Videohakemistoraportti

Videohakemistoraportista selviää, kuinka moni sivustosi hakemistoon lisätyistä sivuista sisältää vähintään yhden videon ja kuinka monella näistä sivuista on video, jonka voi lisätä hakemistoon. Hakemistoon lisätyt videot voivat näkyä Googlen hakutuloksissa.

Videohakemistoraportti

Tietoa raportista

Seuraavat tiedot näkyvät raportissa:

• Kuinka moni sivustosi hakemistoon lisätyistä sivuista sisältää Googlen hakemistoon lisäämän videon (sekä hakemistoon lisättyjä videoita koskevat tiedot).
  • Monellako sivuston hakemistoon lisätyllä sivulla on videoita, joista Google ei ole voinut lisätä hakemistoon yhtäkään (ja miksi ei).

Raportissa ei näy yksittäisten videoiden määrää sivustolla (elleivät tietyt ehdot täyty*).

Raportti kattaa vain hakemistoon lisätyt sivut. Jos sivua ei ole lisätty hakemistoon jostain syystä (esimerkiksi sen takia, että sivu ei ole ensisijainen), se ei näy raportissa.

Raportin käyttö

Ensisilmäyksellä

Tutustu tarkemmin

Ongelmien tutkiminen

1. Klikkaamalla tiettyä tilaa (esimerkiksi Virheellinen videon URL-osoite) näet kaikki sivut, joita ongelma koskee.
  2. Klikkaa sivua esimerkkitaulukosta, niin näet tietoa sivulta löytyneestä videosta.
  3. Ongelman tiedoista ja ongelmatilanteiden ohjeista löydät ratkaisuja.

Jos haluat nähdä videosivut, jotka on voitu lisätä hakemistoon, klikkaa raportin pääsivulta Katso dataa hakemistoon lisätyistä videosivuista.

Tietyn sivun videoiden tarkastaminen

Voit tutkia tiettyä sivustosi URL-osoitetta URL-tarkastusraportin avulla. Jos video löytyi sivulta, näet Videohakemisto‑osion URL-tarkastuksen tuloksissa. Jos sivulla ei havaittu videoita, Videohakemisto-osiota ei ole.

Live-testausta ei tueta: Videon tiedot ovat saatavilla vain sivun hakemistoon lisätylle versiolle URL-tarkastusraportissa. Search Console ei vielä tue videoiden live-testausta URL-tarkastustyökalulla.
Videohakemiston tiedot

Kun Google indeksoi sivun, se etsii sivulla olevia videoita. Jos sivulta löytyy tiettyjen vaatimusten mukaisia videoita, Google yrittää lisätä hakemistoon parhaan vaihtoehdon sivulta.

Perustason videohakemiston luominen

1. Google etsii videoita sivulta, kun se päättää indeksoida sivun ja lisätä sen hakemistoon. Jos lisäät videoon tietoa sivustokartalla tai strukturoidulla datalla, Google yrittää yhdistää sen sivun videoon.
  2. Sivun videot, jotka täyttävät videohakemiston kriteerit, luokitellaan indeksoitavuuden mukaan (ei laadun tai sisällön mukaan).
  3. Google yrittää indeksoida videoita niiden sijoituksen mukaisessa järjestyksessä. Videon näkyvyys sivulla on tässä avaintekijänä.
    • Sijoitusarvoltaan paras video yhdistetään tähän sivuun Google-hakemistossa, ja sivu lisätään Videohakemistoraportin Video hakemistossa ‐kokonaismäärään.
    • Jos sivulta löytyi videoita, mutta niitä ei voitu lisätä hakemistoon, sivu lasketaan Videohakemistoraportin Ei videoita hakemistossa ‐luokkaan.
  4. Google yrittää hakea videon osana sijoitus- ja hakemistoprosessiaan. Videota ei kuitenkaan tarvitse hakea hakemistoon lisäämistä varten.

Lisätty hakemistoon vs. haettu

• Lisätty hakemistoon tarkoittaa, että Google on lisännyt videon Google-hakemistoon. Jos video on lisätty hakemistoon, se voi näkyä Haussa nimen, kuvauksen, pikkukuvan ja videon toistolinkin kanssa riippuen saatavilla olevasta metadatasta. Videon on täytettävä tietyt vaatimukset, jotta se voidaan lisätä hakemistoon.
  • Video on onnistuneesti noudettu, kun Google on pyytänyt, saanut ja lukenut videotiedoston. Hakemistoon lisääminen ei edellytä noutamista. Jos videon noutaminen onnistuu, Google yrittää analysoida sen sisällön, jotta se voi esimerkiksi poimia siihen pikkukuvan ja luoda osoittimia videon avainkohdille, jotka näkyvät hakutuloksissa. Voit lisätä kuvauksen, pikkukuvan ja avainkohdat itse strukturoidun datan avulla.

Video voidaan lisätä hakemistoon ilman, että sitä on noudettu. Jos video voidaan kuitenkin noutaa, se voi auttaa Googlea ymmärtämään videon sisältöä sekä lisäämään videoon lisäominaisuuksia, kuten automaattisesti toistettavat esikatselut, jotka voivat merkittävästi parantaa videon käyttäjien aktiivisuutta.

Tutustu parhaisiin käytäntöihin videoiden hakemistoon lisäämisestä ja noutamisesta.

Hakemistoon voi lisätä vain yhden videon sivua kohti

Google-hakemistossa voi olla enintään yksi video sivua kohti. Jos sivulla on useampi kuin yksi video, Google lisää hakemistoon enintään yhden sivulle upotetun videon.

Video voidaan indeksoida useilta sivuilta

Jos lisäät saman videon useille sivuille ja jokainen isäntäsivu voidaan lisätä hakemistoon, kyseinen video voidaan lisätä hakemistoon jokaiselle sivulle. Aina kun video on lisätty hakemistoon, se nostaa Video hakemistossa ‑kokonaismäärää, vaikka sama video olisi lisätty useille sivuille.

Jos video on lisätty hakemistoon useilta sivuilta, Googlen hakutulokset voivat näyttää videon hakutuloksissa minkä tahansa sen isäntäsivun kautta. Googlen hakutuloksissa yritetään kuitenkin näyttää tietty video vain kerran yhtä hakua kohden.

Videosivustokartat ja hakemiston luominen

Jos lisäät videon sivustokarttaan, ei ole takeita, että video lisätään hakemistoon haluamasi sivun osalta. Google yrittää lisätä hakemistoon sivun parhaiten näkyvän videon riippumatta siitä, onko sitä lisätty sivustokarttaan.

