Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google-voorspellingen voor automatisch aanvullen beheren

Met automatisch aanvullen kun je sneller een zoekopdracht uitvoeren op Google. Je kunt bepaalde voorspellingen voor automatisch aanvullen uitzetten of verwijderen of problemen met je voorspellingen melden.

Meer informatie over automatisch aanvullen

Persoonlijke resultaten uitzetten

Belangrijk: Als je Persoonlijke resultaten uitgezet hebt, krijg je geen gepersonaliseerde voorspellingen of aanbevelingen op basis van je eerdere zoekopdrachten. Als Web- en app-activiteit aanstaat, wordt je zoekgeschiedenis opgeslagen in je Google-account en kun je meer gepersonaliseerde functies krijgen in andere Google-services. Meer informatie over hoe je je web- en app-activiteit bekijkt en beheert

Als je bent ingelogd op je Google-account en Persoonlijke resultaten aanstaat, kun je ook gepersonaliseerde voorspellingen en aanbevelingen krijgen op Google Zoeken. Als je geen voorspellingen en aanbevelingen wilt krijgen, zet je Persoonlijke resultaten uit.

Trending zoekopdrachten uitzetten

Als je geen trending zoekopdrachten in de Google-app wilt zien, kun je de instellingen wijzigen.

Belangrijk: Als je trending zoekopdrachten uitzet, wordt de functie uitgezet in de Google-app op dat apparaat. Als je trending zoekopdrachten wilt uitzetten op google.com, update je je instellingen in een mobiele browser.

Zo zet je trending zoekopdrachten uit:

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Algemeen.
  3. Zet Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten uit.

Trending zoekopdrachten uitzetten via een mobiele browser

1. Open op je Android-telefoon of -tablet een browser zoals Chrome Chrome of Firefox.
  2. Ga naar google.com.
  3. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  4. Selecteer Geen populaire zoekopdrachten tonen onder Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten.

Gerelateerde zoekopdrachten uitzetten

Ben je uitgelogd van je Google-account als je zoekt op Google, dan zie je mogelijk aanbevelingen die gerelateerd zijn aan je recente zoekopdracht. Als je zulke aanbevelingen niet wilt zien, zet je Gepersonaliseerd zoeken uit.

1. Open de Google-app Google Zoeken op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Algemeen en dan Gepersonaliseerd zoeken.
  3. Zet Gepersonaliseerd zoeken uit.

Een voorspelling melden

Hoewel we ons best doen om ongepaste voorspellingen te voorkomen, lukt dit niet altijd. Je kunt een voorspelling melden als je denkt dat deze in strijd is met het beleid voor automatisch aanvullen.

1. Open de Google-app Google Zoeken  op je Android-telefoon of -tablet  of ga naar google.com.
  2. Typ een zoekopdracht in de zoekbalk.
  3. Voorspellingen staan onder de zoekbalk. Houd je vinger lang op een voorspelling.
  4. Tik op Dit melden.

We analyseren je feedback, maar gemelde voorspellingen worden niet automatisch verwijderd.

Ik heb een juridisch probleem met de voorspelling

Als je verwijdering wilt aanvragen van content die volgens jou onwettig is, vul je dit formulier in.