Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Je rechten voor de Google-app beheren

Op je Android-telefoon of -tablet kun je met de Google-app je Google-apps en -services beheren, zoals Zoeken, de Google Assistent of Lens.

De meeste functies van je telefoon hebben toestemming nodig om bepaalde gegevens van je telefoon te gebruiken. Als je bijvoorbeeld geplande afspraken in de Google-app wilt vinden, moet je Google toegang tot je agenda geven.

Gebruik de volgende informatie om te bepalen welke rechten voor de Google-app voor jou geschikt zijn:

Agenda

Als je Google Agenda toestemming geeft om het volgende te gebruiken:

• Google Assistent: Je kunt de Assistent vragen om agenda-afspraken te maken.
  • Google-app: Google laat agenda-updates, zoals geplande afspraken, zien in de Google-app. Je kunt ook meldingen ontvangen wanneer het tijd is om te vertrekken voor je afspraak.
  • Lens: Als je Lens gebruikt om een afspraak op te slaan, kan Google de gegevens opslaan in je agenda.
  • Je apparaat: Als je de widget 'Snel overzicht' gebruikt, geeft Google je geplande afspraken weer op het startscherm van je telefoon.
Camera
Als je Lens toestemming geeft om je camera te gebruiken, kun je de wereld om je heen op een volledig nieuwe manier verkennen. Met Lens kun je tekst vertalen, objecten zoeken en meer informatie over plaatsen opvragen. Als je het recht Camera deelt via de Lens-app, wordt de toegang automatisch gedeeld met de Google Zoeken-app. Informatie krijgen over je foto's en je omgeving
Bestanden

Als je Lens op je apparaat gebruikt, wordt je gevraagd toegang te geven tot je foto's en media om te zoeken in:

• Foto's
  • Screenshots
  • Andere afbeeldingsbestanden

Met Lens kun je zoeken in je screenshots, opgeslagen afbeeldingen en foto's om meer te weten te komen over wat je ziet. Als je het recht Fotogalerij deelt via de Lens-app, wordt de toegang automatisch gedeeld met de Google Zoeken-app.

Contacten

Als je Contacten toestemming geeft om het volgende te gebruiken:

• Google Assistent: De Google Assistent kan je opgeslagen contacten bellen of sms'en en zien met wie je het vaakst contact opneemt.
  • Lens: Als je een foto maakt van iemands gegevens, zoals een visitekaartje, kan Lens een contact maken.
Locatie

Important: It can sometimes take a long time for the Google app to get your current device location. To give you search results quickly, the Google app might use your device's location from the last time you used the Google app.

Je telefoon kan de exacte locatie vinden. Zo'n nauwkeurige locatie is handig om nuttige informatie te krijgen via Zoeken, de Assistent en Lens, waar je je ook bevindt. Sommige zoekopdrachten die afhankelijk zijn van waar je je precies bevindt, zoals [koffiebar], [bushalte] of [geldautomaat], leveren vaak betere resultaten op als locatierechten zijn ingeschakeld.

Je locatie kan ook worden gebruikt om de Assistent te helpen lokaal relevante meldingen en updates te leveren, ook als je de Google-app momenteel niet gebruikt.

Microfoon

Als je Microfoon toestemming geeft om het volgende te gebruiken:

• Google Assistent: Je kunt via de Google Assistent bijvoorbeeld vragen stellen, eetgelegenheden zoeken of routes opvragen. Als je 'Hey Google' aanzet om je apparaat te activeren, wordt je microfoon op de achtergrond gebruikt. Meer informatie over hoe je Assistent-acties gebruikt
  • Google-app: Je kunt je stem gebruiken om tekst in te voeren in veel Android-apps. Je moet voor elke app microfoonrechten verlenen.
Telefoon
  • Algemeen: Als je de Google-app toegang tot je telefoon geeft, kun je de Assistent namens jou laten bellen. Je kunt ook elk telefoonnummer bellen dat je met Lens vastlegt.

• Gesprekslijst: Met dit recht krijgen we inzicht in de mensen met wie je het vaakst contact hebt. Op deze manier kunnen we de meest relevante persoon voorstellen als je de Assistent vraagt contact op te nemen met iemand.

Sms-berichten

Als je rechten voor sms-berichten inschakelt met:

• Google Assistent: De Google Assistent kan berichten voor je sturen. We gebruiken dit ook om inzicht te krijgen in de mensen met wie je het vaakst contact hebt. Met dit recht kunnen we de meest relevante persoon voorstellen als je de Assistent vraagt contact op te nemen met iemand. Meer informatie over hoe je belt en sms't met de Google Assistent
  • Lens: Je kunt berichten sturen naar nummers die je met Lens vastlegt.
Bluetooth
Google Assistent: Met bluetooth kan de Assistent communiceren en je helpen op andere apparaten die je misschien hebt, zoals een Wear OS-horloge, een hoofdtelefoon die de Google Assistent ondersteunt of een auto met Android Auto.