Jos sivulla on sivustokartan mukaan video, mutta Google ei löydä mitään videota sivulta, sivua ei sisällytetä raporttiin. Jos sivu ei ole jostain syystä lisätty hakemistoon, se ei myöskään näy tässä raportissa riippumatta siitä, onko se lisätty sivustokarttaan.

Videohakemiston vaatimukset

Video voidaan lisätä hakemistoon vain, kun se täyttää seuraavat ehdot:

• Videon on oltava upotettu isäntäsivulle. Jos videolla ei ole isäntäsivua, sitä lisätä hakemistoon, vaikka se olisi sisällytetty videosivustokartalle.
  • Isäntäsivu on lisättävä hakemistoon. Tämä tarkoittaa, että sivua ei voi estää robots.txt-säännöllä, noindex-säännöllä tai muulla, joka saattaa estää hakemistoon lisäämisen. Käytä URL-tarkastustyökalua nähdäksesi, onko isäntäsivu lisätty hakemistoon (tai voidaanko se lisätä hakemistoon). Tämä tarkoittaa myös, että videon on oltava ensisijaisella sivulla, koska vain ensisijaiset sivut lisätään hakemistoon.
  • Videon on oltava sivun pääsisältö sekä mobiili- että tietokoneversiossa. Lisätietoa näkyvyyspotentiaalista.
  • Videon on oltava keskeisellä paikalla sivulla.
    • Koko videon on oltava sivun renderöitävällä alueella.
    • Video ei saa olla liian kaukana oikealla tai alhaalla. Käyttäjän on voitava nähdä koko video, kun sivu latautuu kokonaan.
  • Kelvollinen pikkukuva on pakollinen. Sinun pitää lisätä hyväksyttävä pikkukuva. Google voi kuitenkin mahdollisesti luoda videolle pikkukuvan, jos tiedosto voidaan noutaa.
  • Renderöinnin on oltava mahdollista. Video ei saa olla piilossa muiden elementtien takana tai vaatia käyttäjältä monimutkaista toimintaa näkyäkseen. Google voi joskus käyttää yksinkertaisia toimintoja (kuten napauttaa toistokohtaa), mutta tämä ei ole varmaa.
  • Videon on oltava toistettavissa sivulla. Toisille videoita isännöiville sivustoille vieviä linkkejä ei lasketa videoiksi, mutta jos videon toisto vaatii toiselle sivulle siirtymistä linkin kautta, kyseistä sivua ei lisätä hakemistoon.
  • Videon on noudatettava videotiedostojen parhaita käytäntöjä.
  • Ilmoita johdonmukainen metadata. Sinun on ilmoitettava sama nimi, pikkukuvan URL-osoite ja videon URL-osoite kaikissa lähteissä (sivustokartassa, HTML-tageissa, sisällönkuvauskentissä ja strukturoidussa datassa), jotka kuvaavat samaa videota samalla sivulla.
  • Videota ei tarvitse noutaa hakemistoon lisäämistä varten, mutta onnistunut nouto sallii videon lisäominaisuudet, kuten automaattisesti toistuvat esikatselut, jotka voivat merkittävästi parantaa käyttäjien aktiivisuutta.

Tietoa videon näkyvyyspotentiaalista

Sivulla olevan videon näkyvyyspotentiaali on tärkeä merkki Googlelle siitä, pidetäänkö videota sivun pääsisältönä. Jos sivulla on useita videoita, näkyvyydeltään suuri video lisätään yleensä hakemistoon ennen vähemmän näkyviä videoita.

Miten Google poimii tietoa videosta

Google pyrkii määrittämään videosta monenlaista metadataa, kuten nimen, pikkukuvan, kuvauksen sekä muuta, eri paikoista:

• Google voi hakea pikkukuvaa, nimeä, kuvausta ja videon URL-osoitetta käyttämällä strukturoitua dataa (VideoObject), useita HTML-tageja ja videosivustokarttoja.
  • Jos Google voi noutaa ja käsitellä videon (tuetussa videon koodauksessa), Google voi yleensä poimia pikkukuvan ja luoda esikatselun. Google voi poimia jonkin verran tietoa myös tiedoston ääniraidasta ja videosisällöstä.
  • Google voi poimia videon isännöivän sivun otsikko- ja kuvaustiedot, mukaan lukien sivun tekstin ja sisällönkuvauskentät.

Raporttiarvojen selitykset

Sivun tila

Hakemistoon lisätyllä sivulla, jolta Google löysi videon, tila voi olla jokin seuraavista:

• Ei videoita hakemistossa
    Google havaitsi, että sivulla on vähintään yksi video, mutta Google ei voinut lisätä jostain syystä yhtään videota hakemistoon. Katso lisätietoja hakemistoon lisäämiseen liittyvistä vaatimuksista kohdasta Videohakemiston vaatimukset tai katso ohjeet ongelman tunnistamiseen ja korjaamiseen Ohjeita ongelmatilanteisiin ‑osiosta. Raportissa voi näkyä vain yhden videon tietoja, vaikka sivulla löytyisi useita videoita.
  • Video hakemistossa
    Google pystyi indeksoimaan sivun sekä videon sivulta. Google lisää hakemistoon vain yhden videon sivua kohti. Lue videoiden hakemistoon lisäämisestä kertovasta artikkelista lisää siitä, miten Google lisää sivustojen videot hakemistoon.

Suodattaminen sivustokartan mukaan

Voit suodattaa raportin näyttämään vain valitussa sivustokartassa olevat URL-osoitteet. Suodattaminen sivustokartan mukaan suodattaa raportin kaiken datan: kaavion, kokonaiskaaviot, ongelmalistan ja viennit.

Kun suodatat sivustokartan mukaan, raportissa näkyvät vain hakemistoon lisätyt URL-osoitteet valitusta sivustokartasta, josta Google löysi videon. Suodatin ei huomioi videosivustokarttojen tageja. Tästä syystä URL-osoitelistasta jätetään pois sivustokartan URL-osoitteet, joita ei ole lisätty hakemistoon. Lisäksi se sisältää hakemistoon lisätyt URL-osoitteet, joissa ei ole videosivustokartan tageja, mutta joista on löydetty video.

Voit suodattaa näkyviin vain sivustosi robots.txt-tiedostossa listatut sivustokartat tai sivustokartat, jotka on lähetetty Sivustokarttaraportin kautta.

