Söka med en bild på Google

Du kan läsa mer om en bild eller om saker i närheten med hjälp av en omvänd bildsökning. Du kan till exempel ta ett foto på en växt och använda det för att söka efter information eller liknande bilder.

Det här hittar du när du söker

Resultaten kan omfatta

• sökresultat för objekt på bilden
  • liknande bilder
  • webbplatser med bilden eller en liknande bild.

Det här behöver du

Söka med en bild från sökresultaten

1. Öppna images.google.com.
  2. Sök efter en bild.
  3. Tryck på bilden.
  4. Tryck på Gör en visuell sökning av den här bilden uppe till höger.

Söka med en bild från en webbplats

Viktigt! Om du vill söka med en webbplatsbild i Chrome-appen måste du ställa in Google som standardsökmotor.

1. Öppna Google-appen Google-appen eller Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna webbplatsen med bilden.
  3. Tryck länge på bilden.
  4. Tryck på Sök med Google Lens.
  5. Välj hur du vill söka:
    • Använd ett objekt på bilden: Tryck på Välj på objektet om detta är tillgängligt.
    • Använd en del av en bild: Tryck på Välj bildområde och dra sedan hörnen av rutan runt ditt val.
  6. Scrolla till de relaterade sökresultaten längst ned.

Söka med en bild som sparats på telefonen

Obs! Funktionen är inte tillgänglig på Android-surfplattor för närvarande.

1. Öppna Google-appen Google-appen på en Android-telefon.
  2. Tryck på Förslag längst ned.
  3. Tryck på Google Lens Google Lens i sökfältet.
  4. Ta eller ladda upp ett foto att använda i sökningen:
    • Så här tar du ett foto: Håll muspekaren över ett objekt med kameran och tryck på Sök Sök.
    • Ladda upp en befintlig bild: Tryck på Fotoväljare Galleri och välj ett foto.
  5. Markera det du vill använda för sökningen:
    • Använd ett objekt på bilden: Tryck på Välj på objektet om detta är tillgängligt.
    • Använd en del av en bild: Tryck på Välj bildområde och dra sedan hörnen av rutan runt ditt val.
  6. Bläddra till sökresultaten längst ned.

Tips! För att få mer specifika resultat kan du välja ett mindre område på bilden.