Je rechten voor de Google-app beheren

Op je Android-telefoon of -tablet kun je met de Google-app je Google-apps en -services beheren, zoals Zoeken, de Google Assistent of Lens.

De meeste functies van je telefoon hebben toestemming nodig om bepaalde gegevens van je telefoon te gebruiken. Als je bijvoorbeeld geplande afspraken in de Google-app wilt vinden, moet je Google toegang tot je agenda geven.

Gebruik de volgende informatie om te bepalen welke rechten voor de Google-app voor jou geschikt zijn:

Agenda

Als je Google Agenda toestemming geeft om het volgende te gebruiken:

• Google Assistent: Je kunt de Assistent vragen om agenda-afspraken te maken.
  • Google-app: Google laat agenda-updates, zoals geplande afspraken, zien in de Google-app. Je kunt ook meldingen ontvangen wanneer het tijd is om te vertrekken voor je afspraak.
  • Lens: Als je Lens gebruikt om een afspraak op te slaan, kan Google de gegevens opslaan in je agenda.
  • Je apparaat: Als je de widget 'Snel overzicht' gebruikt, geeft Google je geplande afspraken weer op het startscherm van je telefoon.

Camera

Als je Lens toestemming geeft om je camera te gebruiken, kun je de wereld om je heen op een volledig nieuwe manier verkennen. Met Lens kun je tekst vertalen, objecten zoeken en meer informatie over plaatsen opvragen. Meer informatie over je foto's en je omgeving krijgen

Contacten

Als je Contacten toestemming geeft om het volgende te gebruiken:

• Google Assistent: De Google Assistent kan je opgeslagen contacten bellen of sms'en en zien met wie je het vaakst contact opneemt.
  • Lens: Als je een foto maakt van iemands gegevens, zoals een visitekaartje, kan Lens een contact maken.

Locatie

Je telefoon kan de exacte locatie vinden. Zo'n nauwkeurige locatie is handig om nuttige informatie te krijgen via Zoeken, de Assistent en Lens, waar je je ook bevindt. Sommige zoekopdrachten die afhankelijk zijn van waar je je precies bevindt, zoals [koffiebar], [bushalte] of [geldautomaat], leveren vaak betere resultaten op als locatierechten zijn ingeschakeld.

Je locatie kan ook worden gebruikt om de Assistent te helpen lokaal relevante meldingen en updates te leveren, ook als je de Google-app momenteel niet gebruikt.

Tip: Als je apparaatlocatie is gebruikt voor zoekresultaten, wordt bij de locatiegegevens onderaan de pagina met zoekresultaten 'Op basis van je apparaat' weergegeven. Als je locatie is geschat via een andere bron, wordt deze informatie ook onderaan de pagina met zoekresultaten weergegeven.

Meer informatie over hoe je je locatie beheert als je zoekt op Google

Belangrijk: Het kan soms lang duren voordat de Google-app de huidige locatie op je apparaat heeft verkregen. De Google-app kan de locatie van je apparaat gebruiken van de vorige keer dat je de Google-app hebt gebruikt om je snel zoekresultaten te geven.

Microfoon

Als je Microfoon toestemming geeft om het volgende te gebruiken:

Telefoon

• Algemeen: Als je de Google-app toegang tot je telefoon geeft, kun je de Assistent namens jou laten bellen. Je kunt ook elk telefoonnummer bellen dat je met Lens vastlegt.

• Gesprekslijst: Met dit recht krijgen we inzicht in de mensen met wie je het vaakst contact hebt. Op deze manier kunnen we de meest relevante persoon voorstellen als je de Assistent vraagt contact op te nemen met iemand.

Sms-berichten

Als je rechten voor sms-berichten inschakelt met:

• Google Assistent: De Google Assistent kan berichten voor je sturen. We gebruiken dit ook om inzicht te krijgen in de mensen met wie je het vaakst contact hebt. Met dit recht kunnen we de meest relevante persoon voorstellen als je de Assistent vraagt contact op te nemen met iemand. Meer informatie over hoe je belt en sms't met de Google Assistent
  • Lens: Je kunt berichten sturen naar nummers die je met Lens vastlegt.