Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Hvad er eksponeringer, position og klik?

Denne side kan hjælpe med at forklare data for eksponeringer, positionsværdier og klik, som bruges i Search Console, og særligt i effektivitetsrapporterne.

Den heuristik, der beskrives her – såsom kravet om synlighed for et element i en karrusel eller positionsnummereringen – kan blive ændret.

Indledning

Search Console leverer data, der viser, hvor ofte brugerne har set eller interageret med links til eller indhold fra dit website, i Google Søgning, Nyheder og Discover. Disse data er tilgængelige i de forskellige effektivitetsrapporter.

Effektivitetsrapporterne viser følgende metrics:

• Eksponeringer: Hvor ofte en bruger har set et link til dit website på Google. Afhængigt af resultattypen bliver linket muligvis først synligt, når brugeren ruller ned eller udvider et element. Se flere oplysninger nedenfor.
  • Klik: Hvor ofte en bruger har klikket på et link fra Google på dit website. Se flere oplysninger nedenfor.
  • (Gennemsnitlig) position: En relativ rangering af dit links position på Google, hvor 1 er den øverste position, 2 er den næste position osv. Vises kun for Google-søgeresultater. Se flere oplysninger nedenfor.
  • Klikrate: Beregningen af (klik ÷ eksponeringer).

I dette dokument får du en mere detaljeret beskrivelse af disse metrics og nogle specifikke oplysninger om implementering for de mange typer elementer, du kan se i Google-søgeresultater.

Et søgeresultats anatomi

Indhold kan vises i mange forskellige formater i Google Søgning, bl.a. som links, billeder eller uddrag af oplysninger. Her er eksempelvis et meget grundlæggende søgeresultat, der kun indeholder ét link (det klassiske "almindelige blå link"):

Grundlæggende søgeresultat med ét link. Og ja, det er stavet sådan med vilje – ingen grund til at rapportere en fejl :)

Et element kan også være et sammensat element, der indeholder mange links og endda interaktive elementer. Det kan f.eks. være en vandret rulleliste med AMP-sider eller indhold i et infopanel med mange links.

Alle data tildeles links i elementet (eller rettere til den webadresse, som hvert link henviser til). Data om klik, eksponeringer og position tilskrives linkets kanoniske webadresse. En kanonisk webadresse er dybest set den webadresse, som Google vælger som den webadresse, der bedst repræsenterer en side, når flere webadresser henviser til stort set samme side (f.eks. hvis et website har særskilte webadresser til mobilversionen og computerversionen af en side). Få flere oplysninger.

Nogle gange er et link åbenlyst et link, f.eks. det almindelige blå link ovenfor. Nogle gange er et link mindre tydeligt: Et billede i en billedsøgning er f.eks. faktisk et link til billedet på hostsiden. Hvert link i et element kan potentielt tildeles sine egne data (eksponeringer, klik osv.). Der gives flere oplysninger senere.

Hvad er en eksponering?

En eksponering betyder, at en bruger har set (eller potentielt set) et link til dit website i Søgning, Discover eller Nyheder.

Normalt tælles en eksponering, når et element vises på den aktuelle resultatside, uanset om der rulles ned til elementet eller ej, så længe brugeren ikke behøver at klikke for at se flere resultater (f.eks. ved at klikke på "Se mere" for at se linket).

I widgets med mulighed for selvstændigt at rulle til eller udvide søgeresultater, f.eks. via en resultatkarrusel eller en sektion, der kan udvides, såsom et resultat for ofte stillede spørgsmål, skal elementet dog være synligt i karrusellen eller udvides med et klik for at tælle som en eksponering.

Ved rullende resultater uden sideinddeling (uendelig rulning), f.eks. billedsøgning på mobil eller et kort i Discover, skal elementet typisk være synligt på skærmen, før det tæller som en eksponering.

Hvis du skal klikke for at se flere resultater, er den generelle regel, at der tælles en eksponering, når et link er i den aktuelle gruppe af resultater, uanset om der rulles ned til linket eller ej. Det er dog en god idé at læse nedenstående oplysninger for bestemte elementtyper for at være sikker.

Det tæller ikke som flere eksponeringer, hvis du ruller frem eller tilbage eller går frem og tilbage mellem siderne i en enkelt forespørgsel eller session.

Hvorfor er eksponeringer vigtige?

