Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Få søketips og finn ut hvordan resultater er knyttet til søk på Google

Du kan finne tips for Google-søket ditt i «Søket ditt og dette resultatet»-delen i «Om dette resultatet»-panelet. I denne delen ser du noen forbindelser mellom søket ditt og resultatene.

Finn søkeinformasjon om et resultat

1. Start et søk på Google.
  2. Velg Mer etter nettadressen til et søkeresultat.
  3. Rull til «Søket ditt og dette resultatet» i «Om dette resultatet»-panelet.
Tips: For å finne søketips i delen «Søket ditt og dette resultatet» kan du holde markøren over eller trykke på søkeordene som er understreket.

Søkeinformasjon og tips du kan finne

«Søket ditt og dette resultatet»-delen i «Om dette resultatet»-panelet kan inneholde ett eller flere av følgende forbindelser mellom søket ditt, søkeinnstillingene dine og et resultat.

Søketermer og relaterte termer

Søketermer eller søkeord er noe av det viktigste Google Søk bruker for å finne nyttige resultater.

Vanligvis prøver Google Søk å finne innhold som samsvarer med alle ordene i søket ditt. Noen ganger samsvarer imidlertid ikke de nyttigste resultatene nøyaktig med alle søketermene.

Tenk deg for eksempel at du vil søke etter et sitat, men ikke husker det ordrett. Søkeresultater som samsvarer nøyaktig med de lignende søkeordene du legger inn, er mindre nyttige enn resultater som har det riktige sitatet. Derfor kan Google Søk inkludere resultater som bare inneholder noen av søkeordene du bruker.

I andre tilfeller kan det hende at et svært relevant resultat ikke inneholder de nøyaktige søkeordene, men det inneholder relaterte søkeord. For eksempel kan et søk etter sko til jogging vise resultater som ikke inneholder «jogging», men som inneholder det relaterte ordet «løping».

I «Søket ditt og dette resultatet»-delen fremheves det hvordan søketermer brukes, med utsagn som:

• Disse søketermene vises i dette resultatet.
  • Søketermer som er relatert til søket ditt, vises i dette resultatet.
  • Dette resultatet inneholder bilder som er relatert til søketermene dine.
Tips: Hvis du vil ha flere alternativer for samsvar med søkeord, kan du prøve Avansert søk. Hvis du vil ha mer informasjon om søkeoperatorer som anførselstegn og minustegn, kan du finne ut hvordan du finstemmer nettsøk.

Relevante linker

Google Søk sjekker hvordan innhold linker til annet innhold på nettet for å finne relevante søkeresultater. I tillegg til ordsamsvar på siden bruker Søk teksten i linker som peker til sider. Mange kaller for eksempel The Keyword for «google-bloggen». Hvis du søker etter google-bloggen, finner du The Keyword øverst, fordi det er slik andre nettsteder beskriver siden når de linker til den.

I «Søket ditt og dette resultatet»-delen fremheves søk og resultater som er relaterte på grunn av nettlinker:

• Andre nettsteder med søketermene dine inneholder linker til dette resultatet.
Tips: Hvis du ikke husker navnet på et nettsted, kan du prøve å søke etter det på en beskrivende måte.

Nettsteder

Google Søk ser etter søketermer relatert til bestemte nettsteder for å finne siden som er relevant for søket ditt.

I «Søket ditt og dette resultatet»-delen fremheves søketermer som brukes til å finne bestemte nettsteder:

• Nettstedet <domain.com> samsvarer med én eller flere av søketermene dine.
Tips: For å finne resultater fra et bestemt nettsted, skriv inn site: foran et nettsted eller et domene. For eksempel site:youtube.com. Hvis du heller vil ekskludere et nettsted fra resultatene, kan du legge til et minustegn, for eksempel -site:youtube.com. Finn ut mer om hvordan du finstemmer nettsøk.

Sted: by eller delstat

Noen søk trenger lokal informasjon eller lokale resultater for å være nyttige. Google Søk bruker posisjonen din hvis du deler den, eller anslår det generelle området du befinner deg i, for å finne resultater som er lokalt relevante for deg. Finn ut mer om posisjonen din og Google Søk.

