Funktioner som saknas i Googles sökresultat

Felsöka titlar eller utdrag, saknade utökade resultat, saknade AMP-sidor
På den här sidan åtgärdar du problem med webbplatser som du äger. Om du vill åtgärda problem när du söker efter andra webbplatser kan du läsa mer i hjälpcentret för webbsökning.

Google har stöd för många specialfunktioner i sökresultaten. Vissa kan sidans ägare aktivera, t.ex. händelser eller platsannonser, medan andra tillämpas av Google utan att sidans ägare gör något. Det gäller t.ex. utvalda utdrag.

Om din webbplats inte ser ut som väntat eller om texten inte stämmer när den visas i Googles sökresultat kan du felsöka det så här:

Problem med sidtitlar eller utdrag

Om titeln eller sidbeskrivningen i sökresultatet inte ser ut som du vill eller hade väntat dig: Tänk på att sökresultatens titlar och utdrag bestäms på algoritmisk väg. Läs mer om hur du får bättre sidtitlar eller utdrag i sökresultat.

Om utdraget saknas och ett meddelande i stil med det här visas i stället har du blockerat sidan med robots.txt. Du måste ta bort blockeringen av sidan i robots.txt om ett utdrag ska kunna visas.

Om utdraget eller titeln är kortare (eller kanske längre) än väntat kan det finnas en <meta>-tagg med nosnippet eller max-snippet på sidan.

Problem med utökade resultat eller sökfunktioner

Om du har lagt in en jobbannons, ett evenemang, en sökruta för webbplatslänkar eller utökade resultat eller sökfunktioner av annat slag på sidan och ingenting visas felsöker du problemet så här:

1. Testa om sidan överhuvudtaget visas i sökresultaten, med eller utan utökade resultat. Om sidan inte finns med i sökresultaten alls kommer inga utökade resultat att visas.
  2. Kontrollera att Google kan indexera sidan med strukturerad data. Om Google inte kan indexera sidan som innehåller strukturerad data eller om den strukturerade datan finns på en dubblettsida men inte på den kanoniska sidan använder Google inte den strukturerade datan du skickade.
  3. Testa på både dator och telefon. Många utökade resultat visas bara på enheter av det ena eller andra slaget.
  4. Se följande vanliga orsaker till att utökade resultat inte visas i sökresultaten:
    • Google har inte genomsökt sidorna ännu. Det kan ta lite tid innan Google hinner genomsöka nya eller uppdaterade sidor. Även om du har begärt genomsökning av webbplatsen kan det dröja en vecka innan genomsökningen görs.
    • Google kommer inte åt sidan. Om detta är fallet kommer sidan inte att finnas i indexet.
    • Strukturerad data på sidan är fel
    • Strukturerad data på sidan kan strida mot en policy.
    • Utökade resultat av den aktuella typen kanske inte stöds i ditt land än.
      • Så här testar du detta: Kolla i dokumentationen ifall utökade resultat av den aktuella typen stöds i landet.
    • Google garanterar inte att utökade resultat visas för enskilda sidor. Även om det utökade resultatet har implementerats korrekt och det inte finns några andra problem ger Google inga garantier för att ett utökat resultat ska visas för just den sidan. Många saker spelar in i detta, men i stora drag avgör Google vilket slags resultat som passar bäst utifrån sökfrågan, användaren, tiden på dagen, platsen och många andra faktorer. Ibland kommer vi fram till att ett utökat resultat inte är det bästa resultatet för den sökfrågan.
  5. Läs felsökningsdokumentationen för utökade resultat av den aktuella typen, om sådan finns. Det kan till exempel vara felsökningsguiden för händelser
  6. Här kan du läsa mer om att felsöka utökade resultat.
AMP-problem
  • Om en AMP-sida inte visas som AMP i sökresultat: Kontrollera AMP-sidan med granskningsverktyget för webbadresser och se om det finns fel. Om det verktyget inte identifierar sidan som AMP använder du testverktyget för AMP.
  • Om AMP-sidan inte visas i sökresultaten alls: Så här felsöker du en sida eller webbplats som saknas.
  • Om AMP-sidan inte visas i snurran med huvudnyheter:
    • Kontrollera att sidan följer riktlinjerna för Google Sök, inklusive vilka slags AMP-sidor som kan visas i en snurra.
    • Felsök strukturerad data på sidan med testverktyget för AMP.
    • Kom ihåg att det inte finns någon garanti för att AMP-sidor visas i en snurra: Även om AMP-sidan har implementerats korrekt och det inte finns några andra problem ger Google inga garantier för att den ska visas i en snurra med huvudnyheter. Många saker spelar in i detta, men i stora drag avgör Google vilket slags resultat som passar bäst utifrån sökfrågan, användaren, tiden på dagen, platsen och många andra faktorer.
Problem med utvalda utdrag
Utvalda utdrag väljs helt och hållet ut på programmatisk väg. Det finns inget sätt att begära att din sida ska visas som utvalt utdrag. Läs mer