Wat is hacken of gehackte content?

Gehackte content is content die als gevolg van kwetsbaarheden in de beveiliging van je site op je site wordt geplaatst zonder dat je hiervoor toestemming hebt gegeven. Om onze gebruikers te beschermen en de integriteit van onze zoekresultaten te behouden, probeert Google gehackte content zo veel mogelijk uit onze zoekresultaten te weren. Gehackte content zorgt ervoor dat onze gebruikers zoekresultaten van slechte kwaliteit te zien krijgen die mogelijk schadelijke content kunnen installeren op computers van gebruikers. We raden je aan je site goed te beveiligen en gehackte content meteen te verwijderen wanneer je deze tegenkomt.

HET RAPPORT BEVEILIGINGSPROBLEMEN OPENEN

Enkele voorbeelden van hacken zijn:

• Ingevoegde content
    Wanneer hackers toegang krijgen tot je website, kunnen ze proberen schadelijke content in te voegen op bestaande pagina's van je site. Hierbij wordt vaak schadelijke JavaScript-code rechtstreeks op de site of in iframes ingevoegd.
  • Toegevoegde content
    Soms slagen hackers er vanwege beveiligingsproblemen op je site in om aan je site nieuwe pagina's toe te voegen die schadelijke of spamcontent bevatten. Deze pagina's zijn vaak bestemd voor het manipuleren van zoekmachines. Het is mogelijk dat je op de bestaande pagina's van je site geen sporen van hackpogingen ziet. De nieuw gemaakte pagina's kunnen echter schade toebrengen aan de bezoekers van je site of aan je prestaties in de zoekresultaten.
  • Verborgen content
    Hackers kunnen ook op subtielere wijze bestaande pagina's op je site manipuleren. Het doel hiervan is het toevoegen van content aan je site die zichtbaar is voor zoekmachines, maar minder goed zichtbaar is voor jezelf en je gebruikers. Dit kunnen acties zijn als het toevoegen van verborgen links of verborgen tekst aan een pagina via CSS of HTML, of complexere wijzigingen zoals cloaking.
  • Omleidingen
    Hackers kunnen schadelijke code in je website invoegen waarmee bepaalde gebruikers worden omgeleid naar schadelijke pagina's of pagina's die spam bevatten. Het soort omleiding is soms afhankelijk van de verwijzende URL, de user-agent of het apparaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je wordt omgeleid naar een verdachte pagina als je op een URL in de zoekresultaten van Google klikt, maar dat er geen omleiding is wanneer je dezelfde URL rechtstreeks vanuit een browser bezoekt.

Gehackte sites repareren

Hier volgen onze tips voor het repareren van gehackte sites en het voorkomen van hacking.