Eksponeringer er vigtige, fordi en bruger skal se et link til din ejendom for at kunne klikke sig til den. Du bør dog ikke udelukkende forsøge at opnå flere eksponeringer – de skal også være meningsfulde eksponeringer. Det vil sige, eksponeringerne stammer fra personer, som synes, at dine oplysninger er nyttige og værd at læse. At opnå klik eller visninger fra personer, der ikke synes, at dit indhold er nyttigt, og som derfor hurtigt forlader dit website igen, er ikke nok til at skabe et website, der genererer trafik og skaber loyalitet. Den person, der sagde "Dårlig omtale er bedre end ingen omtale", tænkte ikke på, hvad der er mest givende for brugerne.

Sammenlægning af eksponeringer efter ejendom eller efter side

Hvis et enkelt søgeelement indeholder flere links, tælles eksponeringer efter enten webadresse eller ejendom afhængigt af flere forskellige filtreringsmuligheder i effektivitetsrapporten.

Her er et eksempel på gruppering efter ejendom i forhold til gruppering efter webadresse baseret på en bruger, som ser følgende infopanel med flere billed- og tekstlinks:

Videnskort med visning af links

• Hvis du ser på effektivitetsrapporten med data grupperet efter ejendom, tælles der kun én eksponering for hele kortet:
    • www.eksempel.dk – 1 eksponering

• Hvis du derimod ser på rapporten med data grupperet efter side, vil du se fem sider med én eksponering hver:
    • www.eksempel.dk (tekstlink) – 1 eksponering
    • www.eksempel.dk/regn (ét tekstlink, ét billedlink) – 1 eksponering
    • www.eksempel.dk/regnbue (ét tekstlink, ét billedlink) – 1 eksponering
    • www.eksempel.dk/trekløver (ét billedlink) – 1 eksponering
    • www.eksempel.dk/lyn (ét billedlink) – 1 eksponering

Selvom nogle af disse webadresser har flere links i infopanelet, kombineres alle eksponeringer for den samme side i en enkelt eksponering, når data grupperes efter side.

Se oplysninger om bestemte elementer for at få yderligere oplysninger om, hvad der tæller som en eksponering.

Hvad er position?

Positionen beregnes kun for Google-søgeresultater.

Siden med Google-søgeresultater er sammensat af mange søgeresultatelementer. Metric'en "position" er et forsøg på at vise, omtrent hvor på siden et givent link blev set, i forhold til andre resultater på siden. I Search Console vises denne metric som Gennemsnitlig position. Dette er en beregning af den gennemsnitlige positionsværdi for alle eksponeringer, fordi linkets position vil være forskellig, hver gang det ses.

Positionen i Google Søgning beregnes typisk fra top til bund på sidens primære side og derefter fra top til bund på den sekundære side af siden. For sprog med læseretning fra venstre mod højre er venstre side den primære side, og for sprog med læseretning fra højre til venstre er den højre side den primære side. Vær opmærksom på, at denne beregningsmetode kan ændre sig i fremtiden.

Hvert element i søgeresultaterne optager en enkelt position, uanset om det indeholder et enkelt link eller mange forskellige links eller underordnede elementer. I de fleste søgeresultater har alle links i elementet den samme position som det element, der indeholder dem. I nogle få sammensatte elementer, f.eks. listevisning/detaljeret visning af udvidede resultater, kan den rapporterede position dog være positionen inden for containeren og ikke rangeringen af selve containeren. Læs oplysningerne om din specifikke elementtype for at få flere oplysninger. Hvis din elementtype ikke er beskrevet her, skal du antage, at elementets positionsniveau gælder for alle links i de enkelte elementer.

Her er et skematisk diagram over en søgeresultatside på en computer med flere typer af resultater:

Positionsrangering i et resultatsæt med to kolonner.

• Position 1, 3, 4, 5 er optaget af almindelige blå links.
  • Position 2 er optaget af en AMP-karrusel (et sammensat element). Denne karrusel har flere AMP-resultater, som alle har position 2.
  • Position 6 er optaget af et infopanel (et sammensat element). Alle links i panelet har position 6.

Gennemsnitlig position

Den positionsværdi, der vises i effektivitetsrapporten, er den øverste position, der optages af et link til din ejendom eller side i søgeresultaterne, beregnet som et gennemsnit af alle forespørgsler, hvor din ejendom blev vist.

