Google Duplex on the web

Met 'Google Duplex on the web' kun je bepaalde gebruikerstaken automatiseren voor je sitebezoekers, zoals bioscoopkaartjes kopen. Op deze pagina wordt beschreven hoe je 'Google Duplex on the web' kunt in- of uitschakelen voor je website.

Overzicht

'Google Duplex on the web' werkt in twee fasen.

1. Training: 'Google Duplex on the web' wordt regelmatig op je site getraind om bepaalde acties uit te voeren. Bekijk De user-agent voor 'Google Duplex on the web' om te beheren hoe 'Google Duplex on the web' je site crawlt en analyseert.
  2. Weergave: De weergave wordt beheerd door een instelling in Search Console. Als de functie 'Google Duplex on the web' in Search Console ingeschakeld is voor je site, kunnen ondersteunde acties voor sitebezoekers (zoals bioscoopkaartjes kopen) worden aangeboden. 'Google Duplex on the web' is standaard ingeschakeld voor alle sites die voldoen aan de vereisten die op deze pagina worden beschreven. Als deze instelling uitgeschakeld is in Search Console, kan 'Google Duplex on the web' geen ondersteunde acties uitvoeren op je site.
Als de weergave ingeschakeld maar de training uitgeschakeld is, werkt 'Google Duplex on the web' mogelijk minder goed of helemaal niet voor ondersteunde acties op je site.

Vereisten en regels

De volgende regels zijn van toepassing op de instelling 'Google Duplex on the web' in Search Console:

• Je moet eigenaar van een property zijn om de instellingen voor 'Google Duplex on the web' te kunnen bekijken of wijzigen.
  • Het kan enkele uren of dagen duren voordat 'Google Duplex on the web' wordt ingeschakeld voor je site. Als je de functie uitschakelt, wordt dit wel meteen doorgevoerd.
  • Property-eigenaren krijgen een melding als de property-instellingen worden gewijzigd.
  • Instellingen voor 'Google Duplex on the web' kunnen alleen worden bekeken en geconfigureerd in een domeinproperty. Property's met een URL-voorvoegsel kunnen deze instellingen niet lezen of wijzigen.
  • De instellingen voor 'Google Duplex on the web' worden overgenomen van de bovenste property en kunnen alleen in die bovenste property worden bewerkt. Onderliggende property's hebben alleen-lezen toegang tot de instellingen. Voor de property's m.example.com, m.support.example.com en example.com kan de instelling worden bekeken in alle property's maar alleen worden gewijzigd in de bovenste property example.com.
  • 'Google Duplex on the web' werkt momenteel alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

'Google Duplex on the web' inschakelen voor je site

Doe het volgende om door 'Google Duplex on the web' ondersteunde acties in te schakelen voor je site:

1. Lees de vereisten en regels.
  2. Volg de algemene richtlijnen voor alle acties.
  3. Volg de specifieke richtlijnen voor de functies die je op je site wilt ondersteunen.
  4. Open de pagina met instellingen voor 'Google Duplex on the web' voor je property en klik op Inschakelen (als dit nog niet is geselecteerd). Het kan enkele uren of dagen duren voordat deze instelling wordt ingeschakeld. Deze regels zijn van toepassing als je deze instelling wijzigt.
  5. Optioneel: Als je site is beveiligd met een wachtwoord, raden we je aan een naam en wachtwoord op te geven in het gedeelte Inloggegevens testen op de instellingenpagina in Search Console. Zo krijgt 'Google Duplex on the web' toegang om op je site te worden getraind.
  6. Google stuurt je een melding als je verzoek om de weergave in te schakelen is verwerkt en 'Google Duplex on the web' wordt getraind op je site.
'Google Duplex on the web' uitschakelen op je site
  • Als je de weergave (toestaan dat 'Google Duplex on the web' acties op je site uitvoert) wilt uitschakelen, klik je op Uitschakelen op de pagina met instellingen voor 'Google Duplex on the web'. Dit treedt normaal binnen enkele minuten in werking. Je kunt de functie later weer inschakelen, maar dat kan dan enkele dagen duren. Houd er rekening mee dat 'Google Duplex on the web' nog steeds wordt getraind op je site, tenzij je de training expliciet uitschakelt (zoals beschreven in het volgende gedeelte).
  • Als je de training door 'Google Duplex on the web' wilt uitschakelen, voeg je een van deze robots.txt-regels toe aan je site. De robots.txt-regels worden van kracht tijdens de volgende trainingspoging. Houd er rekening mee dat 'Google Duplex on the web' mogelijk blijft werken op je site (maar niet optimaal) als gebruikers je site bezoeken, tenzij je de weergave specifiek uitschakelt (zoals beschreven in het vorige gedeelte).

Ondersteunde acties voor 'Google Duplex on the web'

'Google Duplex on the web' kan verschillende acties op je site uitvoeren. In de volgende lijst zie je welke acties worden ondersteund en wat de vereisten voor die actie zijn.

Algemene richtlijnen voor alle acties

Sites moeten deze richtlijnen en aanvullende richtlijnen voor specifieke acties volgen om acties via 'Google Duplex on the web' in te schakelen:

Specifieke richtlijnen

Kaartjes kopen (alleen bioscopen)

Schakel de Google Assistent in om bioscoopkaartjes te kopen voor gebruikers op je website.

Vereisten

De volgende aanvullende vereisten zijn van toepassing, in combinatie met de andere vereisten voor het inschakelen van 'Google Duplex on the web':

• We nemen contact met je op als je site in aanmerking komt voor deze functie.
  • Deze actie wordt alleen ondersteund in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zowel de bioscoop als de gebruiker (op basis van de locatie van de zoekopdracht) moet zich in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk bevinden.
  • De zoektaal moet zijn ingesteld op Engels.
  • Je mag geen betaalde advertenties weergeven tijdens het betalingsproces voor bioscoopkaartjes op je website.
  • Je moet creditcardbetalingen aanbieden tijdens het betalingsproces voor bioscoopkaartjes op je website. Andere betalingsservices worden nog niet ondersteund.

Je kunt testen of het betalingsproces voor bioscoopkaartjes is ingeschakeld voor je site. Voer een Google-zoekopdracht uit voor films die door je bioscoop worden vertoond, klik op links voor aanvangstijden en ga na of je bioscoop wordt vermeld als een van de leveranciers van kaartjes.