Brug af Search Console på dit website

Velkommen til Search Console

Search Console leverer handlingsrettede rapporter, værktøjer og undervisningsressourcer, der er beregnet til at hente dit indhold i Google Søgning. Du kan bruge Search Console både til websites og mobilapps.

Tilmeld dig Search Console, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er både nemt og gratis.

Administration af dit website med Search Console

Dagligt

Tag det helt roligt – Search Console sender dig en e-mail, hvis der er nogen usædvanlige hændelser i forhold til dine ejendomme. Usædvanlige hændelser omfatter tegn på, at dit website er blevet hacket, eller at Google oplevede problemer, da dit website blev gennemgået eller indekseret. Vi sender dig også en e-mail, hvis vi opdager, at dit website overtræder nogen af Googles retningslinjer for søgekvalitet.

Bemærk! Der kan gå lidt tid efter bekræftelsen af dit website, før du kan begynde at se data i Search Console-rapporterne. Du bør derfor tilføje dit website og bekræfte det så snart som muligt. Vi giver dig besked, når dine data er tilgængelige.

Månedligt

Cirka en gang om måneden kan du tjekke din status i Search Console. Statussiden er den nemmeste måde at få et hurtigt overblik over dit websites tilstand på:

• Hold øje med, at der ikke sker en stigning i antallet af fejl på dit website.
  • Kontrollér, at du ikke har nogen usædvanlige fald i antal klik. Bemærk, at det er normalt at opleve fald hen over weekenden eller fald eller stigninger i ferieperioder.

Når dit indhold ændres

Kontrollér Search Console, når du foretager vigtige ændringer af dit website, så du kan overvåge websitets adfærd i Google Søgning.

Tilføjelse af nyt indhold på dit website:

Tilføjelse af nye ejendomme:

Hvis du ændrer dit websites domænenavn:

Fjernelse af en side fra søgeresultaterne:

Hvordan sørger jeg for, at mit website vises øverst i Googles søgeresultater?

Alle stiller os dette spørgsmål. Svaret er: Der er ikke nogen hemmelig formel – det handler udelukkende om at have gode fremgangsmåder. Her er de optimale løsninger til at forbedre din placering i Googles søgeresultater:

• Levér indhold af høj kvalitet på dit website. Google forsøger at finde det bedste svar på vores brugeres anmodninger. Hvis du skriver det bedste materiale, er du med i puljen. Brug effektivitetsrapporten til at se, hvilke forespørgsler der fører til dine sider, og hvad klikraten er for links til dit website.
  • Gør dit website mobilvenligt. Mange brugere søger på mobilenheder. Vores søgeresultater favoriserer sider, som vi tror vil opfylde brugerens anmodning bedst med den bedst mulige brugeroplevelse på dennes platform.
  • Brug beskrivende titler og uddrag. Gode, klare titler og præcise metatagbeskrivelser hjælper os med at forstå formålet med en side og generere nyttige uddrag i vores søgeresultater. Få flere oplysninger.
  • Tilføj søgefunktioner såsom stjerner, oplysninger om hændelser eller søgefelter på websitet, der gør brugeroplevelsen bedre og dit website mere populært hos læserne.
  • Sørg for at følge vores retningslinjer i forhold til gode websites, og undgå de faldgruber, der kan have indvirkning på dine søgeresultater.

Søgebegreber, du bør kende

Rapporterne i Search Console er organiseret i overensstemmelse med den generelle procedure for Google Søgning: Indholdet  gennemgås først (opdages), så indekseres det (parses og analyseres for indhold), hvorefter du – ejeren af websitet – analyserer søgetrafikken til dit website og også tænker over, hvordan søgeresultaterne vises til brugeren eller linkes til af andre websites.

Crawl

Googles webcrawlere følger links og sitemaps for at generere en liste over offentligt tilgængelige webadresser og besøge og indeksere indhold. Dette er det første skridt i processen, der har til formål at føje indhold til Googles søgeresultater.

