Zoeken met automatische aanvulling

Wanneer u een zoekopdracht op Google start, kunt u de informatie die u zoekt, sneller vinden met zoekvoorspellingen. Zoekvoorspellingen zijn mogelijke zoektermen die u kunt gebruiken die zijn gerelateerd aan de termen die u typt en informatie waar andere gebruikers naar zoeken.

Hoe automatisch aanvullen werkt

Voorspellingen worden gedaan op basis van factoren zoals de populariteit en actualiteit van zoektermen. Wanneer u een voorspelling kiest, voert u een zoekopdracht uit met de geselecteerde term.

Waar de zoekvoorspellingen vandaan komen

• De termen die u typt.
  • Relevante zoekopdrachten die u in het verleden heeft ingevoerd (als u bent ingelogd op uw Google-account en Web- en app-activiteit heeft ingeschakeld).
  • De termen waar andere gebruikers naar zoeken, waaronder trending onderwerpen Populair. Trending onderwerpen zijn populaire onderwerpen in uw regio die gedurende de dag veranderen. Deze zijn niet gekoppeld aan uw zoekgeschiedenis. Ga naar Google Trends om trending onderwerpen te bekijken.

Opmerking: Zoekvoorspellingen zijn geen antwoord op uw zoekopdracht. Ze vormen ook geen beweringen van andere gebruikers of van Google over uw zoektermen.

Hoe zoekvoorspellingen worden samengesteld

Zoekvoorspellingen worden automatisch gegenereerd door een volledig computergestuurd algoritme. Het algoritme heeft de volgende eigenschappen:

• Het is gebaseerd op verschillende factoren, zoals hoe vaak andere gebruikers naar een term hebben gezocht.
  • Het is ontworpen om het volledige informatiebereik op internet weer te geven. U kunt voorspellingen te zien krijgen die zijn gerelateerd aan verschillende populaire onderwerpen.
Redenen waarom zoekvoorspellingen mogelijk niet worden weergegeven

Als voor een zoekterm geen voorspellingen worden weergegeven, kan het algoritme het volgende hebben gedetecteerd:

• De zoekterm is niet populair.
  • De zoekterm is te nieuw. Wacht enkele dagen of weken totdat de voorspellingen worden weergegeven.
  • Een potentieel kleinerende of gevoelige term is gekoppeld aan een naam en er is een automatische regel toegepast.
  • De zoekterm is in strijd met het beleid van Google. Meer informatie over het beleid ten aanzien van automatisch aanvullen.

Instellingen voor automatisch aanvullen wijzigen

Als u de Google-app gebruikt, kunt u trending onderwerpen Populair uitschakelen.

1. Open de Google-app Google .
  2. Tik rechtsonder op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Automatisch aanvullen.
  3. Tik op de schakelaar om 'Trending verhalen weergeven' in of uit te schakelen.

Wat niet kan worden gewijzigd

Trending onderwerpen kunnen worden uitgeschakeld, maar zoekvoorspellingen niet. Zoekvoorspellingen zijn geïntegreerd in Google Zoeken om u te helpen informatie sneller en gemakkelijker te vinden. U kunt er altijd voor kiezen om de zoekvoorspellingen niet te gebruiken.

Een voorspelling melden

Hoewel we ons best doen om ongepaste voorspellingen te voorkomen, lukt dit niet altijd. Als u denkt dat een voorspelling in strijd is met het beleid ten aanzien van automatisch aanvullen, kunt u deze als volgt melden:

1. Klik in de zoekbalk onder de voorspelling op Ongepaste voorspellingen melden.
  2. Geef uw feedback op en klik op Verzenden.

We analyseren uw feedback, maar gemelde voorspellingen worden niet automatisch verwijderd.

Ik heb een juridisch probleem met de voorspelling

Als u de verwijdering wilt aanvragen van content die volgens u onwettig is, vult u dit formulier in.