Impressiot

Voit nähdä, kuinka monta impressiota videollasi on ollut Google Haussa (yhdistetyissä tuloksissa ja pelkissä videohakutuloksissa) sekä Discoverissa. Videohakemistoraportin tulokset kootaan sivukohtaisesti. Suhtaudu kaaviossa näkyvään impressiomäärien riviin suuntaa antavana äläkä pidä määriä tarkkoina lukuina, koska arvojen laskemiseen vaikuttavat monet asiat*.

* Todennäköisesti useampia kuin välität tietää: Videohakemistoraportissa näkyvät impressioiden määrät eroavat tulosraporttien impressiomääristä, koska tulosraporteissa impressiot kootaan eri tavalla riippuen siitä, suodatatko niitä haun ulkoasun tai hakutyypin mukaan, tutkitko kaaviota vai taulukkoa ja niin edelleen. Impressioiden kokonaismäärät tulosraporteissa ovat yleensä pienempiä, koska osa näkyvästä datasta on koottu omaisuuden mukaan.

Videohakemiston virheet

Videohakemistoraportissa voi näkyä seuraavia syitä, joiden takia sivun videota ei voi lisätä hakemistoon:

Syy Kuvaus
Google ei löytänyt sivulta selkeästi näkyvää videota

Google ei löytänyt videota, joka olisi riittävän näkyvä tämän sivun videoksi.

Poistettu käytöstä: Ongelma korvattiin tarkemmilla ongelmilla 12.6.. Ongelma saattaa edelleen näkyä Videohakemistoraportissa, mutta se ei vaikuta sivuihisi.
Video näkymän ulkopuolella

Videon on oltava näkyvissä näkymässä ladatessasi sivua, jotta se voidaan lisätä hakemistoon. Siirrä videota niin, että koko video on sivun renderöitävän alueen sisällä ja näkyy sivun latautuessa.

Katsele kuvakaappausta ja näe sivu sellaisena kuin se näkyy Googlelle URL-osoitteen live-testin avulla.
Video liian pieni Video ei ole riittävän suuri hakemistoon lisättäväksi. Tee videosta korkeampi niin, että se on suurempi kuin 140 pikseliä ja videon leveys yli 140 pikseliä ja vähintään kolmasosa sivun leveydestä.
Video liian korkea Videon pystysuuntainen koko on liian suuri hakemistoon lisättäväksi. Pienennä videon korkeutta, jotta se on alle 1 080 pikseliä.
Videon paikkaa ja kokoa ei voi määrittää Videosoitin ei tule näkyviin sivulle latauksen jälkeen. Näin käy yleensä silloin, kun soitin näkyy sivulla olevassa kuvassa (yleensä kuvakaappaus tai kuva soittimesta), jota klikkaamalla toisto alkaa. Voit korjata ongelman lataamalla videosoittimen sen oikeassa koossa ja sijainnissa niin, että käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään.
MRSS-virhe: Kokeile käyttää schema.org-merkintöjä Käytät videon kuvailuun MRSS:ää (media RSS), ja Googlella oli ongelma kuvauksen käsittelyssä. Kuvaile videota käyttämällä schema.org-merkintöjä.
Virheellinen videon URL-osoite Videon URL-osoitteen muoto on virheellinen. Siinä käytetään esimerkiksi kiellettyjä merkkejä, kuten välilyöntejä tai virheellistä protokollaa (esim. htttttp eikä http).
Ei-tuettu videomuoto

Videon koodausta ei tueta kyseisen videon URL-osoitteen tiedostotunnisteen perusteella. Varmista, että käytät tuettua muotoa ja määritä URL-osoite, josta videon muoto ilmenee oikein. Tiedostotunniste muodostuu kolmesta tai neljästä merkistä tiedostonimeä seuraavan pisteen jälkeen.

Hyviä esimerkkejä:

• https://example.com/videos/video1.mp4
  • https://example.com/videos/video1.mpeg

Huono esimerkki: https://example.com/videos/video1.ogg

Tuntematon videomuoto

Tiedostotunniste ei vastaa Googlen tukemaa videomuotoa, tai sillä ei ole videotiedostotunnistetta. Google valitsee tiedostomuodon videon URL-osoitteen perusteella. Varmista, että videon muotoa tuetaan ja että tiedostotunniste on oikea.

• Hyvä esimerkki: https://example.com/video1.mp4
  • Huonoja esimerkkejä:
    • https://example.com/videos/myvideo
    • https://example.com/videos/myvideo.324fvsf4rf
Sisäisen datan URL-osoitteita ei voi käyttää videoiden URL-osoitteissa Google ei voi lisätä hakemistoon sisäisiä Base64-koodattuja videoita. Tämä tarkoittaa, että videoita, joiden määritteen arvo src alkaa koodilla "data:", esimerkiksi <video src="data:video/mp4;base64,A2553IGpc29tAAA....">, ei voi lisätä hakemistoon.
Ei pikkukuvan URL-osoitetta

Tälle videolle ei ole pikkukuvaa, eikä Google voi luoda sellaista puolestasi. Lisää linkki pikkukuvaan strukturoidun datan, sivustokartan tai mRSS-tiedoston avulla.

Jos lisäsit pikkukuvan URL-osoitteen strukturoidun datan avulla ja sait tämän virheilmoituksen, tarkista, ettet määritä HTML-tagissa samalle videolle eri pikkukuvan URL-osoitetta. Sinun on ilmoitettava sama nimi, pikkukuvan URL-osoite ja videon URL-osoite kaikissa lähteissä (sivustokartassa, HTML-tageissa, sisällönkuvauskentissä ja strukturoidussa datassa), jotka kuvaavat samaa videota samalla sivulla.

