Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hoe Zoeken werkt met je activiteit

Als je zoekt op Google, worden je eerdere zoekopdrachten en andere informatie soms gebruikt om deze informatie relevanter voor je te maken.

Als je bijvoorbeeld zoekt naar chocoladetaarten en dan opnieuw zoekt op 'hoe maak je', is de kans groter dat Google voorspelt dat je zoekt naar 'hoe maak je chocoladeglazuur'. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op je eerdere zoekopdrachten om je betere resultaten te bieden en je te helpen verder te gaan waar je was gebleven.

Je kunt ook gepersonaliseerde aanbevelingen krijgen voor onder meer evenementen, films en series om te kijken en webpagina's in je Discover-feed. Afhankelijk van je Activiteitsopties zijn deze aanbevelingen gebaseerd op activiteit die is opgeslagen in je Google-account, zoals:

• Je zoekgeschiedenis op Google
  • Resultaten of advertenties van Zoeken waarop je klikt
  • Discover-content die je liket of disliket
Hoe zoekresultaten werken

Voor de meeste zoekopdrachten krijg je dezelfde resultaten als iedereen die op dezelfde locatie dezelfde zoekopdracht gebruikt.

Als je bent ingelogd op je Google-account, kun je met bepaalde functies in Google Zoeken gepersonaliseerde content te zien krijgen. Hier volgen een paar voorbeelden:

Deze gepersonaliseerde content kan worden gebaseerd op je Web- en app-activiteit, waaronder je zoekgeschiedenis. Je kunt Web- en app-activiteit op elk moment uitzetten in Activiteitsopties.

Sommige van deze functies werken misschien ook als je bent uitgelogd, zoals voorspellingen voor automatisch aanvullen op basis van recente zoekopdrachten. Meer informatie over voorspellingen voor automatisch aanvullen

Hoe Google je gegevens beschermt
  • Je Google-account bevat ingebouwde beveiliging die is ontworpen om bedreigingen zoals spam, malware, virussen en hackers te detecteren en te blokkeren.
  • We gebruiken toonaangevende versleuteling om je activiteit beveiligd op te slaan.
  • Elk Google-account heeft eigen activiteit. Als je meerdere Google-accounts hebt, blijft de activiteit van elk account volledig gescheiden.
  • We verkopen je persoonlijke informatie niet.
  • Als adverteerders bieden op zoekwoorden en andere criteria, toont Google advertenties aan gebruikers zonder dat de adverteerders zien wie deze gebruikers zijn. Hoewel Google hiervoor bepaalde gegevens van je moet hebben, zoals de zoekterm die je hebt opgegeven en je interesses, weet de adverteerder alleen dat er aan de targetingcriteria is voldaan, niet door wie.

🔍

Je zoekgeschiedenis beheren

Zoekgeschiedenis beheren die is opgeslagen in je Google-account

Als je op Google zoekt terwijl Web- en app-activiteit aanstaat, slaat Google activiteit zoals je zoekgeschiedenis op in je Google-account. De zoekgeschiedenis die in je Google-account is opgeslagen, kun je beheren in Mijn activiteit. Je kunt bijvoorbeeld:

• Je zoekgeschiedenis geheel of gedeeltelijk handmatig verwijderen
  • Je zoekgeschiedenis automatisch laten verwijderen na een bepaalde periode, zoals 3 of 18 maanden
  • Opslaan van je zoekgeschiedenis onderbreken
  • In de Activiteitsopties kun je kiezen welke gegevens worden opgeslagen in je Google-account.

Meer informatie over hoe je je zoekgeschiedenis beheert

Zoekgeschiedenis beheren die is opgeslagen op je apparaat

Je zoekgeschiedenis kan ook worden opgeslagen op je apparaat. Deze kan het volgende omvatten:

• Geschiedenis die wordt opgeslagen door je browser
  • Zoekopdrachten in de Google-app die zijn opgeslagen terwijl je uitgelogd was van je Google-account
  • Recente activiteit in de zoekbalk van Google
  • Recente zoekopdrachten in de Google-app

Meer informatie over hoe je je zoekgeschiedenis beheert

Tip: Je kunt ook zoeken in de incognitomodus in Chrome en de Google-app, of modi voor privé browsen gebruiken in andere browsers. Meer informatie over hoe je in Chrome privé browst met de incognitomodus

Zoekgeschiedenis downloaden die is opgeslagen in je Google-account

Je kunt op elk moment je Google-gegevens downloaden, waaronder je zoekgeschiedenis als onderdeel van je gegevens van Mijn activiteit. Meer informatie over hoe je je Google-gegevens downloadt