Informatie op je website verwijderen uit Google

Hier zie je hoe je informatie op een site waarvan je de eigenaar bent, kunt verwijderen uit Google-zoekresultaten. Met eigenaar bedoelen we dat je de content van elk deel van de website kunt aanpassen.

Als je niet de eigenaar bent van de website waarop de informatie wordt gehost:

Als je de website beheert die de content host, kun je aanvullende stappen nemen om de content te verwijderen van je eigen site en uit de zoekresultaten van Google.

1. Bepaal op welke pagina's de informatie wordt gehost
  2. Verwijder de informatie uit Google
    • Als je het eigendom van de site hebt geverifieerd met Search Console, kun je de Verwijderingstool gebruiken om de pagina onmiddellijk uit Google Zoeken te verwijderen. Zorg dat je de informatie ook blokkeert of verwijdert op de pagina zelf. De tool verwijdert pagina's namelijk maar tijdelijk uit Google Zoeken. Verwijderde pagina's kunnen weer verschijnen in onze zoekresultaten als er geen wijzigingen zijn aangebracht op de website. Lees de documentatie van de tool zorgvuldig door voor meer informatie over hoe je afzonderlijke pagina's, mappen of hele sites verwijdert. Als je de informatie van je site hebt verwijderd, is het voldoende om alleen het cachegeheugen te wissen. Als je dit niet hebt gedaan, moet je niet alleen het cachegeheugen wissen, maar ook de betreffende pagina's verwijderen.
  3. Verwijder de informatie van je site
    1. Zorg dat je mensen met de juiste rechten voor je website hebt die de benodigde wijzigingen kunnen aanbrengen.
    2. Verwijder of blokkeer de informatie via de gewenste methode:
      1. De informatie verwijderen van je pagina [veiligste methode]
      2. Inloggen vereisen
      3. De tag 'noindex' gebruiken om pagina's te blokkeren voor Google, of robots.txt om afbeeldingen te blokkeren voor Google.
      4. Meer informatie over hoe je URL's blokkeert
  4. Voorkom dat de informatie opnieuw wordt getoond
    • Voer regelmatig checks uit op informatie door de zoekoperator site: toe te passen op je site. Bijvoorbeeld: site:example.com <privé-ID-nummer hier>
    • Zorg dat iedereen die werkt met de persoonsgegevens van gebruikers, zich ervan bewust is hoe kan worden voorkomen dat een zoekmachine die gegevens op de site ontdekt en hoe anonieme toegang tot gebruikersgegevens kan worden voorkomen.