Ei-tuettu pikkukuvan muoto Tiedostotunnisteen perusteella pikkukuva ei ole tuetussa muodossa. Muista käyttää pikkukuvassa vain tuettuja kuvamuotoja sekä määrittää sille oikea tiedostomuoto.
Virheellinen pikkukuvan koko Määritetyn pikkukuvan koko oli virheellinen, eikä Google voinut luoda pikkukuvaa puolestasi. Lisää tuetun kokoinen pikkukuva.
robots.txt-tiedosto esti pikkukuvan Pikkukuva on estetty robots.txt-säännöllä. Jos kuvaa isännöidään toisella sivustolla, ota yhteyttä sivustoon ja selvitä, miten voit kumota kuvan eston. Voit myös lisätä linkin pikkukuvaan, jonka Google voi tavoittaa ilman kirjautumisvaatimuksia ja jota robots.txt-sääntö ei estä.
Pikkukuva on läpinäkyvä Pikkukuvan läpinäkyvyystaso ylittää hyväksyttävän rajan: vähintään 80 prosentilla kuvasta on oltava alfataso, joka on yli 250. Läpinäkyviä pikkukuvia ei voida käyttää videon indeksoinnissa.
Pikkukuvaa ei voitu indeksoida palvelinkuormituksen vuoksi Sivustosi kapasiteetti vaikuttaa olevan suurin mahdollinen Googlen indeksointipyyntöjen osalta. Google ei voi käyttää hakemistoon lisäämiseen tarvittavaa videon pikkukuvaa ennen kuin Googlen arvioima liikennemäärä laskee. Lue lisää indeksointibudjettia koskevista ohjeista.
Pikkukuvaa ei löydy Google ei voinut käyttää pikkukuvaa lisätyssä URL-osoitteessa. (Tämä ei ole robots.txt ongelma.) Kuva on ehkä suojattu salasanalla tai sitä ei enää ole ilmoitetussa URL-osoitteessa.
Videota ei käsitelty Google havaitsi, että sivulla on vähintään yksi video, mutta päätti olla lisäämättä videota hakemistoon.
Videon käsittely vielä kesken Videota käsitellään, tarkista parin päivän kuluttua onko käsittely valmis.
Videota ei löytynyt isäntäpalvelussa Määritetty video puuttuu hosting-palvelusta tai se on yksityisessä hosting-palvelussa, johon Googlen indeksointirobotti ei pääse. Siirry palvelun sivustolle käyttämällä videotunnusta ja päivitä sitten sivullesi videopalvelusi tunnus ja URL-osoite.
Pikkukuva puuttuu tai on virheellinen Pikkukuvaa ei lisätty, se ei ole käytettävissä tai se on virheellinen. Teknisistä syistä järjestelmä ei pysty erottamaan näitä ongelmia toisistaan. Varmista, että kelvollinen pikkukuvan URL-osoite on saatavilla tuetussa muodossa ja että sen tiedostotunniste on oikea. Tarkista myös, että pikkukuva on Googlen saatavilla.
Pikkukuva on virheellinen Pikkukuva on virheellinen tuntemattomasta syystä, jota ei ole mainittu täällä. Varmista, että olet määrittänyt pikkukuvan, että se noudattaa kaikkia pikkukuvia koskevia ohjeita ja että se on Googlen saatavilla.

Indeksoitu viimeksi

Ongelman tietosivun viimeisimmän indeksoinnin päivämäärä on aika, jolloin sivu viimeksi indeksoitiin, ei milloin video indeksoitiin.

Lisätietoa valitusta videosta

Klikkaa sivun URL-osoitetta raportissa, niin näet sivua koskevaa lisätietoa videon indeksoinnista. Tietojen alkuperä saadaan useista eri lähteistä. Jos sivulla on useita erillisiä videoita, kaikki tiedot koskevat todennäköisintä hakemistoon lisättävää muunnelmaa, olipa video sitten lisätty hakemistoon tai ei.

• Videon URL-osoite: Videotiedoston tai soittimen URL-osoite. Jos näet yksittäiselle videolle useita URL-osoitteita, Googlen mielestä kaikki nämä URL-osoitteet ovat käytännössä sama video. Jos uskot, että päällekkäiset URL-osoitteet ovat eri videoita, voit yrittää täsmentää niitä. Jos Google on löytänyt sivulta useita aiheeseen liittymättömiä videoita, lisätiedot liittyvät videoon, joka on kelvollinen hakemistoon lisättäväksi (riippumatta siitä, onko se hakemistoon lisätty tai lisättävissä). Videon tiedot voivat näkyä tässä raportissa, vaikka sitä hostattaisiin eri verkkotunnuksessa. Lue lisää.
  • Pikkukuvan URL-osoite: Videon pikkukuvan URL-osoite. Tämä on joko itse lisäämäsi pikkukuva tai Googlen videotiedostosta poimima kuva. Jos pikkukuvaa ei löydy tai sitä ei voida luoda, videota ei ole mahdollista lisätä hakemistoon.
  • Videon sijoittelu: Sisältääkö isäntäsivu videon lisäksi muuta tärkeää sisältöä. Mahdolliset arvot:
    • Video on sivun pääsisältö: Sivun sisältö on pääasiassa yksi video. Sivulla ei vaikuta olevan juurikaan muuta sisältöä.
    • Video on sivun toissijainen sisältö: Sivulla on videon lisäksi merkityksellistä sisältöä, kuten lisätekstiä, grafiikkaa tai muita videoita.

Videon tietojen lähde

Videon tiedot tulevat seuraavista lähteistä:

• Strukturoitu data: Metadata on peräisin sivun strukturoiduista schema.org-merkinnöistä. Yleensä tämä on video-objekti.
  • Sivustokartta: Tiedot ovat peräisin sivustokartan videotagista.
  • Open Graph Protocol: Tiedot tarjottiin sivun Open Graph Protocol ‐tagien avulla.
  • HTML-tagi: Tiedot saadaan käyttämällä jotakin monista HTML-tageista, joista nämä tiedot voivat löytyä. Näitä ovat esimerkiksi objektitagit <embed>, <video>, <link>, <script>, <amp-video>, muut kolmannen osapuolen erityiset AMP-videotagit tai erilaiset kuvatagit pikkukuville.
  • mRSS: Tiedot on toimitettu mRSS-tiedostossa.
  • Googlen renderöimä kuvakaappaus: Google pystyi käsittelemään videotiedoston ja luomaan pikkukuvan videolähteestä.
  • Googlen luoma: Google pystyi luomaan nämä tiedot sivulla olevien tiedostojen ja tietojen perusteella.
  • Peräisin videon hosting-alustalta: Pikkukuva on peräisin videon hosting-palvelusta.
  • Metadatan lähde tuntematon: Search Console ei ole varma, millä tavalla tiedot on saatu.
  • Videotagin postaajamäärite: Pikkukuvan linkki on noudettu <video poster="..."> ‑määritteestä.

Videon URL-osoitteet

Videon URL-osoitteen lisääminen on erittäin suositeltavaa, mutta hakemistoon lisäämisen kannalta se ei ole pakollista. Lisäämällä URL-osoitteen voit helpottaa videon lisäämistä hakemistoon ja ottaa käyttöön lisäominaisuuksia, kuten automaattisesti toistuvan esikatselun.

Videon URL-osoite puuttuu

Jos Google tunnistaa, että sivulla on video, mutta ei löydä videon URL-osoitetta, URL-osoitteen kohdalla raportissa näkyy "–". Korjaa ongelma lisäämällä videon URL-osoite joko contentURL- tai embedURL-kohtaan VideoObject-merkinnässä, tai vastaavasti sopivissa HTML-tageissa tai videosivustokartassa.

