Hoe zoekvoorspellingen werken op Google

Als je gaat zoeken op Google, kun je snel informatie vinden met zoekvoorspellingen. Zoekvoorspellingen zijn mogelijke zoektermen die verband houden met wat je zoekt en die andere gebruikers al hebben gebruikt.

Google genereert zoekvoorspellingen op basis van factoren zoals populariteit en gelijkenis. Als je een voorspelling kiest, voer je een zoekopdracht uit met de geselecteerde term.

Belangrijk: Je kunt zoekvoorspellingen niet uitzetten. Zoekvoorspellingen zijn geïntegreerd in Google Zoeken om je sneller en makkelijker informatie te laten vinden. Uiteraard bepaal je zelf of je wel of niet op een suggestie uit de zoekvoorspellingen klikt.

Waar zoekvoorspellingen vandaan komen

• De zoektermen die je typt.
  • Relevante zoekopdrachten die je in het verleden hebt uitgevoerd als je bent ingelogd op je Google-account en Web- en app-activiteit hebt aangezet. Bekijk meer informatie over hoe je je activiteit kunt verwijderen, waaronder eerdere zoekopdrachten.
  • Persoonlijke resultaten worden gebruikt als je bent ingelogd op je Google-account en Persoonlijke resultaten hebt aangezet.
  • Termen waar anderen naar zoeken, waaronder trending zoekopdrachten. Trending zoekopdrachten zijn populaire onderwerpen in jouw regio die gedurende de dag veranderen en geen verband houden met je zoekgeschiedenis. Ga naar Google Trends voor actuele trending zoekopdrachten.

Zoekvoorspellingen zijn niet het antwoord op je zoekvraag. Ze vormen ook geen oordeel van andere gebruikers of van Google over je zoektermen.

Hoe zoekvoorspellingen worden samengesteld

Zoekvoorspellingen worden automatisch gegenereerd door een volledig computergestuurd algoritme. Meer over het algoritme:

• Het is gebaseerd op verschillende factoren, zoals hoe vaak andere gebruikers naar een term hebben gezocht.
  • Het is bedoeld om een breed beeld te geven van de informatie op internet. Je kunt voorspellingen krijgen over heel veel populaire onderwerpen.
Waarom je soms geen zoekvoorspellingen ziet

Als je voor een zoekterm geen voorspellingen ziet, kan het algoritme het volgende hebben vastgesteld:

• De zoekterm is niet populair.
  • De zoekterm is te nieuw. Als je een paar dagen of weken wacht, worden er misschien wel voorspellingen getoond.
  • Een beledigende of gevoelige term is gekoppeld aan een naam en daarom is er een beleidsregel toegepast.
  • De zoekterm is in strijd met het beleid van Google. Bekijk meer informatie over het beleid voor automatisch aanvullen.

Persoonlijke resultaten uitzetten

Als je bent ingelogd op je Google-account en Persoonlijke resultaten hebt aangezet, kun je ook gepersonaliseerde voorspellingen en aanbevelingen krijgen op Google Zoeken. Als je deze voorspellingen en aanbevelingen niet wilt krijgen, zet je Persoonlijke resultaten uit.

Belangrijk: Als je Persoonlijke resultaten hebt uitgezet, krijg je geen gepersonaliseerde voorspellingen of aanbevelingen op Google Zoeken op basis van je eerdere zoekopdrachten. Als je Web- en app-activiteit hebt aangezet, wordt je zoekgeschiedenis opgeslagen in je Google-account en gebruikt om je meer gepersonaliseerde functies te bieden in andere Google-services. Meer informatie over hoe je je Web- en app-activiteit kunt bekijken en beheren

1. Open de Google-app Google Zoeken.
  2. Tik rechtsonder op Meer 더보기 en dan Instellingen en dan Algemeen.
  3. Schakel Automatisch aanvullen met trending zoekopdrachten uit.

Ik heb een juridisch probleem met de voorspelling

Als je de verwijdering wilt aanvragen van content die volgens jou onwettig is, vul je dit formulier in.