Ontbrekende functies in Google-zoekresultaten

Problemen met titels of fragmenten, ontbrekende uitgebreide resultaten of ontbrekende AMP-pagina's oplossen
Deze pagina is bedoeld om problemen op te lossen met sites waarvan je eigenaar bent. Als je problemen wilt oplossen als je andere websites zoekt, ga je naar het Helpcentrum van Google Zoeken.

Google ondersteunt veel speciale functies in zoekresultaten. Sommige worden expliciet aangezet (zoals evenementen of vacatures) en andere (zoals samenvattingen) worden door Google toepast zonder tussenkomst van de paginabeheerder.

Als de weergave of tekst van je website er in Google-zoekresultaten anders uitziet dan je verwacht, kun je deze tips voor probleemoplossing proberen:

Problemen met titel of fragment

Als de titel of paginabeschrijving van je resultaat niet is zoals je wilt of verwacht, moet je er rekening mee houden dat titels en fragmenten van zoekresultaten algoritmisch worden bepaald. Bekijk meer informatie over hoe je de titel of het fragment van je pagina kunt verbeteren in zoekresultaten.

Als je fragment niet wordt weergegeven en er wel een bericht zoals dit verschijnt, heb je robots.txt gebruikt om de pagina te blokkeren. Als je een paginafragment wilt laten zien, hef je de blokkering van je pagina via robots.txt op.

Als je fragment of titel korter is dan je had verwacht (of misschien langer dan verwacht), heb je misschien een <meta>-tag met nosnippet of max-snippet opgegeven op de pagina.

Probleem met uitgebreid resultaat of zoekfunctie

Als je een vacature, evenement, zoekvak voor sitelinks of ander uitgebreid resultaat of zoekfunctie hebt geïmplementeerd op je pagina en het betreffende item niet wordt weergegeven, kun je als volgt proberen het probleem op te lossen:

1. Test of je pagina wordt weergegeven in zoekresultaten, met of zonder uitgebreid resultaat. Als je pagina helemaal niet wordt weergegeven in zoekresultaten, wordt er nooit een uitgebreid resultaat weergegeven.
  2. Check of Google de pagina met de gestructureerde gegevens kan indexeren. Als Google de pagina met de gestructureerde gegevens niet kan indexeren of als de gestructureerde gegevens op een dubbele pagina staan maar niet op de canonieke pagina, maakt Google geen gebruik van de gestructureerde gegevens die je hebt opgegeven.
  3. Test op zowel desktop als mobiel. Veel uitgebreide resultaten kunnen op maar één type apparaat worden weergegeven.
  4. Bekijk de volgende veelvoorkomende redenen waarom uitgebreide resultaten niet worden weergegeven in zoekresultaten:
    • Google heeft de pagina's nog niet gecrawld. Het kan enige tijd duren voordat Google nieuwe of geüpdatete pagina's crawlt. Zelfs als je een crawl van je site hebt aangevraagd, kan het een week duren voordat een crawlverzoek wordt uitgevoerd.
      • Testen: Voer de URL-inspectietool uit voor je URL om na te gaan of de URL is geïndexeerd en, zo niet, waarom dat niet is gedaan.
    • Google kan geen toegang krijgen tot de pagina. In dit geval staat de pagina niet in de index.
      • Testen: Voer de URL-inspectietool uit voor je URL om na te gaan of de URL toegankelijk is.
    • De gestructureerde gegevens van de pagina zijn onjuist.
    • De gestructureerde gegevens zijn mogelijk in strijd met een beleidsrichtlijn.
    • Je uitgebreide resultaat wordt mogelijk nog niet ondersteund voor jouw locatie.
      • Testen: Check de documentatie om na te gaan of jouw type uitgebreide resultaat wordt ondersteund voor jouw locatie.
    • Google biedt geen garantie voor de weergave van uitgebreide resultaten voor een bepaalde pagina. Zelfs als je uitgebreide resultaat juist is geïmplementeerd en er geen andere problemen zijn, garandeert Google niet dat er een uitgebreid resultaat voor de betreffende pagina wordt weergegeven. Hiervoor zijn veel redenen, maar in feite komt het erop neer dat Google beslissingen neemt over welk type resultaat het beste werkt voor een bepaalde zoekopdracht, gebruiker, tijd, plaats en veel andere factoren. Soms besluiten we dat een specifiek uitgebreid resultaat niet het beste resultaat voor die zoekopdracht is.
  5. Lees alle documentatie voor probleemoplossing voor je type uitgebreide resultaat, bijvoorbeeld de gids voor probleemoplossing voor evenementen.
  6. Bekijk meer informatie over het oplossen van problemen met uitgebreide resultaten.
Problemen met AMP
  • Als je AMP-pagina niet wordt weergegeven als AMP-zoekresultaat: Gebruik de URL-inspectietool voor je AMP-pagina om gevonden fouten te bekijken. Als die tool de pagina niet herkent als AMP-pagina, probeer je de AMP-testtool.
  • Als je AMP-pagina helemaal niet wordt weergegeven in resultaten: Bekijk hier meer informatie over het oplossen van problemen met een ontbrekende pagina of site.
  • Als je AMP-pagina niet wordt weergegeven in een carrousel met voorpaginanieuws:
    • Check of je pagina voldoet aan de richtlijnen voor Google Zoeken, waaronder de typen AMP-pagina's die in aanmerking komen voor een carrousel.
    • Los de problemen met gestructureerde gegevens op de pagina op met de AMP-testtool.
    • Houd er rekening mee dat AMP-pagina's niet gegarandeerd worden weergegeven in een carrousel. Zelfs als je AMP-pagina correct is geïmplementeerd en er geen andere problemen zijn, garandeert Google niet dat de pagina wordt weergegeven in een carrousel met voorpaginanieuws. Hiervoor zijn veel redenen, maar in feite komt het erop neer dat Google beslissingen neemt over welk type resultaat het beste werkt voor een bepaalde zoekopdracht, gebruiker, tijd, plaats en veel andere factoren.
Problemen met samenvattingen
Samenvattingen worden automatisch gekozen. Je kunt geen samenvatting voor je pagina aanvragen. Meer informatie