Retningslinjer for webmastere

Hvis du følger disse retningslinjer, hjælper det Google med at finde, indeksere og placere dit website. Selv hvis du vælger ikke at implementere disse forslag, opfordrer vi dig på det kraftigste til at være særlig opmærksom på "Retningslinjer for kvalitet", der skitserer nogle af de ulovlige fremgangsmåder, der kan føre til, at et website fjernes helt fra Googles indeks eller påvirkes på anden måde af en algoritme eller en manuel handling mod spam. Hvis et website er påvirket af en handling mod spam, vises det muligvis ikke længere blandt resultaterne på Google.com eller på nogen af Googles partnerwebsites.

Når dit website er klart:

Retningslinjer for design og indhold

• Opret et website med et tydeligt hierarki og tekstlink. Hver side skal kunne åbnes via mindst ét statisk tekstlink.
  • Tilbyd brugerne en websiteoversigt med link, der peger på vigtige dele af dit website. Hvis sitemappet har rigtig mange links, kan det være en fordel at dele sitemappet op i flere sider.
  • Undgå at have for mange links på hver side.
  • Opret et nyttigt, indholdsrigt website, og skriv sider, der klart og tydeligt beskriver dit indhold.
  • Tænk på de ord, brugerne vil indtaste for at finde dine sider, og sørg for, at dit website faktisk indeholder disse ord.
  • Prøv at bruge tekst i stedet for billeder til at vise vigtige navne, indhold eller links. Google-crawleren genkender ikke tekst, der er indeholdt i billeder. Hvis du skal bruge billeder til tekstindhold, kan du overveje at bruge attributten ALT for at inkludere et par ord med beskrivende tekst.
  • Sørg for, at dine <titel>-elementer og ALT-attributter er beskrivende og nøjagtige.
  • Kontrollér, om der er brudte link og korrekt HTML.
  • Hvis du bruger dynamiske sider (hvis webadressen f.eks. indeholder et "?"), , skal du være opmærksom på, at ikke alle søgemaskinespiders gennemgår både dynamiske og statiske sider. Det hjælper at bruge korte og få parametre.
  • Gennemgå vores anbefalede optimale løsninger for billeder, videoer og udvidede uddrag.

Tekniske retningslinjer

• For at hjælpe Google med at forstå dit websites indhold skal du tillade, at alle websitets aktiver, såsom CSS- og JavaScript-filer, gennemgås. Googles indekseringssystem gengiver websider ved hjælp sidens HTML samt dens aktiver, såsom billeder, CSS- og JavaScript-filer. For at se sideaktiverne, som Googlebot ikke kan gennemgå, og foretage fejlfinding af direktiverne i din robots.txt-fil, skal du bruge værktøjerne Google-simulator og Test af robots.txt i Webmasterværktøj
  • Tillad, at søgerobotter gennemgår dine websites uden sessions-id'er eller argumenter, der sporer deres sti gennem websitet. Disse teknikker er nyttige ved sporing af individuel brugeradfærd, men adgangsmønstret for robotter er helt anderledes. Brug af disse teknikker kan resultere i ufuldstændig indeksering af dit website, da robotter måske ikke kan eliminere web-adresser, der ser anderledes ud, men faktisk peger på samme side.
  • Sørg for, at din websiteserver understøtter HTTP-overskriften If-Modified-Since (hvis-ændret-siden). Denne funktion gør det muligt for din webserver at fortælle Google, om dit indhold er ændret, siden vi sidst gennemgik dit website. Understøttelse af denne funktion sparer på din båndbredde og dine omkostninger.
  • Gør brug af robots.txt-filen på din webserver. Denne fil fortæller webcrawlere, hvilke mapper der kan eller ikke kan gennemgås. Sørg for, at den er opdateret til dit website, så du ikke ved et uheld blokerer Googlebot-webcrawleren. Gå til http://code.google.com/web/controlcrawlindex/docs/faq.html for at få flere oplysninger om, hvordan du dirigerer robotter, når de besøger dit website. Du kan afprøve din robots.txt-fil for at sikre, at du bruger den korrekt, med det robots.txt-analyseværktøj, der er tilgængeligt i Google Webmasterværktøj.
  • Gør det nødvendige for at sikre, at annoncer ikke påvirker rangeringerne i søgemaskinerne. F.eks. forhindres det, at Googles AdSense-annoncer og DoubleClick-links gennemgås ved hjælp af en robots.txt-fil.
  • Hvis din virksomhed køber et indholdsstyringssystem, skal du sørge for, at systemet opretter sider og links, som kan gennemgås af søgemaskiner.
  • Brug robots.txt til at forhindre gennemgang af søgeresultatsider eller andre automatisk genererede sider, der ikke rummer megen værdi for brugere, der kommer fra søgemaskiner.
  • Afprøv dit website for at sikre dig, at det vises korrekt i forskellige browsere.
  • Kontrollér effektiviteten af dit website, og optimer indlæsningstiden. Det er Googles mål at kunne tilbyde brugerne de mest relevante resultater og en fantastisk brugeroplevelse. Hurtige websites forøger brugertilfredsheden og forbedrer den generelle kvalitet ved internettet (især for brugere med langsomme internetforbindelser), og vi håber, at den generelle hastighed på nettet bliver forbedret, efterhånden som webmasterne forbedrer deres websites.
  • Google anbefaler på det kraftigste, at alle webmastere med jævne mellemrum overvåger effektiviteten af deres website ved hjælp af Page Speed, YSlow, WebPagetest eller andre værktøjer. Få flere oplysninger, værktøjer og ressourcer på Let's Make The Web Faster.

