Afbeeldingen van minderjarigen verwijderen uit de zoekresultaten van Google

Google verwijdert afbeeldingen van iedereen die jonger is dan 18 jaar uit zoekresultaten op verzoek van het individu dat jonger is dan 18 jaar of van een ouder of voogd, met uitzondering van gevallen van overtuigend algemeen belang of nieuwswaarde. Dit betekent dat deze afbeeldingen niet te zien zijn op het tabblad Afbeeldingen of als miniatuur in de functies van Google Zoeken. Dit artikel is bedoeld om je bij het proces te helpen als je een verzoek wilt indienen om dergelijke content uit de zoekresultaten van Google te verwijderen.

Belangrijk: Hoewel we kunnen voorkomen dat een afbeelding in onze zoekresultaten wordt getoond, kunnen we de afbeelding niet verwijderen van de websites waarop deze wordt gehost. Daarom is het een goed idee om contact op te nemen met de webmaster van de site. Die kan de content verwijderen. Meer informatie over hoe je contact opneemt met een webmaster

Verzoek om in plaats daarvan expliciete content te verwijderen

In dit artikel wordt de procedure voor de verwijdering van niet-expliciete afbeeldingen van minderjarigen uit de zoekresultaten van Google behandeld. Als je verzoek de verwijdering van expliciete content betreft, volg je de betreffende procedure hieronder.

Voor afbeeldingen van minderjarigen:

Voor afbeeldingen van volwassenen:

Vereisten

Content die we overwegen voor verwijdering moet voldoen aan de volgende vereisten:

1. De ingediende URL's zijn afbeeldings-URL's.
    • Web-URL's (pagina's met zowel tekst als afbeeldingen) komen niet in aanmerking voor verwijdering op basis van dit beleid, dat de aanwezigheid van afbeeldingen in zoekresultaten van Google probeert te beperken.
  2. Het beeldmateriaal bevat een identificeerbaar individu dat momenteel jonger is dan 18 jaar.
    • We verwijderen ook afbeeldingen van kinderen die zijn overleden voordat ze de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
  3. De aanvrager van de verwijdering is ofwel het individu zelf, een wettelijke voogd van het individu of een gemachtigde vertegenwoordiger van een van beide partijen.

Verzoek om beeldmateriaal van een persoon jonger dan 18 jaar uit Google te verwijderen

Jij of een bevoegde vertegenwoordiger kan een verzoek indienen om links naar content te verwijderen uit de zoekresultaten van Google. Bevoegde vertegenwoordigers moeten uitleggen op welke manier ze bevoegd zijn om namens jou te handelen.

Belangrijk: We beoordelen alleen de URL's die jij (of je bevoegde vertegenwoordiger) hebt ingediend in het formulier.

Verwijderingsverzoek starten

Wat er gebeurt nadat je het verwijderingsverzoek hebt ingediend

1. Je krijgt een automatische e-mailbevestiging. Hiermee wordt bevestigd dat we het verzoek hebben gekregen.
  2. We beoordelen je verzoek. Elk verzoek wordt geëvalueerd op basis van de bovenstaande vereisten.
  3. We verzamelen zo nodig meer informatie. In sommige gevallen kunnen we je om meer informatie vragen. Als het verzoek onvoldoende informatie bevat op basis waarvan we iets kunnen beoordelen, zoals ontbrekende URL's, delen we specifieke instructies en vragen we je het verzoek opnieuw in te dienen.
  4. Je krijgt een melding als er een actie is uitgevoerd.
    • Als ingediende afbeeldings-URL's binnen de reikwijdte van ons beleid vallen, worden ze verwijderd uit de zoekresultaten van Google.
    • Als het verzoek niet voldoet aan de vereisten voor verwijdering, voegen we ook een korte uitleg toe. Als je verzoek wordt afgewezen en je later aanvullend materiaal hebt ter ondersteuning van je case, kun je je verzoek opnieuw indienen.

Waarmee we rekening houden bij onze beoordeling

We kijken of de content nieuwswaardig of van algemeen belang is als we bepalen of de content wordt verwijderd.

• In sommige gevallen verwijderen we gemelde content niet.
  • In andere gevallen kunnen we de individuele voorkeur afwegen tegen het algemeen belang en kunnen we de verwijdering beperken tot zoekopdrachten met identificerende termen, zoals de naam van het individu dat jonger is dan 18 jaar, de naam van de ouder en aliassen.

Veelgestelde vragen

Het intakeformulier biedt meerdere opties voor verwijdering. Welke optie moet ik kiezen?

Selecteer Afbeeldingen van een persoon die momenteel jonger is dan 18 jaar in het gedeelte voor het type content dat je wilt verwijderen. Selecteer daarna Niet-expliciet beeldmateriaal.

Welke URL's kan ik ter beoordeling indienen?

Dien alle afbeeldings-URL's in die je door ons wilt laten beoordelen voor verwijdering uit de zoekresultaten van Google.

Hoe kan ik de URL vinden van de content die ik wil melden?

We vragen je om 2 typen URL's op te geven in het formulier:

Hoe dien ik meer dan één URL in ter beoordeling?

Voeg in het veld URL van het formulier één URL per regel toe. Je kunt maximaal 1000 URL's indienen.

Waarom vragen jullie om screenshots in het formulier?

Een afbeelding kan content bevatten die relevant is voor meerdere individuen. Met screenshots van de content die aan jou is gerelateerd, kunnen wij de overtredende content identificeren en verwijderen. We raden je aan de screenshots te bewerken om seksueel expliciete delen van het screenshot te verbergen.

Belangrijk: Beelden van seksueel misbruik van kinderen zijn illegaal en mogen niet worden gedeeld via dit formulier. Maak of verspreid geen screenshots met beelden van seksueel misbruik van kinderen of content waarin iemand die jonger is dan 18 op een seksuele manier wordt gepresenteerd. Meer informatie over hoe je beelden van seksueel misbruik van kinderen kunt melden

Hoe kan ik een screenshot maken?

Je kunt een screenshot maken op je computer of je mobiele apparaat. We raden je aan het screenshot te maken op hetzelfde apparaat dat je ook gebruikt om het formulier in te dienen. Je hoeft de afbeelding dan niet over te zetten naar een ander apparaat.

Meer informatie over hoe je een screenshot maakt via je:

Hoe kan ik een verzoek indienen voor de verwijdering van content die niet meer live op een website staat?

Dit verwijderingsproces is bedoeld voor content die nog live op een webpagina staat. Als de content niet meer op de webpagina staat maar je deze nog wel ziet in de zoekresultaten van Google of op een pagina in het cachegeheugen, kun je verwijdering aanvragen via de verwijderingstool voor verouderde URL's.