Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Google-sovelluksen lupien hallinnointi

Google-sovellus auttaa ylläpitämään Googlen sovelluksia ja palveluita, kuten Hakua, Google Assistantia tai Lensiä Android-puhelimella tai ‑tabletilla.

Useimmat puhelimesi ominaisuudet tarvitsevat luvan käyttää osaa puhelimen datasta. Jotta löydät esimerkiksi tulevat tapahtumasi Google-sovelluksesta, sinun on annettava Googlelle lupa kalenterisi käyttöön.

Päätä seuraavien tietojen avulla, mitkä Google-sovelluksen luvat sopivat sinulle:

Kalenteri

Kun annat Google Kalenterille seuraavien käyttöoikeudet:

• Google Assistant: Voit pyytää kalenteritapahtumien luomista.
  • Google-sovellus: Google näyttää Google-sovelluksessa kalenteripäivityksiä, kuten tulevia tapahtumia. Voit myös saada ilmoituksen, kun on aika lähteä tapahtumaan.
  • Lens: Jos tallennat tapahtuman Lensillä, Google voi tallentaa tiedot Kalenteriin.
  • Laitteesi: Jos käytät Pikanäkymä-widgetiä, Google näyttää tulevat tapahtumasi puhelimen aloitusnäytöllä.
Kamera
Kun annat Lensille luvan kamerasi käyttöön, voit tutustua ympäristöösi aivan uudella tavalla. Lensillä voit kääntää tekstiä, etsiä esineitä ja hakea lisätietoja paikoista. Kun jaat Kameran luvan Lens-sovelluksen kautta, pääsyoikeus jaetaan automaattisesti Google Haku ‐sovellukselle. Lisätietoja saaminen kuvista ja ympäristöstä
Tiedostot

Kun käytät Lensiä laitteellasi, sinua pyydetään antamaan kuvien ja median käyttöoikeudet, jotta voit hakea seuraavia:

• Kuvat
  • Kuvakaappaukset
  • Muut kuvatiedostot

Voit hakea Lensillä kuvakaappauksia, tallennettuja kuvia ja valokuvia ja saada lisätietoja näkemistäsi asioista. Kun jaat kuvagalleria-luvan Lens-sovelluksen kautta, se jaetaan automaattisesti Google Haku ‐sovellukselle.

Yhteystiedot

Kun annat Yhteystiedoille seuraavien käyttöluvat:

• Google Assistant: Google Assistant voi soittaa tai lähettää tekstiviestejä tallentamillesi yhteyshenkilöille, ja se muistaa, keneen otat yhteyttä useimmin.
  • Lens: Kun otat valokuvan jonkun tiedoista, kuten käyntikortista, Lens voi luoda yhteystiedon.
Sijainti

Important: It can sometimes take a long time for the Google app to get your current device location. To give you search results quickly, the Google app might use your device's location from the last time you used the Google app.

Puhelimesi voi löytää tarkan sijaintinsa. Tarkasta sijainnista on hyötyä, jotta Haku, Assistant ja Lens voivat antaa sinulle hyödyllisiä tietoja missä tahansa oletkin. Esimerkiksi sellaiset haut, jotka tarvitsevat tarkkaa sijaintiasi, kuten [kahvila], [bussipysäkki] tai [pankkiautomaatti], tuottavat parempia tuloksia, kun olet myöntänyt sijainnin käyttöluvan.

Sijaintiasi voidaan käyttää myös paikallisesti ajankohtaisten ilmoitusten ja päivitysten tarjoamiseen Assistantilla, vaikka et käyttäisi sillä hetkellä Google-sovellusta.

Mikrofoni

Kun annat mikrofonille seuraavien käyttöluvat:

• Google Assistant: Voit esittää Google Assistantille kysymyksiä, etsiä ruokapaikkoja, noutaa reittiohjeita ja paljon muuta. Jos laitat "Hey Googlen" päälle aktivoidaksesi laitteen, mikrofonia käytetään taustalla. Lue lisää Assistant-toimintojen käytöstä.
  • Google-sovellus: Voit syöttää tekstiä puheen avulla monissa Android-sovelluksissa. Sinun on myös annettava mikrofonin käyttöoikeus jokaiselle sovellukselle.
Puhelin
  • Yleinen: Jos annat Google-sovellukselle luvan käyttää puhelintasi, Assistant voi halutessasi soittaa puheluita puolestasi. Voit myös soittaa mihin tahansa puhelinnumeroon, jonka tallennat Lensillä.

• Puheluloki: Tämän luvan ansiosta muistamme ihmiset, joihin otat yhteyttä useimmin. Se varmistaa, että ehdotamme osuvinta henkilöä, kun pyydät Assistantia ottamaan yhteyttä johonkuhun.

Tekstiviestit

Kun otat seuraavien tekstiviestiluvat käyttöön:

Bluetooth
Google Assistant: Bluetoothin avulla Assistant voi kommunikoida kanssasi ja auttaa sinua muilla omistamillasi laitteilla, kuten Wear OS ‐kellolla, Google Assistantia tukevilla kuulokkeilla tai Android Autoa käyttävällä autolla.

Muita läheitä