«Søket ditt og dette resultatet»-delen fremhever resultater som er relevante for en by eller delstat:

• Dette resultatet er relevant for søk i nærheten av <location>.

Tips: Hvis du vil ha resultater fra et bestemt sted, må du legge til stedsnavn i søket, for eksempel bilforhandlere stavanger i stedet for bilforhandlere

Land/region og språk

Nyttige resultater samsvarer vanligvis med språket og regionen som er angitt i innstillingene for Søk. Noen ganger kan Søk imidlertid finne nyttige resultater på andre språk eller fra andre regioner. Her er et par eksempler:

• Hvis du har valgt engelsk som språk, men søker på kinesisk, kan det hende at de mest relevante resultatene er skrevet på kinesisk.
  • Hvis du er i USA og søker etter nyheter fra India, kan det hende at de mest relevante resultatene er innhold fra India.

I «Søket ditt og dette resultatet»-delen fremheves språket og regionen til et resultat:

• Dette resultatet er på <language>.
  • Dette resultatet virker relevant, selv om det ikke er på <language>.
  • Dette resultatet virker relevant for søk fra <region>.
  • Dette resultatet virker relevant for søk fra mange regioner, deriblant <region>.
  • Dette resultatet virker relevant for dette søket, selv om det vanligvis vises for søk utenfor <region>.

Tips: For å finne resultater på et annet språk, prøv Avansert søk. Du kan også endre språk og region i innstillingene for Søk. Finn ut hvordan du bytter språk og finner resultater for et annet land.

Publikasjonsdato

Når du søker etter et emne som er på vei opp eller har ny informasjon, kan Google Søk bruke en publiseringsdato til å gi deg de mest relevante og nylig oppdaterte eller publiserte resultatene.

I «Søket ditt og dette resultatet»-delen fremheves resultater som nylig er publisert:

• Dette resultatet ble publisert nylig.
Tips: For å finne resultater som er publisert i en bestemt periode, prøv Avansert søk eller filtrene i søkeverktøyene. Finn ut hvordan du kan avgrense søkeresultater med filtre

Innholdstype

Noen søk kan bruke bilder, videoer, kart eller andre spesifikke typer innhold.

I «Søket ditt og dette resultatet»-delen fremheves innholdstyper som kan være nyttige, for eksempel:

• Videoer kan være nyttige for søket ditt.
  • Lokal informasjon som kart og kontaktinformasjon kan være nyttig for dette søket.
  • Jobboppføringer, inkludert jobbtittel og -sted, kan være nyttige for søket ditt.
Tips: Hvis du vil søke etter bestemte typer innhold, for eksempel bilder eller videoer, må du ta med ordene «bilde» eller «video» i søket. Finn ut hvordan du kan avgrense søkeresultater med filtre.

Ikke-barnevennlige resultater

Google Søk gir deg de mest relevante resultatene for søket. Hvis Sikkert Søk er av, kan resultatene inkludere ikke-barnevennlig innhold.

I «Søket ditt og dette resultatet»-delen fremheves resultater som kan ha ikke-barnevennlig innhold:

• Sikkert Søk er av, så relevante ikke-barnevennlige resultater kan vises.
Tips: Hvis du ikke vil ha ikke-barnevennlig innhold i søkeresultatene dine, kan du slå på Sikkert Søk. Finn ut mer om Sikkert Søk.

Årsaker til at forbindelser mellom søk og resultater kan være uklare

Noen ganger kan utsagnene i «Søket ditt og dette resultatet»-delen se ut til å ikke stemme. Mulige årsaker til dette:

• Nettsider endres ofte. Forbindelsene mellom søket og resultatet er basert på forrige gang Google Søk besøkte innholdet, og siden kan ha endret seg etter dette besøket.
  • Søk kunne ikke fastslå språket på nettsiden, spesielt hvis nettsiden er på flere språk.
  • Et relatert ord er faktisk urelatert i konteksten for det aktuelle søket.

Gi tilbakemelding om «Om dette resultatet»

Du kan fortelle oss hva som er nyttig, eller rapportere et problem. Dette hjelper oss med å gjøre Google Søk bedre for alle.

Velg Send tilbakemelding om denne informasjonen nederst i «Om dette resultatet»-panelet.