Eksempel:

1. Forespørgsel 1 returnerer din ejendom på positionerne 2, 4 og 6: Dens position tælles som 2 (den øverste position).
  2. Forespørgsel 2 returnerer din ejendom på positionerne 3, 5 og 9: Dens position tælles som 3 (den øverste position).
  3. Den gennemsnitlige position for disse to forespørgsler er (2+3)/2 = 2,5.

Et link skal have en eksponering, for at dets position registreres. Hvis et resultat ikke får en eksponering – f.eks. hvis resultatet er på side 3 i søgeresultaterne, men brugeren kun ser side 1 – så registreres dets position ikke for den pågældende forespørgsel. I nogle rapportkonfigurationer får du måske vist en bindestreg (-) som positionsværdi. Det betyder, at der ikke er registreret en position, fordi brugeren aldrig har set din ejendom i forbindelse med den pågældende forespørgsel. Hvis du f.eks. sammenligner resultater for computere med resultater for mobilenheder for en side, der har 10 eksponeringer på computere, men ingen på mobilenheder, vil du se 10 for computer og - for mobil.

Analysér din position

Positionsværdien er en kompleks metric, der kan være vildledende, hvis du ikke forstår finesserne. Infopanelet på position 6 i det forrige diagram har f.eks. den største værdi på siden, hvilket kan synes dårligt, men i virkeligheden vises det på en meget fremtrædende placering. Desuden afhænger antallet af resultater, der vises pr. række og side i billedsøgning, af skærmens bredde og andre faktorer, så positionen beskriver kun meget groft, hvor langt nede billedet blev vist.

Her er f.eks. blot et par mulige forklaringer på en position med værdien 11 for et element:

• I en søgning på computer kan det betyde den øverste højre position i et infopanel
  • I en søgning på computer kan det betyde første element på side 2 (hvis den første side havde 10 elementer og intet i den sekundære side)
  • I billedresultater på en computer kan det betyde den anden eller tredje række af resultater (synlig uden at rulle)
  • I billedsøgning på en mobilenhed kan det betyde sjette række af resultater (kun synlig, når der rulles ned)

Som du kan se, kan et positionsnummer betyde forskellige ting i forskellige situationer, så du skal tage dem med et gran salt. Vi anbefaler, at du overvåger ændringer i position over tid, især pludselige positionsændringer, samt absolut position.

Effektivitetsrapporten viser, at min sideposition er 5, men når jeg foretager en søgning, er mit resultat på position 8.

Positionsværdien er den gennemsnitlige position for alle søgninger. Der er mange variabler, som f.eks. din søgehistorik, lokation osv., som kan medføre, at positionen i forbindelse med din specifikke søgning afviger fra gennemsnittet.

Beregning af positionen

Googles søgesider er meget komplekse, og det er ikke helt ligetil at forsøge at identificere en position for et givent element. I søgeresultaterne er det kun elementer med mindst ét link, der ikke indeholder en forespørgselsjustering, som optager en position. Elementer uden links, eller som kun har links med forespørgselsjusteringer, optager ikke en position. En karrusel med Van Gogh-malerier, hvor hvert billede åbner en "forespørgselsjustering" (en ny Google-søgning), tæller f.eks. ikke med som positionspladsholder, og karrusellens tilstedeværelse påvirker ikke positionsværdien for elementer under den på siden. Hvis der havde været en ikke-positionel karrusel i ovenstående eksempel over karrusellen på AMP-siden (på position 2), ville det ikke påvirke positionsværdierne noget sted på siden.

På den anden side fører nogle miniaturer på den primære søgeside (i sidste ende) til en webside (måske efter et ekstra klik for at udvide den) og tæller på den måde som en positionspladsholder. Et fremhævet uddrag har f.eks. et link til kildeejendommen, og derfor er det (normalt) at finde på position 1. Vær opmærksom på, at annoncer ikke optager en søgeposition.

Hvad er et klik?

For de fleste resultattyper tælles alle klik, der sender brugeren til en side uden for Google Søgning, Discover eller Nyheder, som et klik. Klik på et link, der forbliver inden for Google-platformen, tælles ikke som et klik. AMP-klik åbner typisk Google AMP-læseren, hvilket betragtes som et klik. Se Hvad er en justering af forespørgsel? for at få flere oplysninger om klik, der ikke forlader Google Søgning.

Hvis du klikker på et søgeresultat til en ekstern side, vender tilbage og derefter klikker på det samme link igen, tæller det kun som et enkelt klik. Hvis du klikker på et andet link, tæller det som et klik for hvert link, du klikker på.

