Sneller zoekresultaten krijgen

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert op Google, kun je snel informatie vinden met zoekvoorspellingen. Zoekvoorspellingen zijn mogelijke zoektermen die zijn gerelateerd aan wat je zoekt en waar andere gebruikers al naar hebben gezocht.

Trending zoekopdrachten uitschakelen

Als je niet wilt dat er trending zoekopdrachten worden weergegeven, kun je de instellingen wijzigen.

Opmerking: Je kunt zoekvoorspellingen niet uitschakelen. Zoekvoorspellingen zijn geïntegreerd in Google Zoeken om je te helpen informatie sneller en gemakkelijker te vinden. Uiteraard bepaal je zelf of je wel of niet op een suggestie uit de zoekvoorspellingen klikt.

1. Open de Google-app Google Zoeken.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Algemeen.
  3. Schakel Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten uit.

Hoe automatisch aanvullen werkt

Google genereert zoekvoorspellingen op basis van factoren zoals populariteit en gelijkenis. Wanneer je een voorspelling kiest, voer je een zoekopdracht uit met de geselecteerde term.

Waar de zoekvoorspellingen vandaan komen

• Zoektermen die je typt.
  • Relevante zoekopdrachten die je in het verleden hebt ingevoerd (als je bent ingelogd op je Google-account en Web- en app-activiteit hebt ingeschakeld).
  • De termen waar anderen naar zoeken, waaronder trending zoekopdrachten. Trending zoekopdrachten zijn populaire onderwerpen in jouw regio die gedurende de dag veranderen en niet gerelateerd zijn aan je zoekgeschiedenis. Ga naar Google Trends voor actuele trending zoekopdrachten.

Zoekvoorspellingen zijn geen antwoord op je zoekopdracht. Ze vormen ook geen beweringen van andere gebruikers of van Google over je zoektermen.

Hoe zoekvoorspellingen worden samengesteld

Zoekvoorspellingen worden automatisch gegenereerd door een volledig computergestuurd algoritme. Het algoritme heeft de volgende eigenschappen:

• Het is gebaseerd op verschillende factoren, zoals hoe vaak andere gebruikers naar een term hebben gezocht.
  • Het is ontworpen om het volledige informatiebereik op internet weer te geven. Je kunt voorspellingen krijgen over veel populaire onderwerpen.
Redenen waarom zoekvoorspellingen mogelijk niet worden weergegeven

Als voor een zoekterm geen voorspellingen worden weergegeven, kan het algoritme het volgende hebben gedetecteerd:

• De zoekterm is niet populair.
  • De zoekterm is te nieuw. Wacht enkele dagen of weken totdat de voorspellingen worden weergegeven.
  • Een kleinerende of gevoelige term is gekoppeld aan een naam en er is een regel toegepast.
  • De zoekterm is in strijd met het beleid van Google. Meer informatie over het beleid ten aanzien van automatisch aanvullen.

Een voorspelling melden

Hoewel we ons best doen om ongepaste voorspellingen te voorkomen, lukt dit niet altijd. Als je vindt dat een voorspelling in strijd is met een van de beleidsregels ten aanzien van automatisch aanvullen, kun je dit melden:

1. Klik in de zoekbalk onder de voorspelling op Ongepaste voorspellingen melden.
  2. Geef je feedback op en klik op Verzenden.

We analyseren je feedback, maar gemelde voorspellingen worden niet automatisch verwijderd.

Ik heb een juridisch probleem met de voorspelling

Als je de verwijdering wilt aanvragen van content die volgens jou onwettig is, vul je dit formulier in.