Automaattinen täydennys

Löydät tiedot nopeasti, sillä kirjoittaessasi hakukenttään Google näyttää ennakointeja, jotka saattavat olla samankaltaisia kuin käyttämäsi hakutermit. Esimerkiksi kun alat kirjoittaa new york, saatat nähdä muita New Yorkiin liittyviä suosittuja hakuja.

Miten automaattinen täydennys toimii?

Kun valitset ennakoinnin, teet haun käyttämällä sitä hakuterminä.

Tietoja haun ennakoinneista

Automaattisen täydennyksen ennakoinnit ovat mahdollisia hakutermejä. Ne eivät ole muiden henkilöiden tai Googlen esittämiä väitteitä termeistä eivätkä vastaus hakuusi.

Automaattisen täydennyksen ennakoinnit perustuvat käyttäjien hakuihin ja verkkosivujen sisältöön.

Lisäksi voit saada ennakointeja seuraavista lähteistä:

• aiemmin tekemäsi asiaan liittyvät haut (jos olet kirjautunut sisään ja ottanut verkko- ja sovellustoiminnan käyttöön)
  • Google+ -profiilit, joilla on sama nimi kuin hakemallasi henkilöllä.

Google+ -profiileita lukuun ottamatta kaikki avattavassa luettelossa näkyvät ennakoinnit ovat Googlen käyttäjien kirjoittamia tai esiintyvät internetissä.

Joidenkin hakujen kohdalla Google näyttää eri ennakointeja vain muutamalle viimeiselle sanalle.

Mistä ennakointien tiedot tulevat?

Automaattisen täydennyksen ennakoinnit luodaan automaattisesti algoritmin avulla objektiivisten tekijöiden perusteella ilman ihmisten toimia. Tekijänä käytetään muun muassa sanalla aiemmin tehtyjen hakujen määrää.

Algoritmi heijastaa verkossa olevia tietoja, joten aivan kuten internetin sisältö yleensäkin, näytetyt hakutermit saattavat vaikuttaa oudoilta tai yllättäviltä.

Huomaa: algoritmimme havaitsee ja jättää näyttämättä automaattisesti joitakin hakutermejä.

Miksi ennakointeja ei näy?

Jos tietyllä sanalla tai aiheella ei näy ennakointeja, se voi johtua jostakin seuraavista syistä:

• Hakutermi ei ole tarpeeksi suosittu.
  • Hakutermi on liian tuore. Saatat nähdä sitä koskevia ennakointeja vasta muutaman päivän tai viikon kuluttua.
  • Hakutermin on virheellisesti tulkittu rikkovan Googlen käytäntöjä. Joskus Google pyrkii jättämään tietyn kielen kohdalla pois kyselyn, joka on toisen kielen kohdalla sopiva. Joskus voi esimerkiksi käydä niin, että yhdyssanaa ei näytetä, koska se sisältää toisesta kielestä käännetyn kielletyn sanan.

Voiko automaattisen täydennyksen poistaa käytöstä?

Ei, sillä automaattinen täydennys on kiinteä osa Google-hakua. Sen tarkoitus on nopeuttaa ja helpottaa tiedonhakua. Sinun ei kuitenkaan tarvitse klikata automaattisen täydennyksen ennakointeja.