Useita URL-osoitteita samalle videolle

Jos näet samassa videossa useita URL-osoitteita, Google on löytänyt sivulta useita URL-osoitteita, jotka johtavat Googlen mielestä samaan videoon.

Jos näin käy, Google voi yhdistää videon metadatan mihin tahansa päällekkäiseen URL-osoitteeseen ja käyttää sitä. Esimerkiksi videon nimi voi olla ensimmäisestä, pikkukuva toisesta URL-osoitteesta ja niin edelleen.

Jos videot eivät mielestäsi ole samat, lue ongelman korjausohjeet.

Korjausten vahvistaminen

Korjattuasi tietyn ongelman kaikki esiintymät sivustollasi voit pyytää Googlea vahvistamaan korjaukset. Jos kaikki havaitut esiintymät on korjattu, ongelmataulukossa näkyvä esiintymien määrä laskee nollaan ja siirretään taulukon loppuun.

Vahvistamisen hyödyt

Kun kerrot Googlelle, että olet korjannut kaikki tiettyyn ongelmatilaan tai ‑kategoriaan liittyvät ongelmat, tapahtuu seuraavaa:

• Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun Google on vahvistanut korjauksesi kaikissa URL-osoitteissa tai jos Google on löytänyt ongelman muita esiintymiä.
  • Voit seurata Googlen etenemistä korjausten vahvistamisessa ja nähdä lokin kaikista tarkistettavista sivuista sekä kunkin URL-osoitteen korjaustilan.

Tietyn sivustolla olevan ongelman korjaaminen ei ole välttämättä tarpeellista. Esimerkiksi robots.txt:n estämät URL-osoitteet on todennäköisesti estetty tarkoituksella. Päätä, miten haluat ratkaista kunkin ongelman.

Ongelmia voi myös korjata ilman vahvistusta. Google päivittää esiintymien määrän aina indeksoidessaan sivun, jolla on tunnettuja ongelmia, riippumatta siitä, pyysitkö erikseen korjauksen vahvistusta.

Ammattilaisvinkki: vahvista korjaukset sivustokartan mukaan
Voit nopeuttaa korjauspyyntöä luomalla ja lähettämällä sivustokartan, joka sisältää vain tärkeimmät sivusi. Suodata sitten raportti sivustokartan mukaan ennen kuin pyydät korjausta. Jos vahvistuspyyntö koskee vain osaa sivustosi URL-osoitteista, joihin ongelma vaikuttaa, se voi olla nopeampi käsitellä kuin pyyntö, joka sisältää kaikki sivustosi ongelmalliset URL-osoitteet.

Vahvistuksen aloittaminen

Näin voit kertoa Search Consolelle, että olet korjannut ongelman:

1. Korjaa kaikki ongelman esiintymät sivustollasi. Jos ohitit korjauksen, vahvistus keskeytetään Googlen löytäessä ongelmasta jäljellä olevan esiintymän.
  2. Avaa korjatun ongelman tietosivu. Klikkaa ongelmaa raportin ongelmalistalta.
    • ⚠️ Jos suodatat raportin tietyn sivustokartan mukaan, vahvistus koskee vain kohteita, jotka ovat sivustokartassa silloin, kun pyydät vahvistusta. Tämä saattaa olla tarkoituksellista, tai sitten ei. Sinun on joka tapauksessa hyvä olla siitä tietoinen.
  3. Klikkaa Vahvista korjaus. Älä klikkaa Vahvista korjaus uudelleen, ennen kuin vahvistus on onnistunut tai epäonnistunut. Lue, miten Google tarkistaa korjaukset.
  4. Voit seurata vahvistuksen etenemistä. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi. Saat ilmoituksen, kun vahvistus onnistuu tai epäonnistuu.
  5. Jos vahvistus epäonnistuu, voit klikata ongelman tietosivulta Näytä tiedot, niin näet virheellisen sivun URL-osoitteen. Korjaa tämä sivu, vahvista korjaus kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa, ja aloita vahvistus uudelleen.

Milloin URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma katsotaan korjatuksi?

URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma merkitään korjatuksi, kun toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

• Ongelmaa ei enää löydy sivulta URL-osoitteen indeksoinnin yhteydessä. AMP-tagivirheen kohdalla tämä voi tarkoittaa, että tagi on korjattu tai poistettu (jos tagi ei ole pakollinen). Vahvistusyrityksen aikana URL-osoitteen kohdalla lukee Hyväksytty.
  • Jos sivu ei ole Googlen käytettävissä (se on poistettu, merkitty noindex-tagilla, vaatii todennusta tms.), ongelma katsotaan korjatuksi kyseisen URL-osoitteen osalta. Vahvistusyrityksen aikana sen vahvistuksen tila on Muu.

Ongelman elinkaari

Ongelman elinkaari alkaa, kun siitä havaitaan sivustolla ensimmäinen esiintymä, ja päättyy, kun viimeisimmän esiintymän korjausmerkinnästä on kulunut 90 päivää. Jos ongelma ei toistu 90 päivän kuluessa, se poistuu taulukosta.

Ongelman ensimmäisen havainnon päiväys määrittyy hetkestä, kun ongelma ensin havaittiin sen elinkaaressa, ja se pysyy muuttumattomana. Joten:

• Jos ongelman kaikki esiintymät on korjattu mutta 15 päivän kuluttua ilmenee uusi esiintymä, ongelma merkitään avoimeksi. Ensimmäisen havainnon päivämäärä säilyy alkuperäisenä.
  • Jos sama ongelma esiintyy uudelleen 91 päivän kuluttua esiintymän korjaamisesta, edellinen ongelma on jo suljettu. Tällöin uusi esiintymä tallennetaan uutena ongelmana ja ensimmäisen havainnon päivämääräksi asetetaan uusi havainnon päivä.
Vahvistusprosessi

Alla kuvataan, mitä tapahtuu, kun valitset Vahvista korjaus ‑valinnan ongelman tarkistamiseksi. Prosessi voi kestää useita päiviä tai pidempään, ja saat sähköpostitse ilmoituksia sen edistymisestä.

