for kjente landemerker enn for personlige bilder, for eksempel familiebilder.

Omvendt bildesøk på datamaskiner

Du kan søke med bilder i disse nettleserne på datamaskiner:

• Chrome 5+
  • Internet Explorer 9+
  • Safari 5+
  • Firefox 4+
Last opp et bilde
  1. Klikk på Søk med bilde Søk med bilder på images.google.com eller en bilderesultatside.
  2. Klikk på Last opp et bilde.
  3. Klikk på Velg fil.
  4. Velg bildet fra datamaskinen.
Dra og slipp et bilde over i søkefeltet

Hvis du bruker Chrome eller Firefox 4 eller nyere, kan du dra et bilde fra datamaskinen og over i søkefeltet.

1. Gå til images.google.com.
  2. Klikk på bildet du vil søke etter, på datamaskinen.
  3. Dra bildet over i søkefeltet mens du holder inne museknappen.
Søk ved hjelp av nettadressen til et bilde
  1. Høyreklikk et bilde på et hvilket som helst nettsted, og velg Kopiér bildeadressen eller Kopiér bildeplasseringen.
  2. Klikk på Søk med bilde Søk med bilder på images.google.com eller en bilderesultatside.
  3. Klikk på Lim inn nettadressen til bildet.
  4. Lim nettadressen du har kopiert, inn i boksen.
  5. Klikk på Søk med bilde.
Høyreklikk på et bilde på et nettsted (Chrome og Firefox)

Chrome

1. Høyreklikk på et bilde du ser på et nettsted eller i søkeresultatene.
  2. Klikk på Søk etter bilder i Google.
  3. En ny fane åpnes med søkeresultatene.

Firefox

1. Last ned Search by Image-utvidelsen.
  2. Høyreklikk på et bilde du ser på et nettsted eller i søkeresultatene.
  3. Klikk på Søk etter bilder i Google.
  4. En ny fane åpnes med søkeresultatene.

Omvendt bildesøk på telefoner og nettbrett

Du kan søke på Google for å finne bilder som ligner på bilder du ser i søkeresultatene. Dette er tilgjengelig i Chrome-appen (Android og iPhone eller iPad).

1. Bruk Chrome-appen til å gjøre et søk.
  2. Trykk på bildet du vil søke med, for å åpne en større versjon av bildet.
  3. Trykk og hold på bildet. Trykk på Søk i Google etter dette bildet i boksen som vises.

Slik bruker Google bildet du søker med

Når du søker med bilder, lagrer Google alle bilder og nettadresser du laster opp. Google bruker disse bildene og nettadressene utelukkende til å forbedre produktene og tjenestene våre.