Nogle typer af søgeresultater tæller klik forskelligt. Du kan læse dokumentationen for din søgeelementtype for at få flere oplysninger.

Hvad er en forespørgselsjustering?

Hvis du klikker på et link i søgeresultaterne, der udfører en ny forespørgsel, kaldes det en forespørgselsjustering. Hvis du f.eks. søger efter "katteracer", kan resultaterne omfatte et galleri af billeder af forskellige racer. Hvis du klikker på et af billederne i galleriet, køres der en ny forespørgsel for den valgte race, men du forlader ikke Google Søgning.

Hvis du f.eks. søger efter "fede katte" i standardwebvisningen og derefter skifter til visningen med billedresultater (eller videoresultater, nyhedsresultater eller enhver anden resultattype), foretager du ligeledes en forespørgselsjustering, hver gang du ændrer visningen.

Hvis et link er et link til forespørgselsjustering, tælles klik og eksponeringer ikke for dette link. Dette giver mening, hvis man tænker over det: Ejeren af målsiden for linket med forespørgselsjusteringen er... Google. Kun klik eller eksponeringer, der (i sidste ende) fører væk fra siden med søgeresultater, kan logge klik eller eksponeringer i Search Console.

Hvis en bruger følger et link, der justerer forespørgslen, udføres der i bund og grund den nye forespørgsel, der vises i feltet til søgetermer. Alle eksponerings-, positions- og klikdata på den nye resultatside tælles, som om de kommer fra denne nye brugerforespørgsel.

Hvilken webadresse bliver data tildelt?

Search Console forenkler analysen af dine effektivitetsdata ved at vælge én kanonisk webadresse, der repræsenterer alle varianter af en side. Disse varianter omfatter varianter efter enhed (computer eller mobil), variantwebadresser, der fører til den samme side, og muligvis endda alternative sprogversioner af siden.

Data om klik, eksponeringer og position for alle varianter af en side tildeles den kanoniske webadresse, som Google vælger for hver side, selvom data i nogle tilfælde kan tildeles den faktiske webadresse i stedet for den kanoniske webadresse. Det betyder, at alle klikdata tildeles den samme webadresse i effektivitetsrapporten, selvom du har særskilte webadresser for mobil- og computerversionen af en side. På denne måde behøver du ikke at føje alle data for dine mobilwebadresser manuelt til de tilsvarende computerwebadresser for at se, hvordan din side klarer sig. Vær opmærksom på, at du kan tilføje et filter i rapporten for at opdele dine data efter enhed eller en anden kategori, hvis du vil.

Hvis dit website omdirigerer brugeren til en anden side, efter vedkommende er landet på det via Google, har det ikke nogen effekt på den webadresse, der får tildelt eksponeringen eller klikket.

Yderligere oplysninger efter resultattype

Her er yderligere oplysninger om, hvordan klik, eksponeringer og position registreres for bestemte typer resultater. Denne liste er ikke udtømmende.

Almindeligt blåt link

Det helt almindelige, ukomplicerede søgeresultat, som alle kender. Dataene tilskrives den kanoniske webadresse for dette resultat.

Grundlæggende søgeresultat med ét link. Og ja, det er stavet sådan med vilje – ingen grund til at rapportere en fejl :)

Vær opmærksom på, at det synlige link til webadresse under titlen ikke er et hyperlink, og således registreres det ikke som en eksponering. Bemærk også, at den synlige webadresse ikke nødvendigvis er den målwebadresse, som brugeren sendes til, når vedkommende klikker på resultatet.

• Klik: Brugeren klikker på det primære link (ikke linket til den cachelagrede version)
  • Eksponering: Standardreglerne for eksponering gælder.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
AMP-side

En AMP-side kan vises som et almindeligt resultatlink eller i resumeret format inde i en karrusel. Hvis du klikker på en resumeret AMP-side i en karrusel, åbnes den fulde AMP-side i et særligt AMP-visningsprogram. Brugere kan bladre gennem de fulde AMP-sider i denne fremviser i den rækkefølge, de er hostet i karrusellen. Den rapporterede webadresse er den kanoniske webadresse for AMP-siden.

