Grundläggande användning av Search Console för webbplatsägare

Det här är ett bra sätt att använda Search Console för vanliga företagsanvändare med en webbplats som beskriver företagets verksamhet (till skillnad från avancerade företagsanvändare vars verksamhet består av att driva en webbplats):

Varje dag …

Koppla av – När du har registrerat dig för Search Console får du ett e-postmeddelande om något ovanligt händer med webbplatsen. Ovanliga händelser kan till exempel vara indikationer på att din webbplats har hackats eller att Google fått problem med att genomsöka eller indexera webbplatsen. Du får också ett e-postmeddelande om vi upptäcker att webbplatsen bryter mot någon av Googles riktlinjer för sökkvalitet.

Obs! Det kan ta lite tid efter att webbplatsen har verifierats innan data börjar visas i rapporterna i Search Console. Vi meddelar dig när data finns tillgänglig.

Varje månad …

Ta en titt på instrumentpanelen i Search Console någon gång i månaden. Det är det enklaste sättet att få en snabb överblick över webbplatsen.

• Kontrollera att antalet fel för webbplatsen inte har ökat.
  • Kontrollera att antalet klick inte är lägre än vanligt. Observera att en veckorytm med färre klick på helgen eller fler eller färre klick under långhelger är helt normalt.
Om du undrar över något i en rapport klickar du på hjälpknappen Hjälp högst upp på sidan och läser mer. Här finns en lista över våra rapporter och vad de används till.

ÖPPNA INSTRUMENTPANELEN

När innehållet förändras …

Titta i Search Console när du har gjort viktiga ändringar på webbplatsen för att se hur den fungerar i Google Sök.

När du lägger till nytt innehåll på webbplatsen:

När du lägger till nya webbegendomar:

Om du ändrar webbplatsens domännamn:

Ta bort en sida från sökresultaten: