Skjult tekst og skjulte link

Skjult tekst eller skjulte links i dit indhold, som bruges til at manipulere Googles søgeplaceringer, kan betragtes som vildledende og er en overtrædelse af Googles retningslinjer for webmastere. Tekst (f.eks. overdreven brug af søgeord) kan skjules på flere måder, herunder:

• ved hjælp af hvid tekst på hvid baggrund
  • ved at placere tekst bag ved et billede
  • ved at bruge CSS til at placere tekst uden for skærmen
  • ved at sætte skriftstørrelsen til 0
  • ved at skjule et link ved kun at linke til et enkelt tegn – f.eks. en bindestreg midt i et afsnit

Når du gennemgår dit websted for at se, om det indeholder skjult tekst eller skjulte link, skal du kigge efter elementer, som ikke umiddelbart er synlige for de besøgende på dit websted. Findes der tekst eller link, der kun er beregnet til søgemaskiner og ikke de besøgende?

Det er dog ikke al skjult tekst, der betragtes som vildledende. Hvis dit website for eksempel omfatter teknologier, som søgemaskiner har svært ved at få adgang til, som f.eks. JavaScript, billeder eller Flash-filer, kan brug af beskrivende tekst for disse elementer forbedre tilgængeligheden på dit website. Husk, at mange besøgende brugere med skærmlæsere, mobilbrowsere, browsere uden plugins og langsomme forbindelser ikke kan se indholdet og derved også vil drage fordel af en beskrivende tekst. Du kan teste tilgængeligheden for websitet ved at deaktivere JavaScript, Flash og billeder i din browser eller ved at bruge en ren tekstbrowser som f.eks. Lynx. Her er nogle tips til, hvordan du gør dit website lettere tilgængeligt:

• Billeder: Brug alt-attributten til at angive en beskrivende tekst. Derudover anbefaler vi, at du bruger en billedtekst og beskrivende tekst omkring billedet, som kan læses af mennesker. Få flere gode råd om udgivelse af billeder i denne artikel.
  • JavaScript: Placer det samme indhold fra JavaScript i et <noscript>-tag. Hvis du bruger denne metode, skal du sørge for, at indholdet er nøjagtig det samme som i javascriptet, og at dette indhold vises over for besøgende, som ikke har JavaScript aktiveret i deres browser.
  • Videoer: Medtag beskrivende tekst om videoen i HTML. Du kan også overveje at angive transskriptioner. Få flere gode råd om udgivelse af videoer i denne artikel.