• Klik: Når der klikkes på en resumeret AMP-side i karrusellen (går til siden), tæller det som et klik. Når der vises en AMP-helside i AMP-visningsprogrammet, tæller det som både et klik og en eksponering. Derfor tælles der også et klik (og en eksponering) for hver side, hvis du har AMP-visningsprogrammet åbent og bladrer gennem siderne. Det gælder dog kun første gang, du ser siderne.
  • Eksponering: Der tælles en eksponering for en AMP-side, når AMP-siden er synlig i enten karrusellen i søgeresultaterne eller som helsider i AMP-visningsprogrammet. En eksponering tælles kun én gang, uanset hvor mange gange brugeren får vist siden enten i karrusellen eller i visningsprogrammet. Hvis et søgeresultatlink henviser til AMP-siden som et simpelt søgeresultat med et "blåt link" (ikke i en karrusel), tælles det også som en eksponering.
  • Position: Positionen er placeringen af det indeholdende søgeresultatelement (karrusellen, gruppen af blå links osv.). Positionen i en karrusel registreres ikke.
Discover-resultat

Discover er en liste, der kan rulles i, med emnekort, som brugerne kan gennemse på deres mobilenheder. Discover-indhold vises til brugerne baseret på deres interesser. Hvert emnekort indeholder en titel, nogle få linjer tekst og et billede fra kildesiden. Brugerne trykker på kortet for at besøge kildesiden.

Discover kan også hoste en karrusel i et kort, som der kan rulles i vandret. Denne karrusel indeholder et sæt relaterede sider for et bestemt emne.

I modsætning til søgeresultater sammenfattes Discover-eksponeringer aldrig efter ejendom. Hvis to Discover-resultater fra den samme ejendom vises på den samme Discover-liste, tælles begge eksponeringer separat.

• Eksponering: En eksponering tælles, når brugeren ruller et Discover-kort til syne, enten på standardlisten eller indlejret i en karrusel på listen. Der tælles kun én eksponering pr. resultat pr. session. Hvis en bruger ruller forbi et kort og derefter ruller tilbage, registreres der kun én eksponering.
  • Klik: Et klik (tryk) tælles for resultatets webadresse, når brugeren klikker på kortet, og ikke når brugeren deler eller udfører en anden handling på resultatet.
  • Position: Position registreres ikke for Discover-resultater.
Fanen Nyheder i søgeresultaterne
Når du ser nyhedsresultater på fanen Nyheder i Google Søgning, indlæses resultaterne på sider på samme måde som almindelige blå links.
  • Klik: Hvis du klikker på et nyhedslink, tæller det som et klik for den modtagende webadresse.
  • Eksponering: Alle links på den aktuelle side modtager en eksponering, uanset om der rulles til dem eller ej på enten mobil eller computer.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
Appen Nyheder og news.google.com
Data fra news.google.com og fra appen Google Nyheder i Android og iOS vises i effektivitetsrapporten for Nyheder
  • Klik: Et klik fra Google Nyheder, der førte brugeren til din ejendom.
  • Eksponering: Antallet af links til dit website, som en bruger så i Google Nyheder. Eksponeringer tælles kun, når der rulles, så linket bliver synligt. Hvis du ruller væk og ruller tilbage eller går til en anden side og derefter vender tilbage, tælles dette som én eksponering i en enkelt session.
  • Position: Registreres ikke.
Fremhævet uddrag

Et fremhævet uddrag viser oplysninger, som er trukket ud fra én bestemt webside. Det indeholder et link til kildewebsiden.

• Klik: Et klik på linket til den eksterne side i det fremhævede uddrag tæller som et klik.
  • Eksponering: Standardreglerne for eksponering gælder.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
Generisk udvidet resultat

Udvidede resultater defineres ved hjælp af strukturerede data, og de kan vises på en række forskellige måder i Googles søgeresultater. Følgende overordnede regler gælder for alle udvidede resultater, der ikke er beskrevet andre steder på denne side.

• Klik: Hvis der klikkes på et link i et resultat, der fører brugeren væk fra søgeresultaterne, tæller det som et klik.
  • Eksponering: Standardreglerne for eksponering gælder.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
Udvidet karruselresultat

Udvidede karruselresultater er rullende containere (typisk vandret rulning), der indeholder et sæt af elementer af samme type, f.eks. miniaturebilleder eller AMP-sider.