1. Kun valitset Vahvista korjaus, Search Console tarkistaa muutaman sivun välittömästi.
    • Jos nykyinen esiintymä on yhdelläkin näistä sivuista, vahvistus lopetetaan eikä vahvistuksen tila muutu.
    • Jos ongelmaa ei löydy esimerkkisivuilta, vahvistus jatkuu tilassa Aloitettu. Jos vahvistuksen aikana löytyy muita, erillisiä ongelmia, ne lasketaan mukaan toiseen ongelmatyyppiin. Vahvistus jatkuu.
  2. Search Console käy läpi kaikki tunnetut URL-osoitteet, joita ongelma koskee. Uudelleenindeksointijonoon ei lisätä koko sivustoa vaan ainoastaan URL-osoitteet, joilla on ongelman tunnettuja esiintymiä. Search Console tallentaa kaikkien tarkastettujen URL-osoitteiden tiedot vahvistushistoriaan, johon pääsee ongelman tietosivun kautta.
  3. Kun URL-osoite tarkistetaan:
    1. Jos ongelmaa ei löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyväksytty. Jos tämä on ensimmäinen vahvistuksen aikana tarkistettu esiintymä, ongelman vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyvältä näyttää.
    2. Jos URL-osoitetta ei enää löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi vaihtuu Muu (tämä ei ole virhetila).
    3. Jos ongelma on edelleen olemassa, ongelman tilaksi muutetaan Hylätty ja vahvistus päättyy. Jos kyseessä on tavallisen indeksoinnin aikana löytynyt uusi sivu, se katsotaan nykyisen ongelman yhdeksi esiintymäksi.
  4. Kun ongelmaan liittyvät URL-osoitteet on tarkistettu ja ongelma on korjattu, ongelman tilaksi muutetaan Hyväksytty. Vaikka kaikki esiintymät on korjattu, ongelman vakavuusaste ei muutu (Virhe tai Varoitus), vaan vain ongelmaan liittyvien kohteiden määrä (0).

Google voi havaita ongelman korjattuja esiintymiä, vaikka et aloittaisi vahvistusta. Jos Google havaitsee, että ongelman kaikki esiintymät on korjattu normaalin indeksoinnin aikana, ongelman määräksi ilmoitetaan raportissa nolla.

Uudelleenvahvistus

⚠️ Odota vahvistusjakson valmistumista ennen uuden pyytämistä, vaikka olisit korjannut osan ongelmista nykyisen jakson aikana.

Näin voit aloittaa epäonnistuneen vahvistuksen uudelleen:

1. Siirry epäonnistuneen vahvistuksen lokiin: Avaa epäonnistuneen vahvistuksen ongelman tietosivu ja valitse Näytä tiedot.
  2. Klikkaa Aloita uusi vahvistus.
  3. Vahvistaminen alkaa uudelleen kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa tai Epäonnistui. Myös mahdollisten uusien, tavallisen indeksoinnin jälkeen havaittujen esiintymien korjaus vahvistetaan. Hyväksytty- tai Muu-merkittyjä URL-osoitteita ei tarkisteta uudelleen.
  4. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.

Vahvistuksen etenemisen näkeminen

Jos haluat nähdä nykyisen vahvistuspyynnön etenemisen, tai jos viimeisen vahvistuspyynnön historia ei edisty:

1. Avaa ongelman tietosivu. Avaa ongelman tietosivu klikkaamalla päätietosivun ongelmariviä.
  2. Avaa pyynnön vahvistussivu klikkaamalla Näytä tiedot.
    • Pyynnössä mainittujen URL-osoitteiden esiintymän tila näkyy taulukossa.
    • Esiintymätila koskee tutkimaasi ongelmaa. Yhden sivun ongelman tila saattaa olla Hyväksytty, mutta saman sivun muiden ongelmien tila voi olla Hylätty, Odottaa tai Muu.
    • AMP-raportissa ja sivun hakemistoraportissa vahvistushistoriasivun merkinnät on ryhmitelty URL-osoitteiden mukaan.
    • Mobiilikäytettävyys- ja Rich-tulokset-raporteissa kohteet ryhmitellään URL-osoitteen ja strukturoidun datakohteen yhdistelmän perusteella (kohteen nimiarvon mukaisesti).
Vahvistuspyynnön tila

Ongelman vahvistuksen tilat ovat seuraavat:

• Ei aloitettu: Vähintään yksi ongelman esiintymä ei ole koskaan saanut vahvistuspyyntöä.
    Seuraavat vaiheet:
    1. Klikkaa ongelmaa nähdäksesi lisätietoja virheestä. Tarkasta sivut yksitellen nähdäksesi esimerkkejä ongelmasta verkossa olevilla sivuilla.
    2. Klikkaa tietosivun Lisätietoja-painiketta, niin näet ongelman tiedot.
    3. Klikkaa taulukon esimerkkiriviä lukeaksesi lisätietoja tietystä virheestä.
    4. Korjaa sivut ja aloita vahvistus klikkaamalla Vahvista korjausVahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.
  • Aloitettu: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, eikä ongelman jäljellä olevia esiintymiä ole vielä löydetty.
    Seuraava vaihe: Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on tarvittaessa myös toimintaohjeet.
  • Hyvältä näyttää: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, ja kaikki tähän mennessä tarkastetut ongelman esiintymät on korjattu.
    Seuraava vaihe: Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on myös toimintaohjeet.
  • Hyväksytty:Yhtään ongelman tunnettua esiintymää ei enää löydy (tai kyseinen URL-osoite ei ole enää käytettävissä). Tähän tilaan pääsee vain valitsemalla Vahvista korjaus (jos esiintymiä poistuu ilman vahvistuspyyntöä, tilaksi muutetaan –).
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • –: Google havaitsi, että ongelma on korjattu kaikkien URL-osoitteiden osalta, vaikket aloittanut vahvistusta.
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • Hylätty: Ongelma on Vahvista-valinnan jälkeen edelleen tietyllä osalla sivuista.
    Seuraavat vaiheet: Korjaa ongelma ja aloita vahvistus uudelleen.
Esiintymän vahvistuksen tila

Vahvistuspyynnön jälkeen ongelman jokaiselle esiintymälle määritellään jokin seuraavista vahvistuksen tiloista:

• Odottaa: Vahvistusjonossa. Tämä esiintymä oli sivulla Googlen edellisen tarkistuksen aikana.
  • Hyväksytty: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Ongelman esiintymää ei enää löytynyt Googlen tarkistuksessa. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Hylätty: Google löysi edelleen ongelman esiintymän. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Muu: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Google ei saanut yhteyttä esiintymän URL-osoitteeseen tai (strukturoidun datan tapauksessa) ei enää löytänyt kohdetta sivulta. Tämä on sama kuin Hyväksytty.

