Googlen automaattisen täydennyksen ennakoinnit

Automaattisella täydennyksellä voit kirjoittaa haun nopeammin Googleen. Voit laittaa pois päältä tai poistaa tiettyjä automaattisen täydennyksen ominaisuuksia tai ilmoittaa ennakointeihin liittyvistä ongelmista.

Lue lisää automaattisesta täydennyksestä.

Henkilökohtaisten tulosten laittaminen pois päältä

Tärkeää: Kun henkilökohtaiset tulokset ovat pois päältä, et saa Google Haussa personoituja ennakointeja tai suosituksia aikaisempien hakujesi perusteella. Jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, hakuhistoriasi tallennetaan Google-tilillesi, ja sitä käytetään personoitujen kokemusten tarjoamiseen muissa Googlen palveluissa. Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnan löytämisestä ja hallinnasta.

Jos olet kirjautunut Google-tilillesi ja henkilökohtaiset tulokset ovat päällä, voit saada myös personoituja ennakointeja ja suosituksia Google Haussa. Jos et halua saada ennakointeja ja suosituksia, laita Henkilökohtaiset tulokset pois päältä.

Trendaavien hakujen laittaminen pois päältä

Jos et halua nähdä trendaavia hakuja Google-sovelluksessa, voit muuttaa asetuksiasi.

Tärkeää: Kun laitat trendaavat haut pois päältä, ne menevät pois päältä kyseisen laitteen Google-sovelluksesta. Jos haluat laittaa trendaavat haut pois päältä osoitteessa google.com, päivitä asetuksesi mobiiliselaimessa.

Näin voit laittaa trendaavat haut pois päältä:

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google Haku.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Asetukset ja sitten Yleiset.
  3. Laita Täydennä automaattisesti trendaavilla hauilla pois päältä.

Trendaavien hakujen laittaminen pois päältä mobiiliselaimella

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Chrome Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry osoitteeseen google.fi.
  3. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  4. Valitse kohdasta "Täydennä automaattisesti trendaavilla hauilla" Älä näytä suosittuja hakuja.

Ennakoinnista ilmoittaminen

Sopimattomia ennakointeja pyritään estämään, mutta aina se ei onnistu. Voit tehdä ilmoituksen ennakoinnista, jos uskot sen rikkovan automaattisen täydennyksen käytäntöjä:

1. Siirry iPhonella tai iPadilla osoitteeseen google.com tai avaa Google-sovellus Google Haku.
  2. Kirjoita haku hakukenttään.
  3. Ennakoinnit tulevat näkyviin hakukentän alapuolelle. Näin voit ilmoittaa ennakoinnista:
    • Selaimessa osoitteessa google.com: Paina ennakointia pitkään. Valitse Ilmoita tästä.
    • Google-sovelluksessa: Pyyhkäise ennakoinnin kohdalta vasemmalle. Valitse Tiedot Tiedot ja sitten Ilmoita tästä.

Käymme palautteesi läpi, mutta emme automaattisesti poista ehdotuksia, joista on tehty ilmoitus.

Ennakoinnissa on oikeudellinen ongelma

Jos uskot sisällön rikkovan lakia ja haluat pyytää sen poistamista, täytä tämä lomake.

Muita lähteitä