• Klik: Adfærden afhænger af den indeholdte elementtype.
  • Eksponering: Der skal rulles til et element, så det er synligt i karrusellen, før der registreres en eksponering. Selve karrusellen behøver ikke at blive synlig på den aktuelle side.
  • Position: En karrusel optager en enkelt position i søgeresultaterne, og alle elementerne i karrusellen tildeles den pågældende position. En karrusel har dog kun en position i søgninger, hvis den indeholdte elementtype kan have en position i søgninger: Eksempelvis har en karrusel med AMP-sider en position, fordi AMP-sider kan have en position, men en karrusel med links til justerede Google-forespørgsler vil ikke have en position i søgninger, fordi sådanne links ikke kan have en position i søgninger.
Udvidet resultat for ofte stillede spørgsmål og resultat for "Folk spørger også om"

Udvidede resultater for ofte stillede spørgsmål og forslag af typen "Folk spørger også om" er udvidelige spørgsmål/svar i søgeresultaterne, som indeholder indhold fra dit website. Ofte stillede spørgsmål er et udvidet resultat, og det kan være udtrykkeligt kodet med strukturerede data på dit website. Sektionen "Folk spørger også om" er algoritmiske forslag fra Google, som leverer oplysninger fra samt et link til dit website.

• Klik: Når der klikkes for at udvide elementet, tæller det ikke. Klik på et link til dit website i den udvidede sektion tæller som et klik.
  • Eksponering: Når elementet er udvidet, tælles en eksponering for links i den udvidede sektion.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
Listevisning/detaljeret visning af udvidede resultater (Job og Begivenhed)

Nogle typer udvidede resultater har et søgeresultat, der består af to dele: Det første søgeresultat er en kort liste med de øverste resultater, som indeholder få oplysninger og et link til en detaljeret visning af hvert element (listevisning). Når du klikker på et element på listen, vises der detaljerede oplysninger om det valgte element (detaljeret visning), som indeholder links til en eller flere udbydere af det pågældende element.

Listevisningen understøtter følgende handlinger:

• Klik for at udvide listen:
    • I resultaterne på mobilenheder udvides dette til en komplet liste over elementer i listevisningen.
    • I resultaterne på computere udvider dette listen, og den detaljerede visning åbnes for det første element på listen.
  • Klik på et bestemt resultat på den korte liste:
    • I resultaterne på mobilenheder åbner dette kun den detaljerede visning af det element, der blev klikket på.
    • I resultaterne på computere udvider dette listen, og den detaljerede visning åbnes for det element, der blev klikket på.

Gå til sektionerne nedenfor for at se, hvordan klik, eksponeringer og position beregnes til hver visning.

Her er et resultat på en mobilenhed, som viser den første listevisning og en detaljeret visning af et bestemt jobopslag.

Følgende typer udvidede resultater omfatter listevisning/detaljeret visning:

Filtrér effektivitetsrapporten, så der vises data i en listevisning eller detaljeret visning for en given type udvidet resultat (f.eks. jobopslag/joboplysninger, begivenhedsopslag/begivenhedsoplysnigner).

Metrics for listevisning

Hvis et listevisningselement har flere udbydere, er det kun den første udbyder, der vises. Hvis et job f.eks. er slået op hos 3 forskellige jobportaler, er det kun den første på listen over udbydere, som vises (og får en eksponering) i listevisningen. I listevisningen vises der kun én udbyder for hvert element på listen. Dette er den webadresse, der krediteres med klikket, eksponeringen og positionen.

• Klik: Klik på et element i en listevisning (på den korte eller komplette liste) tæller som et klik for den udbyder, der vises i elementet på listen. Hvis du udvider den korte liste på en computer, åbnes den detaljerede visning automatisk for det første element, men handlingen tæller ikke som et klik på det første element på listen.
  • Eksponering: En eksponering registreres, når et element på listen er synligt i den korte listevisning, og også når listevisningen udvides, uanset om der rulles ned til elementet eller ej. Hvis et element kan ses i den korte listevisning, og brugeren derefter klikker for at udvide listen, registreres der dermed to eksponeringer. Hvis elementet ikke kunne ses i den korte listevisning, og brugeren klikker for at udvide listen, registreres der kun én eksponering.
  • Position: Alle synlige elementer i den korte listevisning tildeles en enkelt position: Den position, som listevisningens container har. På den udvidede liste tildeles hvert element på listen sin position på listen, hvor det øverste element er 1, det andet element er 2 osv. Hvis et element er i position 2 på den korte liste, og brugeren klikker for at udvide listen, beregnes elementets position på listen således:

(Positionen for listecontaineren (normalt 1) + positionen på listen (2)) / 2 = 1,5.