Huomaa, että saman URL-osoitteen eri ongelmien tilat voivat poiketa toisistaan. Jos esimerkiksi tietyllä sivulla on ongelmat X ja Y, X:n vahvistuksen tila voi olla Hyväksytty ja samalla sivulla olevan Y-ongelman vahvistuksen tila voi olla Odottaa.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Ongelmanratkaisun yleiskatsaus

Videon hakemisto-ongelman ratkaisussa on perehdyttävä seuraaviin seikkoihin:

Sivujen hakemistotiedot
Googlen on voitava etsiä ja lisätä hakemistoon sivu, jolla video esiintyy. Voit testata URL-tarkastustyökalulla, onko sivu lisätty hakemistoon (tai voidaanko se lisätä sinne). Sivun indeksoinnin edellytykset:
  • Google voi löytää sivun: Joko sivu on linkitetty Googlen tuntemaan paikkaan, tai se on lisätty sivustokarttaan.
  • Googlen pääsy sivulle: Sivun lisäämistä hakemistoon ei ole estetty robots.txt-säännöllä, noindex-säännöllä tai kirjautumisvaatimuksella.
  • Sivu on kaikkien Google Haun perusteiden mukainen: Google ei lisää hakemistoon sivua, joka rikkoo roskasisältökäytäntöjä tai jota ei voida lisätä hakemistoon teknisistä syistä.
  • Sivu ei ole toisen sivun kopio: Google yrittää ryhmitellä sivuston päällekkäiset sivut ja lisätä hakemistoon vain yhden kyseisistä sivuista. Jos vain yhdellä päällekkäisistä sivuista on video, mutta se ei ole hakemistoon lisätty sivu, Google ei lisää videota hakemistoon kyseiseltä sivulta.
Videohakemisto
Google lisää videot hakemistoon vain hakemistoon lisätyiltä sivuilta. Googlen on voitava löytää video sivulta ja löytää sitten riittävästi tietoa videosta, jotta se voidaan lisätä hakemistoon. Useita videoita sisältävällä sivulla Google lisää hakemistoon vain yhden videon sivua kohti. Katso lisätietoa videohakemistoa koskevista vaatimuksista.
Videoiden noutaminen
Google yrittää noutaa videotiedoston osana hakemistoon lisäämistä. Jos tiedosto on estetty Googlelta (jotkin palvelut estävät Googlea noutamasta videota) tai jos tiedosto on ei-tuetussa muodossa, sitä ei noudeta. Videota ei tarvitse noutaa hakemistoon lisäämistä varten.

Videoiden kokonaismäärä on alhainen / sivujen kokonaismäärä on alhainen

Jos Video hakemistossa- ja Ei videoita hakemistossa ‐arvojen kokonaismäärä on huomattavasti pienempi kuin sivustosi videoita sisältävien hakemistoon lisättyjen sivujen kokonaismäärä, se voi johtua kahdesta syystä:

• Google ei voinut lisätä kohdesivua hakemistoon. Videota ei voi lisätä hakemistoon, ellei se ole hakemistossa olevalla sivulla. Lue lisää kohdasta Kohdesivua ei ole lisätty hakemistoon.
  • Google ei löytänyt videoita hakemistoon lisätyltä sivultasi. Jos Google lisää sivun hakemistoon mutta ei löydä siltä videota, sivu ei näy tässä raportissa. Lue lisää kohdasta Videota ei ole lisätty hakemistoon.
Muista, että tähän raporttiin ei lasketa sivustosi videoiden kokonaismäärää. Raporttiin lasketaan hakemistoon lisätyt sivut, joilla Google havaitsi videon, ja sen, moneltako sivulta Google pystyi lisäämään yhden videon hakemistoon (Google lisää hakemistoon enintään yhden videon sivua kohti).

Kohdesivua ei ole lisätty hakemistoon

Jos Google ei ole lisännyt hakemistoon isäntäsivua, isäntäsivu ja sen sisältämät videot eivät sisälly raporttiin.

Jos Google on lisännyt sivun hakemistoon, mutta ei näe videota, sivua ei näy tässä raportissa.

Sivun hakemistoraportista näet yleisen tason katsauksen siitä, kuinka monta sivustosi sivua on lisätty hakemistoon. Tarkista, näyttääkö hakemistoon lisättyjen sivujen määrä oikealta. Katso, liittyvätkö hakemistoon lisäämisen virheet yleisesti videoita sisältäviin sivuihin. Huomaa, että sivun hakemistoraportissa ei ole tietoa sivuista, joita Google ei ole löytänyt.

URL-tarkastustyökalulla voit selvittää tarkan syyn sille, miksi tiettyä sivua ei ole lisätty hakemistoon. Kyseisen työkalun avulla saa tarkkaa tietoa siitä, voiko Google lisätä sivua hakemistoon, ja myös syyn sille. Joitain yleisiä ohjeita:

• Löydettävyysongelmat: Googlen on voitava löytää sivu voidakseen lisätä sen hakemistoon. Onko sivu linkitetty jo sivustollasi olevaan hakemistoon vai johonkin toiseen sivustoon? Onko sivu lisätty sivustokarttaan?
  • Hakemistoon lisäämisen ongelmat: URL-tarkastustyökalu voi havaita seuraavat hakemistoon lisäämisen-ongelmat:
    • Robots.txt-tiedosto esti sivun indeksoinnin
    • Sivu on estetty noindex-tagin tai -säännön takia
    • Sivu ei ole ensisijainen. Google lisää hakemistoon vain ensisijaiset sivut (ensisijaisen sivun kopioita ei lisätä hakemistoon). Videota ei lisätä hakemistoon ei-ensisijaiselta sivulta, mutta jos sama video on upotettu toiselle, ensisijaiselle hakemistoon lisätylle sivulle, voidaan video indeksoida tältä sivulta.

Sivulta ei löytynyt videota

Jos Google ei löydä yhtään videoita hakemistoon lisätyltä sivulta, sivua ei näy tässä raportissa. (Tämä eroaa siitä, että Google löytää videoita hakemistosivulta, mutta ei voi lisätä hakemistoon mitään videoita. Tässä tapauksessa sivu näkyy raportissa muodossa Ei videoita hakemistossa.)

Kokeile näitä suosituksia jos sivullasi on videoita, mutta tarkastaessasi sivun, Google ei tee ilmoituksia videoista:

• Lisää sivu sivustokarttaan videon kuvauksen avulla.
  • Varmista selaimen kautta, että video on sivulla selkeästi näkyvillä.
  • Varmista, että noudatat parhaita käytäntöjä videoille.
  • Varmista, että palveluntarjoajan sivu on lisätty hakemistoon. Vaikka live-URL-osoitteen tarkastus havaitsisi videon, videota ei lisätä hakemistoon sivulta, jota ei ole lisätty hakemistoon.

