Retningslinjer for webmastere

Google kan nemmere finde, indeksere og rangere dit website, hvis du følger de generelle retningslinjer nedenfor.

Vi opfordrer dig kraftigt til at være særlig opmærksom på Retningslinjer for kvalitet, der skitserer nogle af de ulovlige fremgangsmåder, der kan føre til, at et website fjernes helt fra Googles indeks eller påvirkes på anden måde af en algoritme eller en manuel handling mod spam. Hvis et website er påvirket af en handling mod spam, vises det muligvis ikke længere blandt resultaterne på Google.dk eller på nogen af Googles partnerwebsites.

Generelle retningslinjer

Hjælp Google med at finde dine sider
  • Sørg for, at alle sider på websitet kan nås via et link fra en anden side, der også kan findes. Henvisningslinket bør indeholde enten tekst eller, for billeder, en alt-attribut, der er relevant for målsiden.
  • Indsend en sitemap-fil med links, der peger på de vigtige sider på dit website. Indsend også en side med en liste, der kan læses af mennesker, over links til disse sider (også kaldet et websiteindeks eller en sitemapside).
  • Begræns antallet af links på en side til et rimeligt antal (højst et par tusinde).
  • Sørg for, at din webserver understøtter HTTP-headeren If-Modified-Since korrekt. Med denne funktion fortæller din webserver Google, om dit indhold er ændret, siden vi sidst crawlede dit website. Understøttelse af denne funktion sparer på din båndbredde og dine omkostninger.
  • Brug robots.txt-filen på din webserver til at administrere din crawlertid ved at forhindre crawling af et uendeligt antal webadresser, f.eks. søgeresultatsider. Hold din robots.txt-fil opdateret. Få flere oplysninger om at administrere crawling ved hjælp af robots.txt-filen. Test din robots.txt-fils dækning og syntaks ved hjælp af værktøjet Test af robots.txt.

Metoder til at hjælpe Google med at finde dit website:

• Send det til Google på http://www.google.com/submityourcontent/.
  • Indsend et Sitemap ved hjælp af Google Search Console. Google bruger dit sitemap til at få mere at vide om strukturen på dit website og til at øge vores dækning af dine websider.
  • Sørg for, at alle websites, der bør kende til dine sider, er klar over, at dit website er online.
Hjælp Google med at forstå dine sider
  • Opret et nyttigt, indholdsrigt website, og skriv sider, der klart og tydeligt beskriver dit indhold.
  • Tænk på de ord, brugerne vil indtaste for at finde dine sider, og sørg for, at dit website faktisk indeholder disse ord.
  • Sørg for, at dine <title>-elementer og alt-attributter er beskrivende og korrekte.
  • Design dit website på en måde, så der er en tydeligt idé bag dit sidehierarki.
  • Følg vores anbefalede optimale løsninger for billeder, videoer og strukturerede data.
  • Hvis du bruger et indholdsstyringssystem (f.eks. Wix eller WordPress), skal du sørge for, at det opretter sider og links, som kan crawles af søgemaskiner.
  • For at hjælpe Google med at forstå dit websites indhold skal du tillade crawling af alle aktiver på websitet, der i væsentlig grad påvirker gengivelsen af sider, f.eks. CSS- og JavaScript-filer, som påvirker forståelsen af siderne. Googles indekseringssystemet gengiver en webside, sådan som brugeren ser den, inklusive billeder, CSS og JavaScript-filer. For at se, hvilke sideaktiver Googlebot ikke kan crawle, eller foretage fejlfinding af anvisningerne i din robots.txt-fil, skal du bruge rapporten om blokerede ressourcer i Search Console samt værktøjerne Googlebot-simulator og robots.txt Tester.
  • Tillad, at søgerobotter crawler dit website uden sessions-id'er eller webadresseparametre, der sporer deres sti gennem websitet. Disse teknikker er nyttige ved sporing af individuel brugeradfærd, men adgangsmønstret for robotter er helt anderledes. Brug af disse teknikker kan resultere i ufuldstændig indeksering af dit website, da robotter måske ikke kan eliminere webadresser, der ser forskellige ud, men faktisk peger på samme side.
  • Gør det vigtige indhold på dit website synligt som standard. Google kan crawle HTML-indhold, der er skjult inde navigationselementer såsom faner eller sektioner, der udvides, men vi regner dette indhold for at være mindre tilgængeligt for brugerne, og mener, at du bør gøre dine vigtigste oplysninger synlige i standardvisningen af siden.
  • Gør en rimelig indsats for at sikre, at annoncelinks på dine sider ikke påvirker rangeringerne i søgemaskiner. Brug for eksempel robots.txt eller rel="nofollow" for at forhindre, at webcrawlere følger annoncelinks.
Hjælp besøgende med at bruge dine sider
  • Prøv at bruge tekst i stedet for billeder til at vise vigtige navne, indhold eller links. Hvis du er nødt til at bruge billeder i stedet for tekstindhold, så brug attributten ALT til at inkludere et par ord med beskrivende tekst.
  • Sørg for, at alle links fører til websider, der kan ses online. Brug gyldig HTML.
  • Optimer din sides indlæsningstid. Hurtige websites gøre brugerne glade og forbedrer den overordnede kvalitet af nettet (især for brugere med en langsom internetforbindelse). Google anbefaler, at du bruger værktøjer som PageSpeed Insights og Webpagetest.org til at teste effektiviteten af din side.
  • Lav dit website til enheder af alle typer og størrelser, herunder computere, tablets og smartphones. Brug værktøjet til test af mobilvenlighed til at undersøge, hvor godt dine sider fungerer på mobilenheder, og få feedback om, hvad der skal rettes.
  • Sørg for, at dit website vises korrekt i forskellige browsere.
  • Hvis det er muligt, skal du sikre dit websites forbindelser med HTTPS. Det er god praksis for kommunikation på nettet at kryptere interaktioner mellem brugeren og dit website.
  • Sørg for, at dine sider er nyttige for læsere med synshandicap, for eksempel ved at teste brugervenligheden med en skærmlæser.