Metrics for detaljeret visning

• Klik: Klik på en udbyder i den detaljerede visning tæller kun som et klik for den valgte udbyder. Den detaljerede visning kan vise flere udbydere, men brugeren kan kun vælge én.
  • Eksponering: Alle udbydere, der kan ses i den detaljerede visning, får en eksponering, uanset hvordan brugeren nåede frem til den detaljerede visning. Den detaljerede visning kan åbnes på følgende måder:
  • Position: Udbyderens position på listen over udbydere for dette element.
  • Webadresse: Udbyderens webadresse krediteres med metric'en.
Hvorfor er antallet af eksponeringer af min detaljerede visning højere end antallet af klik på min liste? Der kan være forskellige årsager til dette:
  • Hvis nogen deler et direkte link til en rude med detaljeret visning med en ven, og vedkommende åbner den, tælles det som én eksponering af den detaljerede visning og nul klik eller eksponeringer af listevisningen.
  • Hvis listevisningen udvides på en computer, vises der automatisk en detaljeret visning af det første element på listen, hvilket tæller som en eksponering i den detaljerede visning, men ikke som et klik på det tilsvarende element på listen.
  • Når der klikkes på et element på listen, tælles klikket kun for en enkelt udbyder. Alle udbydere, der viste oplysninger, får dog en eksponering i den efterfølgende detaljerede visning.

Eksempler

Her er nogle eksempler på scenarier i forbindelse med et udvidet resultat for et jobopslag:

Eksempel 1: Jobopslaget vises i den korte listevisning (position 2).

Handlinger: Brugeren klikker for at udvide listen, klikker på jobopslaget for at se oplysninger og klikker derefter på den detaljerede visning af jobopslaget for at gå til udbyderens side.

• Jobopslag:
    • Eksponeringer: 2 (1 fra den minimerede liste, 1 fra den udvidede liste)
    • Klik: 1 (klik for at åbne den detaljerede visning af jobopslaget).
    • Position: 1,5 ((1 for den korte listevisning + 2 for positionen på den udvidede liste) / 2) = 1,5)
  • Joboplysninger:
    • Eksponeringer: 1
    • Klik: 1
    • Position: 2

Eksempel 2: Et jobopslag, der ikke kan ses på en minimeret liste (position 5).

Handlinger: Brugeren klikker for at udvide listen og klikker på jobopslaget for at se oplysninger. Brugeren klikker ikke for at gå til siden.

• Jobopslag:
    • Eksponeringer: 1 (0 fra den minimerede liste og 1 fra den udvidede liste)
    • Klik: 1 (for at åbne den detaljerede visning af jobopslaget).
    • Position: 5 (position på den udvidede liste)
  • Joboplysninger:
    • Eksponeringer: 1
    • Klik: 0
    • Position: 1

Eksempel 3: Et jobopslag, der ikke kan ses på en minimeret liste (position 10).

Handlinger: Brugeren klikker for at udvide listen, men ruller ikke ned for at se jobopslaget.

• Jobopslag:
    • Eksponeringer: 1 (0 fra den minimerede liste og 1 fra den udvidede liste)
    • Klik: 0
    • Position: 10 på den udvidede liste, selvom det ikke kunne ses på skærmen
  • Joboplysninger:
    • Eksponeringer: 0
    • Klik: 0
    • Position: Ingen

Eksempel 4: Et jobopslag i position 1 på computer

Handlinger: Brugeren klikker for at udvide listen, hvilket automatisk åbner det første element, som har to udbydere: X først og derefter Y. Brugeren klikker derefter på udbyder X i det udvidede element.

Udbyder X

• Jobopslag:
    • Eksponeringer: 1
    • Klik: 0 (automatisk udvidelse på computer tæller ikke som et klik på jobopslaget).
    • Position: 1
  • Joboplysninger:
    • Eksponeringer: 1
    • Klik: 1
    • Position: 1

Udbyder Y

• Jobopslag:
    • Eksponeringer/klik/position: 0
  • Joboplysninger:
    • Eksponeringer: 1
    • Klik: 0
    • Position: 2
Link til installation af app

Når en bruger søger på en mobilenhed, og resultatet indeholder en appside fra en app, som ikke findes på enheden, får brugeren muligvis vist et link til at installere appen på enheden (og resultater, som henviser til sider i appen, udelades fra resultaterne).

