Duplex on the web

Duplex on the web is een technologie waarmee de Google Assistent bepaalde gebruikerstaken kan automatiseren voor je sitebezoekers. Op deze pagina wordt beschreven hoe je Duplex on the web kunt aan- of uitzetten voor je website.

Deze functie is alleen beschikbaar als je site in aanmerking komt en er contact met je is opgenomen over deelname.

Overzicht

Duplex on the web werkt in 2 fasen.

1. Training: Duplex on the web wordt regelmatig getraind met behulp van je site om de Google Assistent bepaalde acties te kunnen laten uitvoeren. Bekijk De user-agent Duplex on the web om te beheren hoe Duplex on the web je site crawlt en analyseert.
  2. Weergave: De weergave wordt beheerd door een instelling in Search Console. Als Duplex on the web is aangezet voor je site in Search Console, kan de Google Assistent aanbieden om ondersteunde acties voor sitebezoekers uit te voeren. Duplex on the web staat standaard aan voor alle sites die voldoen aan de vereisten die op deze pagina worden beschreven. Als Duplex on the web is uitgezet voor je property in Search Console, kan de Google Assistent geen ondersteunde acties uitvoeren op je site.
Als weergave is aangezet maar training is uitgezet voor Duplex on the web, werkt de Google Assistent misschien minder goed of helemaal niet voor ondersteunde acties op je site.

Vereisten en regels

De volgende regels zijn van toepassing op de instelling Duplex on the web in Search Console:

• Deze functie is beperkt tot bepaalde partners in bepaalde branches en op bepaalde locaties. De pagina met instellingen is alleen zichtbaar als je site in aanmerking komt en er contact met je is opgenomen over deelname.
  • Je moet eigenaar van een property zijn om de instellingen voor Duplex on the web te kunnen bekijken of wijzigen.
  • Het kan enkele uren of dagen duren voordat Duplex on the web wordt aangezet voor je site. Als je de functie uitzet, wordt dit wel meteen doorgevoerd.
  • Property-eigenaren krijgen een melding als de property-instellingen worden gewijzigd.
  • Instellingen voor Duplex on the web kunnen alleen worden bekeken en geconfigureerd in een domeinproperty. Property's met een URL-voorvoegsel kunnen deze instellingen niet lezen of wijzigen.
  • De instellingen voor Duplex on the web worden overgenomen van de bovenste property en kunnen alleen in die bovenste property worden bewerkt. Onderliggende property's hebben alleen-lezen toegang tot de instellingen. Voor de property's m.example.com, m.support.example.com en example.com kan de instelling worden bekeken in alle property's maar alleen worden gewijzigd in de bovenste property example.com.
  • Duplex on the web werkt momenteel alleen in de Chrome-browser of de Google Zoeken-app voor Android op Android-apparaten voor gebruikers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Duplex on the web aanzetten voor je site

Zo zorg je ervoor dat de Google Assistent ondersteunde acties kan uitvoeren met Duplex on the web-technologie:

1. Lees de vereisten en regels.
  2. Volg de algemene richtlijnen voor alle acties.
  3. Volg de specifieke richtlijnen voor de functies die je op je site wilt ondersteunen.
  4. Open de pagina met instellingen voor Duplex on the web voor je property en klik op Aanzetten (als dit nog niet is geselecteerd). Het aanzetten van deze instelling kan een paar uur of dagen in beslag nemen. Deze vereisten en regels zijn van toepassing als je Duplex on the web aan- of uitzet.
  5. Optioneel: Als je site is beveiligd met een wachtwoord, raden we je aan een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven in het gedeelte Inloggegevens testen op de instellingenpagina in Search Console. Hiermee kan Duplex on the web toegang krijgen tot je site voor trainingsdoeleinden.
  6. Google stuurt je een melding als je verzoek om de weergave aan te zetten is verwerkt en Duplex on the web wordt getraind op je site.
Duplex on the web uitzetten op je site
  • Als je de weergave (toestaan dat de Google Assistent acties op je site uitvoert via Duplex on the web-technologie) wilt uitzetten, klik je op Uitzetten op de pagina met instellingen voor Duplex on the web. Het uitzetten is binnen een paar minuten van kracht. Je kunt de functie later weer aanzetten, maar dat kan dan een paar dagen duren. Houd er rekening mee dat Duplex on the web nog steeds wordt getraind op je site, tenzij je de training expliciet uitzet (zoals beschreven in het volgende gedeelte).
  • Als je de training door Duplex on the web wilt uitzetten, voeg je een van deze robots.txt-regels toe aan je site. De robots.txt-regels worden van kracht tijdens de volgende trainingspoging. Houd er rekening mee dat Duplex on the web misschien blijft werken op je site (maar niet optimaal) als gebruikers je site bezoeken, tenzij je de weergave specifiek uitzet (zoals beschreven in het vorige gedeelte).