• Ejendom
    En generisk betegnelse for et website eller en app, som du har føjet til din konto i Search Console. Du kan se en liste over dine ejendomme på startsiden for din konto.
  • Bekræft
    Bevis på, at du ejer det website eller den app, der henvises til på din konto i Search Console. En ejendom skal bekræftes, før du kan begynde at se data for den. Du bliver bedt om at bekræfte et website, når du har føjet det til din Search Console-konto.
  • Googlebot
    Googles webcrawler. Google har et par forskellige Googlebots, der anmoder om dine sider som forskellige typer enheder (en smartphone, en almindelig mobiltelefon eller en computer) for at beregne forskellige søgeresultater for brugere, der søger på disse enheder.
  • Kanonisk
    Hvis du hoster den samme side på forskellige webadresser, kan dine søgeresultater udvandes på disse identiske sider. Du kan f.eks. have den samme side på http://eksempel.dk/hunde og http://www.eksempel.dk/hunde. Ved en søgning kan der dermed vises separate resultater med en lavere rangering for hver side, end hvis du kun havde haft en enkelt side. I sådanne tilfælde bør du fortælle Google, at disse sider er de samme, og vælge en, der skal være kanonisk (den officielle side), og som vises i søgeresultaterne. Kanoniske sider eller websites angives ved hjælp et sitemap, HTML-tags eller Search Console-indstillingerne.
  • robots.txt
    Navnet på en fil på dit website, der fortæller Google, hvilke sider der ikke skal indekseres eller vises i søgeresultaterne.
  • Sitemap
    En liste med webadresser på dit website, som Google bruger som udgangspunkter for gennemgang af et website. Et sitemap er indeholdt i en eller flere filer, der ligger på dit website.

Indeksering

Den proces, hvor webadresser besøges, og indholdet analyseres, samt de enkelte siders formål. Dette hjælper Google med at fastslå de bedste søgeresultater for en brugers forespørgsel.

• Ressource
    En webside indlæser typisk mange ekstra ressourcer, f.eks. CSS, JavaScripts og billeder. Sørg for, at der ikke er blokeret for, at Googlebot kan få adgang til ressourcer, der påvirker formålet med siden under indekseringen.
  • Gengivelse
    Google forsøger at vise alle sider, der indekseres, for at vise siden, sådan som brugeren ville se den. Gengivelse vil sige, at siden vises med billeder og layout, så Google bedre kan analysere formålet med siden.

Søgetrafik

• Manuel handling
    Hvis din side overtræder en af Googles retningslinjer for kvalitet, såsom spamindhold, kan den gøres til genstand for en manuel handling, som vil nedrykke den i Googles søgeresultater.
  • International målretning
    Eksplicit målretning af dine søgeresultater mod brugere på baggrund af sprog eller land. Dette kan gøres ved hjælp af hreflang-linktags eller indstillingen af landemålretning i Search Console.

Udseende i søgeresultaterne

Hvordan din side eller app vises i søgninger.

• Strukturerede data
    En standardmåde at beskrive oplysninger om dine sider på i et format, som Googles crawler forstår. Du kan f.eks. tilføje bedømmelser, oplysninger om begivenheder eller videooplysninger. Nogle typer strukturerede data anvendes til at oprette udvidede resultater.
  • Uddrag
    De små beskrivende linjer med tekst, der vises under hvert resultat i Google Søgning. Disse uddrag genereres automatisk af Google under indekseringen og kan have visuelle karakteristika, der også kaldes udvidede resultater.
  • Udvidet resultat
    Et visuelt forbedret resultat i Google Søgning, f.eks. en stjernebedømmelse eller tidspunkter for en begivenhed. Udvidede resultater genereres ofte på grundlag af strukturerede data, som forfatteren af siden har tilføjet.
  • Undersidelink
    Hvis dit website har et logisk hierarki eller en logisk struktur, kan Google vise et sæt underordnede links under hovedsøgeresultatet. Hovedsøgeresultatet for et flyselskabs website vil f.eks. være flyselskabets startside, og de mindre links under det vil være direkte links til bookingsiden, siden for flystatus, siden for bagagepolitik osv. Du kan ikke angive websitelinks for dit website.

ÅBN DIT BETJENINGSPANEL