Cloaking

Cloaking verwijst naar de praktijk waarbij verschillende inhoud of URL's worden aangeboden aan gebruikers en aan zoekmachines. Cloaking wordt beschouwd als schending van de Richtlijnen voor webmasters van Google, omdat onze gebruikers andere resultaten te zien krijgen dan verwacht.

Enkele voorbeelden van cloaking zijn:

• Een pagina met HTML-tekst aanbieden aan zoekmachines, terwijl gebruikers een pagina met afbeeldingen of Flash zien
  • Tekst of zoekwoorden alleen invoegen op een pagina wanneer de user-agent die de pagina aanvraagt, een zoekmachine en geen gebruiker is

Als op uw site technologieën worden gebruikt waartoe zoekmachines moeilijk toegang kunnen krijgen, zoals JavaScript, afbeeldingen of Flash, bekijkt u onze aanbevelingen om ervoor te zorgen dat inhoud zonder cloaking toegankelijk is voor zoekmachines en gebruikers.

Als een site wordt gehackt, maakt de hacker vaak gebruik van cloaking om het detecteren van de hackpoging moeilijker te maken voor de site-eigenaar. Meer lezen over gehackte sites.