Ondersteunde acties voor Duplex on the web

Met Duplex on the web kan de Google Assistent verschillende acties uitvoeren op je site. Hieronder zie je de beschikbare acties en de vereisten voor elke actie. Deze acties worden uitgevoerd in de volledige weergave van de gebruiker, die het proces op elk moment kan stopzetten en weer de controle kan nemen.

Algemene vereisten voor alle acties

Sites moeten deze richtlijnen en aanvullende richtlijnen voor specifieke acties volgen om acties via Duplex on the web aan te zetten:

• Zo zet je training aan:
  • Volg de html-normen en praktische tips op je site.
    • Je site moet gebruikmaken van HTTPS, niet van HTTP.

Opmerking: Als Duplex on the web is aangezet voor je site, blijven alle bestaande Google Ads-tags en Google Analytics-tags gewoon werken.

Specifieke richtlijnen

Kaartjes kopen (alleen bioscopen)
Zet de Google Assistent (mogelijk gemaakt door Duplex on the web) aan om bioscoopkaartjes te kopen voor gebruikers op je website.

Vereisten

De volgende vereisten zijn van toepassing, in combinatie met de andere vereisten om Duplex on the web aan te zetten:

• We nemen contact met je op als je site in aanmerking komt voor deze functie.
  • Deze actie wordt alleen ondersteund in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zowel de bioscoop als de gebruiker (op basis van de locatie van de zoekopdracht) moet zich in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk bevinden.
  • De zoektaal moet zijn ingesteld op Engels.
  • Je mag geen betaalde advertenties tonen tijdens het betaalproces voor bioscoopkaartjes op je website.
  • Je moet creditcardbetalingen aanbieden tijdens het betaalproces voor bioscoopkaartjes op je website. Andere betalingsservices worden nog niet ondersteund.

Je kunt testen of het betaalproces voor bioscoopkaartjes aanstaat voor je site. Voer een Google-zoekopdracht uit voor films die door je bioscoop worden vertoond, klik op links voor aanvangstijden en ga na of je bioscoop wordt vermeld als een van de leveranciers van kaartjes.

Ondersteund betalen voor winkelwebsites (Shopping)
Zet de Google Assistent aan (mogelijk gemaakt door Duplex on the web) om gebruikers te helpen met een geoptimaliseerde en geautomatiseerde manier van betalen op je website.
Het betaalproces van de Google Assistent wordt alleen geactiveerd in de volgende gevallen:
  • De gebruiker opent een website via de Google Zoeken-app voor Android op Android-apparaten.
  • De gebruiker bezoekt het winkelwagentje of de betaalpagina en het winkelwagentje is niet leeg.
  • Er is voldaan aan alle onderstaande vereisten.

Vereisten

De volgende vereisten zijn van toepassing, in combinatie met de andere vereisten om Duplex on the web aan te zetten:

• Deze functionaliteit wordt alleen ondersteund in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
  • De zoektaal moet zijn ingesteld op Engels.
  • Je website moet een betaalproces voor gasten aanbieden.
  • Je website moet creditcardbetalingen aanbieden tijdens het betaalproces. Andere betalingsservices worden nog niet ondersteund.

