Få snabbare resultat på Sök

Med sökförslag kan du snabbt hitta det du söker efter på Google. Sökförslag är möjliga söktermer som föreslås utifrån det du söker efter och sådant som andra har sökt efter tidigare.

Inaktivera populära sökningar

Om du inte vill se populära sökningar kan du ändra inställningarna.

Obs! Det går inte att stänga av sökförslagen. Sökförslagsfunktionen är inbyggd i Google Sök för att hjälpa dig att hitta information snabbare och enklare. Du kan alltid låta bli att klicka på ett sökförslag.

1. Öppna Google-appen Google Sök.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Allmänt.
  3. Inaktivera Autoslutför med populära sökningar.

Så fungerar autoslutförande

Googles sökförslag bygger på faktorer som popularitet och likhet. När du väljer ett förslag gör du en sökning med den söktermen.

Härifrån hämtas sökförslagen

• Från söktermerna du skriver.
  • Från relevanta sökningar som du har gjort tidigare om du är inloggad på ditt Google-konto och har aktiverat Webb- och appaktivitet.
  • Från det som andra söker efter, inklusive populära sökningar. Populära sökningar är ämnen som är populära i området där du bor. De förändras under dagens lopp och är inte kopplade till din sökhistorik. Du ser vilka sökningar som är populära just nu på Google Trender.

Sökförslagen är inte svaret du söker efter. Inte heller uttrycker de någon annans eller Googles åsikt om söktermerna du skriver.

Så här väljs sökförslagen ut

Sökförslagen genereras automatiskt av en algoritm utan mänsklig inblandning. Algoritmen

• bygger på ett antal faktorer, bland annat hur ofta användarna har sökt efter en term
  • har utformats för att spegla mångfalden på webben. Du kan få förslag inom många populära ämnen.
Orsaker till att sökförslagen inte visas

Om inga förslag visas för en sökterm kan algoritmen ha upptäckt något av följande:

• Söktermen är inte populär.
  • Söktermen är för ny. Det kan ta några dagar eller veckor innan förslag visas.
  • En nedsättande eller känslig term har kopplats till ett namn varpå en regel trädde i kraft.
  • Söktermen strider mot Googles policy. Läs mer om policyn för autoslutför.

Rapportera ett förslag

Vi gör vårt bästa för att undvika olämpliga sökförslag, men ibland blir det fel. Om ett förslag strider mot vår policy för autoslutför kan du rapportera det så här:

1. Klicka på Rapportera olämpliga förslag i sökfältet nedanför förslaget.
  2. Ge feedback och klicka på Skicka.

Vi analyserar den feedback du skickar, men inrapporterade sökförslag tas inte bort automatiskt.

Jag har juridiska synpunkter på förslaget

Om du vill begära borttagning av något som du anser är olagligt fyller du i det här formuläret.