Retningslinjer for kvalitet

Disse retningslinjer for kvalitet dækker de mest almindelige former for vildledende eller manipulerende adfærd, men Google kan også reagere negativt på anden misvisende praksis, der ikke er anført her. Det er ikke sikkert at antage, at Google vil godkende en side, bare fordi en bestemt bedragerisk teknik ikke findes på den. Webmastere, der bruger deres energi på at overholde hensigten i de grundlæggende principper, vil levere en meget bedre brugeroplevelse og vil efterfølgende opnå en bedre placering end dem, der bruger deres tid på at søge efter smuthuller, de kan udnytte.

Hvis du mener, at andre websites opererer i strid med Googles retningslinjer for kvalitet, kan du fortælle os om det ved at indsende en spamrapport. Google foretrækker at udvikle skalerbare og automatiserede løsninger på problemer, så vi forsøger at minimere den manuelle bekæmpelse af spam. Da vi ikke foretager manuelle handlinger som reaktion på hver eneste rapport, prioriteres spamrapporter efter brugerpåvirkning, og i visse tilfælde kan det føre til en fuldstændig fjernelse af spamsites fra Googles søgeresultater. Det er dog ikke alle manuelle handlinger, som fører til fjernelse. Når vi træffer foranstaltninger over for et rapporteret website, er det ikke altid, at effekten af disse foranstaltninger er tydelig.

Grundlæggende principper

• Opret sider, der primært henvender sig til brugere, ikke til søgemaskiner.
  • Lad være med at føre dine brugere bag lyset.
  • Undgå at bruge tricks, der har til hensigt at forbedre placeringen hos søgemaskiner. En god tommelfingerregel er at spørge dig selv, om du med god samvittighed kan forklare et konkurrerende website eller en Google-medarbejder, hvad du har foretaget dig. En anden brugbar test er at spørge: "Vil dette hjælpe mine brugere? Ville jeg gøre dette, hvis der ikke fandtes søgemaskiner?"
  • Overvej, hvad der gør dit website unikt, værdifuldt eller fascinerende. Få dit website til at skille sig ud fra mængden.

Specifikke retningslinjer

Undgå følgende teknikker:

Brug gode løsninger som disse:

• Overvåg dit website for hacking, og fjern hacket indhold, så snart du opdager det
  • Forebyg og fjern brugergenereret spam på dit website

Hvis dit website er i strid med én eller flere af disse retningslinjer, foretager Google muligvis en manuel handling i forhold til websitet. Når du har løst problemet, kan du indsende dit website til revurdering.