Eten bestellen voor restaurantwebsites

Zet de Google Assistent (mogelijk gemaakt door Duplex on the web) aan om gebruikers te helpen bij het bestellen van eten op je website.

Vereisten

De volgende vereisten zijn van toepassing, in combinatie met de andere vereisten om Duplex on the web aan te zetten:

• We nemen contact met je op als je site in aanmerking komt voor deze functie.
  • Je website moet beschikken over een werkend online bestelsysteem dat tijdens het bestelproces geen nieuwe tabbladen opent.
  • Je website moet een betaalproces voor gasten aanbieden.
  • Deze functionaliteit wordt alleen ondersteund in de Verenigde Staten. Zowel de locatie van de keten als de gebruiker (op basis van de locatie van de zoekopdracht) moet zich in de Verenigde Staten bevinden.
  • De zoektaal moet zijn ingesteld op Engels.
  • Je mag geen betaalde advertenties weergeven in het betaalproces op je website.
  • Je moet betaling via creditcard aanbieden op je website. Andere betalingsservices worden nog niet ondersteund.

Ondersteund inchecken voor websites van luchtvaartmaatschappijen

Zet de Google Assistent aan (mogelijk gemaakt door Duplex on the web) om gebruikers te helpen in te checken voor hun vlucht op je site. Android-gebruikers ontvangen een Google Assistent-melding waarin ze wordt aangeboden in te checken voor hun vlucht. De gegevens van de gebruiker worden automatisch in het incheckformulier op je website ingevuld aan de hand van de boekingsgegevens voor de vlucht die via Gmail worden verkregen.

Vereisten

De volgende vereisten zijn van toepassing, in combinatie met de andere vereisten om Duplex on the web aan te zetten:

• We nemen contact met je op als je site in aanmerking komt voor deze functie.
  • Je website moet een werkend online incheckproces aanbieden.
  • Deze actie wordt alleen ondersteund voor binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten: zowel de luchtvaartmaatschappij als de gebruiker (op basis van de locatie van de zoekopdracht) moet zich in de Verenigde Staten bevinden.
  • De zoektaal moet zijn ingesteld op Engels.
  • Je mag geen betaalde advertenties weergeven tijdens het incheckproces op je website.
Wachtwoord automatisch wijzigen
Zet Duplex on the web aan om het wijzigen van sitewachtwoorden te automatiseren met de Google Assistent. In Chrome op Android hebben gebruikers de optie om de Google Assistent te gebruiken om het wachtwoord van je site te wijzigen. Je kunt een demo van de functie bekijken die is opgenomen op de Google I/O-conferentie.
Als deze functie aanstaat, voert de Google Assistent de volgende acties uit namens de gebruiker:
1.
De gebruiker krijgt gelekte inloggegevens te zien na gebruik van de wachtwoordcheck in Chrome. Voor ondersteunde sites kan de Google Assistent gebruikers helpen hun wachtwoord te wijzigen.

2
De Google Assistent logt de gebruiker automatisch in met de juiste inloggegevens en gaat naar de accountinstellingen voor de betreffende website. Als de inloggegevens die in Chrome zijn opgeslagen verouderd zijn, kan de Google Assistent de gebruiker helpen het wachtwoord te resetten voor ondersteunde sites.

3.
De gebruiker kiest of deze een door Chrome gemaakt wachtwoord of een eigen wachtwoord wil gebruiken.

4.

De Google Assistent helpt de gebruiker het gewijzigde wachtwoord in te dienen op de website.

5.
De gebruiker ziet een bevestigingsscherm en heeft toegang tot het gewijzigde wachtwoord in Chrome.
Vereisten

De volgende vereisten zijn van toepassing, in combinatie met de andere vereisten om Duplex on the web aan te zetten:

• Voor deze functie is geen training vereist op je site. Duplex on the web moet wel aanstaan voor je site.
  • We nemen contact met je op als je site in aanmerking komt voor deze functie.
  • Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor een beperkt aantal sites en gebruikers in de Verenigde Staten, maar wordt geleidelijk uitgerold naar meer sites en landen over de hele wereld.