Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Afbeeldingen van minderjarigen verwijderen uit de Google-zoekresultaten

Google verwijdert afbeeldingen van iedereen die jonger is dan 18 jaar uit zoekresultaten op verzoek van het individu dat jonger is dan 18 jaar of van een ouder of voogd, met uitzondering van gevallen van overtuigend algemeen belang of nieuwswaarde. Dit betekent dat deze afbeeldingen niet te zien zijn op het tabblad Afbeeldingen of als miniatuur in de functies van Google Zoeken. Dit artikel is bedoeld om je bij het proces te helpen als je een verzoek wilt indienen om dergelijke content uit de zoekresultaten van Google te verwijderen.

Belangrijk:

• Hoewel we kunnen voorkomen dat een afbeelding verschijnt in Google-zoekresultaten, kunnen we de afbeelding niet verwijderen van de website waarop deze wordt gehost. Als je de content wilt laten verwijderen van de hostwebsite, moet je contact opnemen met de website-eigenaar.
  • We houden rekening met algemeen belang en nieuwswaardigheid als we besluiten of we de content niet meer tonen in zoekresultaten.

Vereisten

Je verwijderingsverzoek moet aan de volgende vereisten voldoen:

• De ingediende URL's zijn afbeeldings-URL's. Web-URL's (pagina's met zowel tekst als afbeeldingen) komen niet in aanmerking voor verwijdering op basis van dit beleid.
  • De afbeelding bevat een persoon die jonger is dan 18 jaar of is overleden voordat die 18 jaar werd.
  • Je bent de persoon op de afbeelding of een gemachtigde vertegenwoordiger, zoals een ouder of voogd.
  • De afbeelding is niet afkomstig van een socialmedia-account of een webpagina die je beheert.

Verwijderingsverzoek starten

Veelgestelde vragen

Het intakeformulier biedt meerdere opties voor verwijdering. Welke optie moet ik kiezen?

Selecteer De content toont een persoon jonger dan 18 jaar in het gedeelte voor het type content dat je wilt verwijderen. Selecteer het land waar je woont en klik op Volgende.
Hoe vind ik de URL van de content die ik wil melden?

Hoe dien ik meerdere URL's in voor beoordeling?

Voeg in het veld URL van het formulier 1 URL per regel toe. Je kunt maximaal 1000 URL's indienen.

Waarom vragen jullie om screenshots in het formulier?

Een afbeelding kan content bevatten die relevant is voor meerdere individuen. Met screenshots van de content die aan jou is gerelateerd, kunnen wij de overtredende content identificeren en verwijderen. We raden je aan de screenshots te bewerken om seksueel expliciete delen van het screenshot te verbergen.

Belangrijk: Beelden van seksueel misbruik van kinderen zijn illegaal en mogen niet worden gedeeld via dit formulier. Maak of verspreid geen screenshots met beelden van seksueel misbruik van kinderen of content waarin iemand die jonger is dan 18 op een seksuele manier wordt gepresenteerd. Meer informatie over hoe je beelden van seksueel misbruik van kinderen meldt

Hoe maak ik een screenshot?

Je kunt een screenshot maken op je computer of je mobiele apparaat. We raden je aan het screenshot te maken op hetzelfde apparaat dat je ook gebruikt om het formulier in te dienen. Je hoeft de afbeelding dan niet over te zetten naar een ander apparaat.

Meer informatie over hoe je een screenshot maakt via je:

Hoe dien ik een verzoek in voor de verwijdering van content die niet meer live op een website staat?

Dit verwijderingsproces is bedoeld voor content die nog live op een webpagina staat. Als de content niet meer op de webpagina staat maar je die wel nog tegenkomt in de zoekresultaten van Google of op een pagina in het cachegeheugen, kun je verwijdering aanvragen via de tool voor verwijdering van verouderde URL's.