Kuvalla hakeminen Googlesta

Käänteisellä kuvahaulla voit saada lisätietoja kuvasta tai ympäriltäsi löytyvistä asioista. Voit esimerkiksi ottaa kuvan kasvista ja käyttää sitä tietojen tai muiden samankaltaisten kuvien hakemiseen.

Mitä voit löytää haulla

Mahdollisia tuloksia:

• Hakutuloksia kuvassa esiintyville kohteille
  • Samankaltaisia kuvia
  • Verkkosivuja, joilla on sama tai samankaltainen kuva

Mitä tarvitset

Hakutuloksen kuvalla hakeminen

1. Avaa Android-puhelimella tai -tabletilla Google-sovellus Google-sovellus tai Chrome-sovellus Chrome .
  2. Siirry Google Kuvahakuun.
  3. Etsi haluamasi kuva ja napauta sitä.
  4. Näin voit hakea kuvalla:
    • Kosketa kuvaa pitkään ja napauta Hae tätä kuvaa Googlesta.​
    • Jos teet haun englanniksi, napauta oikeasta yläkulmasta Visually search this image .

Verkkosivulta otetulla kuvalla hakeminen

Huom. Jotta voit tehdä hakuja verkkosivun kuvalla Chrome-sovelluksessa, sinun on valittava Google oletushakukoneeksi.

1. Avaa Android-puhelimella tai -tabletilla Google-sovellus Google-sovellus tai Chrome-sovellus Chrome .
  2. Siirry sivustolle, jolla kuva on.
  3. Kosketa kuvaa pitkään.
  4. Napauta Hae Google Lensillä.
  5. Valitse, miten haluat hakea:
    • Kuvassa esiintyvän kohteen käyttäminen: Jos mahdollista, napauta kohteen kohdalta Valitse .
    • Kuvan osan käyttäminen: Napauta Valitse kuva-alue ja vedä sitten laatikon kulmat valintasi ympärille.
  6. Katso samankaltaisia hakutuloksia vierittämällä alareunassa.

Puhelimelle tallennetulla kuvalla hakeminen

Huom. Tämä ominaisuus ei ole tällä hetkellä käytettävissä Android-tableteilla.

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus Android-puhelimellasi.
  2. Valitse alareunasta Löydä.
  3. Valitse hakukentästä Google Lens Google Lens.
  4. Ota tai lataa kuva hakua varten:
    • Kuvan ottaminen: Osoita kameralla kohdetta ja napauta Etsi Haku.
    • Aiemman kuvan lataaminen: Napauta valokuvavalitsinta Galleria ja valitse kuva.
  5. Valitse alue, jota haluat käyttää haussa:
    • Kuvassa esiintyvän kohteen käyttäminen: Jos mahdollista, napauta kohteen kohdalta Valitse .
    • Kuvan osan käyttäminen: Napauta Valitse kuva-alue ja vedä sitten laatikon kulmat valintasi ympärille.
  6. Katso hakutulokset vierittämällä alareunassa.

Vinkki: Valitse kuvasta pienempi alue saadaksesi tarkempia tuloksia.