Retningslinjer for kvalitet

Disse retningslinjer for kvalitet dækker de mest almindelige former for vildledende eller manipulerende adfærd, men Google kan også reagere negativt på anden misvisende praksis, der ikke er anført her. Det er ikke sikkert at antage, at bare fordi en bestemt bedragerisk teknik ikke er medtaget på denne side, så vil Google godkende den. Webmastere, der bruger deres energi på at overholde hensigten i de grundlæggende principper, vil levere en meget bedre brugeroplevelse og vil efterfølgende opnå en bedre placering end dem, der bruger deres tid på at søge efter smuthuller, de kan udnytte.

Hvis du mener, at andre websites opererer i strid med Googles retningslinjer for kvalitet, kan du fortælle os om det ved at indsende en spamrapport. Google foretrækker at udvikle skalerbare og automatiserede løsninger på problemer, så vi forsøger at minimere den manuelle bekæmpelse af spam. Da vi ikke foretager manuelle handlinger som reaktion på hver eneste rapport, prioriteres spamrapporter efter brugerpåvirkning, og i visse tilfælde kan det føre til en fuldstændig fjernelse af spamsites fra Googles søgeresultater. Det er dog ikke alle manuelle handlinger, som fører til fjernelse. Når vi træffer foranstaltninger over for et rapporteret website, er det ikke altid, at effekten af disse foranstaltninger er tydelig for enhver.

Retningslinjer for kvalitet – grundlæggende principper

• Opret sider, der primært henvender sig til brugere, ikke til søgemaskiner.
  • Lad være med at føre dine brugere bag lyset.
  • Undgå at bruge tricks, der har til hensigt at forbedre placeringen hos søgemaskiner. En god tommelfingerregel er at spørge dig selv, om du med god samvittighed kan forklare et konkurrerende website eller en Google-medarbejder, hvad du har foretaget dig. En anden brugbar test er at spørge: "Vil dette hjælpe mine brugere? Ville jeg gøre dette, hvis der ikke var søgemaskiner?"
  • Overvej, hvad der gør dit website unikt, værdifuldt eller fascinerende. Få dit website til at skille sig ud fra mængden.

Retningslinjer for kvalitet – specifikke retningslinjer

Undgå følgende teknikker:

Anvend nyttige fremgangsmåder såsom:

• Overvåg dit website for hacking, og fjern hacket indhold, så snart du opdager det
  • Forebyg og fjern brugergenereret spam på dit website

Hvis dit website er i strid med én eller flere af disse retningslinjer, foretager Google muligvis en manuel handling i forhold til websitet. Når du har løst problemet, kan du indsende dit website til revurdering.