Google yhdistää videoiden metadataa eri sijainneista

Jos näet samalla sivulla useita URL-osoitteita samalle videolle, Google pitää niitä samana videona.

Tässä tapauksessa Google voi käyttää metadataa mistä tahansa päällekkäisistä lähteistä – esimerkiksi nimeä URL1:stä ja pikkukuvaa URL2:sta.

Jos nämä videot eivät mielestäsi ole samoja, voit auttaa Googlea erottamaan videot toisistaan seuraavasti:

• Varmista, että jokaisella videolla on yksilöllinen video- ja pikkukuva-URL-osoite.
  • Jos käytät schema.orgin video-objekteja, varmista, että video-objektin URL-osoite vastaa HTML-tageissa käytettyä URL-osoitetta (<embed>, <video> tai muu sopiva tagi), sivustokarttoja ja mRSS-tiedostoja.
  • Älä käytä samaa pikkukuvaa eri videoissa.

Videota ei ole lisätty hakemistoon

Videon hakemistoon lisäämisen epäonnistuminen voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Kohdesivua ei ole lisätty hakemistoon. Selvitä URL-tarkastustyökalulla, onko sivu lisätty hakemistoon ja jos ei, niin miksi ei.
  • Video ei noudata kaikkia videoiden indeksointiohjeita.
  • Video ei ole Googlen löydettävissä. Google ei voi lisätä videota hakemistoon, jos sitä ei löydy sivulta. Edellyttääkö sivulla videon katseleminen toimia käyttäjältä? URL-tarkastustyökalun avulla voit testata live-sivua ja katsoa kuvakaappausta. Näetkö videon sivulla?
  • Video ei ole sivulla näkyvällä paikalla, tai se ei ole yhtä näkyvä tai sopiva hakemistoon lisättäväksi kuin toinen sivulla oleva video. Google lisää hakemistoon videon vain jos se ylittää näkyvyyspotentiaalin vähimmäistason, ja Google suosii sivun näkyvimmän videon lisäämistä hakemistoon.
  • Sivulla ollut toinen video soveltui paremmin hakemistoon lisäämiseen. Katso URL-tarkastustyökalulla, onko sivun toinen video lisätty hakemistoon.
  • Google ei voinut noutaa tarjottua pikkukuvaa eikä luoda pikkukuvaa. Voit lisätä pikkukuvan näiden ohjeiden avulla. Jos haluat ottaa Googlen tiedoston luomisen käyttöön, katso videoiden nouto. Voit testata robots.txt-eston Rich-tulosten testaustyökalulla:
    • Avaa Rich-tulosten testi
    • Lisää pikkukuvan URL-osoite ja klikkaa Testaa URL-osoite
    • Laajenna tuloksista Indeksointi-osio ja valitse Sallitaanko indeksointi? ‐tulos. Tämä kertoo, estääkö robots.txt-sääntö pikkukuvan.
    • Jos robots.txt-sääntö estää pikkukuvasi, sinun on otettava yhteyttä tiedoston omistajaan (pikkukuvan sisältävän sivuston verkkovastaavaan) ja pyydettävä häntä poistamaan pikkukuvatiedoston esto robots.txt-tiedostosta.
  • Google ei jostain syystä voinut luoda tarvittavia tietoja (pikkukuva ja kuvaus ovat pakollisia). Jos videossa on strukturoitua dataa, onko se oikein? Pakollisten strukturoidun datan määritteiden virheelliset tai puuttuvat arvot voivat estää videon lisäämisen hakemistoon. Voit testata strukturoitua dataa rich-tulosten testaustyökalulla.
  • Katso ohjeet, joiden avulla voit auttaa Googlea löytämään videosi.

Sivun tai videon estäminen hakemistosta

Jos haluat estää videon sisältävää sivua näkymästä hakutuloksissa, lisää sille noindex-tagi tai ‑komento. Tämän pitäisi myös estää kaikkien sivulla olevien videoiden lisääminen hakemistoon kyseisen sivun yhteydessä. Jos videot näkyvät muilla hakemistoon lisätyillä sivuilla, ne voidaan lisätä hakemistoon sitä kautta. Jos videot eivät näy millään muulla sivustosi sivulla, niitä ei lisätä hakemistoon.

Jos haluat estää vain videon näkymisen hakutuloksissa, sinun on palautettava noindex-sääntö sekä videon että pikkukuvan (jos niitä on) pyynnöissä. Jos indeksointipyynnölle ei palauteta videon tavuja, videon näkymistä Haussa ei estetä, koska Google voi lisätä videon hakemistoon, vaikka se ei voisi noutaa videotiedostoa.

Lue lisää esto- tai rajoitusohjeista.

Kysymyksiä joihin ei löydy vastauksia

Tässä on esimerkkejä videotilastoista, joita emme voi toimittaa Search Consoleen:

• Kuinka monta videota Google on indeksoinut sivustollani?
    Search Consolessa ei ole raporttia, jossa näkyy kaikkien sivuston yksittäisten videoiden kokonaismäärä. Voit nähdä vain sellaisten hakemistoon lisättyjen sivujen määrän, jotka sisältävät videon, joka on tai ei ole hakemistoon lisättävissä.
  • Mitä videoita Google ei voi lisätä hakemistoon?
    Search Consolessa ei ole kattavaa raporttia, jossa näkyvät kaikki videot, jotka voidaan tai ei voida lisätä hakemistoon tietyllä sivustolla. Nähtävillä ovat vain sivut, jotka sisältävät videon, joka on tai ei ole hakemistoon lisättävissä.
  • Mille sivuille video X on indeksoitu?
    Search Console ei näe, miten hakemistoon lisätyt sivut liittyvät hakemistoon lisättyyn videoon.

* Yllä mainituissa ehdoissa tarkoitetaan tilannetta, jossa sivustosi jokaisella sivulla on vain yksi yksilöllinen video, ja Google voi lisätä hakemistoon kaikki sivut, joilla on videoita. Tällöin raportissa näkyy sivustosi videoiden määrä. Jos sivustollasi on useita videoita yhdellä sivulla, sama video on useilla sivuilla tai Google ei voi lisätä hakemistoon jokaista videota, sivun kokonaiskaaviot eivät todennäköisesti sisällä yksittäisten hakemistoon lisättyjen videoiden kokonaismäärää.