• Klik: Når der klikkes på linket til installationsplaceringen, tæller det som et klik. Dette er ikke nogen garanti for, at brugeren rent faktisk gennemfører installationen af appen.
  • Eksponering: Standardreglerne for eksponering gælder.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
  • Webadresse: Den webadresse, der er knyttet til linket til installation af en app, er enhedens rod-URI (uden præfikset app://<package_or_id> prefix), som er "/".
Resultat fra billedsøgning

Billedresultater kan vises som indlejrede miniaturer på siden med kombinerede søgeresultater eller indlejret på siden med billedresultater. På siden med kombinerede søgeresultater vises de sommetider i en karrusel af billeder.

I søgeanalysedata er et billede blot et link til webadressen på hostsiden. Det betyder, at Search Console ikke skelner mellem forskellige billeder på den samme side. De betragtes alle som identiske links, for hvad angår klik, eksponeringer og position.

Et billede kan vises i både web- og billedsøgeresultater. Søgeanalysen registrerer data for hver søgetype separat. Den kombinerer ikke dataene fra flere søgetyper.

Klik: Klik, der udvider en miniature, tælles ikke som klik. Klik på udvidede billeder eller eventuelle billedklik, der fører brugeren væk fra Google Søgning, tælles som klik.

Eksponering: Eksponeringer tælles, når brugeren ser enten miniaturen eller det udvidede billede. En eksponering tælles kun én gang pr. webadresse på hostsiden, så hvis en bruger ruller væk og vender tilbage eller udvider en miniature til et stort billede, tæller det kun som en enkelt eksponering. Der registreres kun en enkelt eksponering pr. webadresse. Hvis en forespørgsel viser flere forskellige billeder fra den samme side, registreres der kun én eksponering. Hvornår der registreres en eksponering afhænger af den søgevisning, brugeren har åben:

• Fanen med kombinerede resultater – På standardsiden med søgeresultater, som kombinerer resultater af alle typer, tælles billedeksponeringer, uanset om billedet rulles til syne i browservinduet eller ej. Hvis et billede derimod er inde i en karrusel på denne (eller en anden) side, skal der rulles, så det bliver synligt i karrusellen, for at det tæller som en eksponering.
  • Fanen med billedsøgning – Billedeksponeringer tælles kun, når der rulles, så billedet bliver synligt.

Position:

• Position under fanen med kombinerede resultater beregnes ud fra standardreglerne for position, hvor en blok af billeder har den samme position.
  • Position i billedsøgeresultater tælles fra venstre mod højre og derefter fra top til bund (eller fra højre til venstre for sprog, hvor læseretningen er fra højre mod venstre). For eksempel tælles positioner i engelsksprogede billedresultater på en venstre til højre-side således:

Positionsrangering i billedsøgningsresultater i et venstre til højre-resultatsæt

Der vises flere resultater pr. række på siden med billedsøgeresultater, hvis skærmen er bred. Da antallet af billeder pr. række varierer afhængigt af skærmstørrelsen samt hvert enkelt billedes bredde, kan det være svært at bedømme den nøjagtige betydning af en positions værdi i billedsøgeresultaterne.

Webadresse: Webadressen er webadressen til den kanoniske side, hvor billedet hostes.

Mediehandling

Et Mediehandling-resultat giver brugeren mulighed for at afspille lyd- eller videoindhold direkte fra søgeresultaterne (podcastresultater tæller ikke som mediehandlinger).

• Klik: Brugeren har klikket for at starte afspilningen i en browser eller app.
  • Eksponering: Brugeren har set et søgeresultat med en mediehandling.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
  • Webadresse: Værdien Action.url, som er webadressen for den side eller app, der åbnes, når brugeren klikker på resultatet.
Øvelsesopgave

Et øvelsesopgaveresultat er en øvelsesopgave, som brugerne kan løse på den søgeside, der indeholder et link til kildewebsitet.

• Klik: Klik tælles, når brugeren klikker på det tilsvarende link for at åbne dit website. Klik, der bruges til at løse øvelsesopgaven på søgesiden, medtages ikke.
  • Eksponering: Når en øvelsesopgave vises, tælles en eksponering for den tilknyttede webadresse. Der tælles kun en enkelt eksponering pr. webadresse, også selvom webadressen er knyttet til flere forskellige øvelsesopgaver.
  • Position: Standardreglerne for position gælder.
  • Webadresse: Webadressen på den side, som brugeren omdirigeres til.