Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Hantera behörigheter i Google-appen

Med Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android kan du hantera appar och tjänster från Google, till exempel Sök, Google Assistent eller Lens.

De flesta av telefonens funktioner måste beviljas behörighet för att kunna använda en del av telefonens data. Om du till exempel vill se kommande händelser i Google-appen måste du ge Google behörighet att komma åt kalendern.

Du kan avgöra vilka behörigheter i Google-appen som passar dig med hjälp av följande information:

Kalender

Vad det innebär att ge Google Kalender behörighet att använda följande:

• Google Assistent: Du kan be om att skapa kalenderhändelser.
  • Google-appen: Google visar kalenderuppdateringar, till exempel kommande händelser i Google-appen. Du kan även få aviseringar när det är dags att åka för att komma i tid till en händelse.
  • Bilder: Om du sparar en händelse med Lens kan Google spara uppgifterna i kalendern.
  • Enheten: Om du använder widgeten Snabböversikt visar Google kommande händelser på telefonens startskärm.
Kamera
När du ger Lens behörighet att använda kameran kan du utforska din omgivning på ett helt nytt sätt. Med Lens kan du översätta text, söka efter saker och få mer information om platser. När du delar kamerabehörighet via Lens-appen delas åtkomstbeviljandet automatiskt med Google Sök-appen. Få information om dina foton och omgivningar.
Filer

När du använder Lens på enheten blir du ombedd att ge Google åtkomst till dina foton och media för att söka bland dina

• foton
  • skärmbilder
  • andra bildfiler.

Med Lens kan du söka bland skärmbilder, sparade bilder och foton för att ta reda på mer om det du ser. När du delar behörigheten för fotogalleri via Lens-appen delas åtkomstbeviljandet automatiskt med Google Sök-appen.

Kontakter

Vad det innebär att ge Kontakter behörighet att använda följande:

• Google Assistent: Google-assistenten kan ringa eller skicka sms till dina sparade kontakter och lära sig vem du kontaktar oftast.
  • Lens: När du tar ett foto av någons kontaktuppgifter, till exempel ett visitkort, kan Lens skapa en kontakt.
Plats

Important: It can sometimes take a long time for the Google app to get your current device location. To give you search results quickly, the Google app might use your device's location from the last time you used the Google app.

Din telefon kan fastställa sin exakta plats. Den här typen av exakt platsdata används för att Sök, Assistent och Lens ska kunna ge dig användbar information, var du än befinner dig. Vid vissa sökningar spelar det större roll var du är, till exempel när du söker efter [kaféer], [busshållplatser] eller [uttagsautomater], och du får då oftast mer användbara resultat om du har inaktiverat platsbehörigheter.

Din plats kan även användas för att hjälpa assistenten att ge dig relevanta aviseringar och uppdateringar, även när du inte använder Google-appen.

Mikrofon

Vad det innebär att ge mikrofonen behörighet att använda följande:

• Google Assistent: Du kan ställa frågor till Google-assistenten, hitta restauranger, få vägbeskrivningar med mera. Mikrofonen används i bakgrunden om du väcker enheten med ”Hey Google”. Läs mer om hur du använder Assistent-åtgärder.
  • Google-appen: Du skiva i flera Android-appar med hjälp av rösten. Du måste även ge varje app mikrofonbehörighet.
Telefon
  • Allmänt: Om du ger Google-appen åtkomstbehörighet till telefonen kan du låta assistenten ringa samtal åt dig. Du kan även ringa de telefonnummer du fotar med Lens.

• Samtalshistorik: Den här behörigheten hjälper oss att förstå vilka personer du kontaktar oftast. På så sätt kan vi föreslå den mest relevanta personen när du ber assistenten att kontakta någon.

Sms

Vad det innebär att aktivera behörigheten Sms för följande:

• Google Assistent: Google-assistenten kan skicka meddelanden åt dig. Behörigheten används också för att förstå vilka personer du kontaktar oftast. Med hjälp av den här behörigheten kan vi föreslå den mest relevanta personen när du ber assistenten att kontakta någon. Läs mer om hur du ringer och sms:ar med hjälp av Google-assistenten.
  • Lens: Du kan skicka meddelanden till telefonnummer som du fotar med Lens.
Bluetooth
Google Assistent: Assistenten kan kommunicera och hjälpa dig på andra enheter som du äger, till exempel en klocka med Wear OS, hörlurar som är kompatibla med Google Assistent eller en bil med Android Auto via Bluetooth.