Datapoikkeamat Search Consolessa

Miksi kaaviossani on poikkeamia?

Joissakin harvoissa tapauksissa Search Consolessa voi olla tapahtuma, joka saattaa vaikuttaa raportointidataan. Jos esimerkiksi muutamme datan koontitapoja tai datassa on kirjaamisvirhe, kaaviossa saattaa näkyä laskua tai kasvua. Tällä sivulla kerrotaan tunnetuista ongelmista, jotka voivat vaikuttaa dataan.

Tuotekohtaiset huomautukset

Ei viimeaikaisia ongelmia

Poistot-työkalu

Ei viimeaikaisia ongelmia

URL-tarkastustyökalu

2020

14.10.

URL-tarkastustyökalun "Pyydä indeksointia" ‐ominaisuus on poistettu käytöstä teknisten päivitysten vuoksi. Uskomme, että se otetaan uudelleen käyttöön lähiviikkoina. Sillä välin Google löytää sisältöä ja lisää sitä hakemistoon tavallisilla tavoilla, joista kerrotaan täällä.

Tulosraportit (Hakutulokset / Discover / Google Uutiset)

2024

28.3.–2.4. (Hakutulokset)

Kirjaamisvirhe esti Search Consolea raportoimasta Google Kuvahaun AMP-sivuja ja Web Stories ‑tarinoita 28.3.2024–2.4.2024. Tästä johtuen saatat huomata tällä ajanjaksolla laskua AMP-sivujen ja Web Stories ‐sivujen klikkausten ja impressioiden määrässä Search Consolen tulosraportissa. Kyseessä on vain kirjaamisvirhe, ei todellinen muutos klikkauksissa tai impressioissa.

26.3.

Kirjaamisvirhe esti Search Consolea raportoimasta Web Stories ‐tarinoita Google Kuvahaussa 28.8.2023–26.3.2024. Tästä johtuen saatat huomata tällä ajanjaksolla laskua Web Stories ‐tarinoiden klikkausten ja impressioiden määrässä Search Consolen tulosraportissa. Ongelma on nyt korjattu, ja saatat huomata kasvua klikkausten ja impressioiden määrässä, kun data on taas saatavilla Search Consolessa. Tämä ei kerro muutoksesta varsinaisissa klikkauksissa tai impressioissa, vaan ongelma liittyy vain datan kirjaamiseen.

4.3. alkaen (Hakutulokset)

Google Haku on muuttanut tapaa, jolla tapahtumien rich-tulokset näkyvät hakutuloksissa. Tästä johtuen saatat huomata tulosraportissa laskua haun ulkoasun klikkauksissa ja impressioissa tapahtumien osalta. Tämä ei ole merkki liikenteen todellisesta vähenemisestä. Vain tapa, jolla luokittelemme sen Search Consolessa, on muuttunut.

9.1. (Hakutulokset)

Search Console on muuttanut tapaa, jolla se arvioi ja laskee työpaikkailmoitusten ja tietosivujen impressioita ja klikkauksia. Tästä johtuen työpaikkasivujesi klikkaukset ja impressiot voivat kasvaa. Nousu ei kerro todellisesta kasvusta vaan siitä, että Search Console raportoi tarkemmin Haussa näkyvien työpaikkojen impressioiden ja klikkausten määrän.

2023

30.11.

Google Haku näyttää nyt vain videotilassa olevia sivuja, joissa video on sivun pääsisältö. Hakemistoon lisättyjä videoita sisältävien sivujen määrä saattaa laskea. Tämä lasku näkyy videoimpressioiden määrässä Search Consolen tulosraportissa, videohakemistoraportissa ja videoiden rich-tulosraportissaLue lisää blogipostauksestamme.

13.9.

Google Haussa ei enää näy ohje-rich-tuloksia tietokoneilla. Näin ollen näet laskun ohje-rich-tulosten raportoiduissa impressioissa. Lue lisää blogipostauksesta.

28.8.

Kirjaamisvirheen vuoksi Search Console ei enää raportoinut Google Kuvahaun Web Stories ‐tarinoita 28.8.2023–26.3.2024. Tämä ei kerro muutoksesta varsinaisissa klikkauksissa tai impressioissa, vaan ongelma liittyy vain datan kirjaamiseen.

8.8.

HowTo- ja Usein kysyttyä ‑rich-tuloksia näkyy Google Haussa harvemmin. Usein kysyttyä ‑rich-tulokset näkyvät vain hyvin rajalliselle määrälle sivustoja. HowTo-rich-tulokset näytetään vain tietokoneilla. Näin ollen näet laskun näiden tyyppien raportoiduissa impressioissa. Lue lisää blogipostauksesta.

4.–17.5.

Google Haun virhe aiheutti videoliikenteen vähenemisen 4.–17.5., ja se on nyt korjattu.

13.4.

Google näyttää videoiden pikkukuvat Googlen hakutulosten vieressä vain, kun video on sivun pääsisältö. Tulosraportissa, videohakemistoraportissa ja videoiden rich-tulosraportissa saattaa näkyä videoiden osalta muutoksia haun ulkoasun mittareissa. Lisätietoa muutoksesta löydät blogipostauksesta.

5.4. alkaen

Google Haku on alkanut näyttää vähemmän Usein kysyttyä ‑rich-tuloksia Haussa. Tästä johtuen saatat huomata tulosraportissa laskua Usein kysyttyä ‑tuloksille ilmoitetuissa haun ulkoasun mittareissa. Tämä on tarkoituksellinen muutos. Huomaa, että Google ei takaa, että strukturoitu data näkyy rich-tuloksina hakutuloksissa.

6.1. alkaen (hakutulokset)

Sivustojen tuotetulosten haun ulkoasutyypin impressioiden ja klikkausten määrä voi kasvaa. Tämä johtuu siitä, että Google sisällyttää niihin nyt vain sivun sisällöstä löytyviä tuotteita ilman niihin liittyvää tuotteen strukturoitua dataa.

2022

6.12. (hakutulokset)

Google on luonut uuden hakutulosominaisuuden Subscribe with Googlea käyttäville sivustoille. Tästä johtuen näiden sivustojen impressioiden ja klikkausten määrä Haun tulosraportissa saattaa kasvaa.

28.11. (Discover)

Google on parantanut järjestelmää Discoverin klikkausten ja impressioiden laskentaa varten. Tästä johtuen Discover-datassa saattaa näkyä kasvua, joka kuvaa sivustosi näkyvyyttä Discoverissa paremmin.

28.10. (hakutulokset, ei merkintöjä)

Google julkaisi korjauksen virheeseen, joka vaikutti pääasiassa joihinkin hakuominaisuuksiin, kuten Pääuutisiin. Virhe oli kaikkein näkyvin 18.–19. lokakuuta. Virheenkorjauksen käyttöönottoon kuluu noin viikko.

23.10. (Discover)

Discover-data on laskenut kyseisenä päivänä kirjaamisvirheen takia. Tämä ei kerro muutoksesta varsinaisessa liikenteessä, vaan ongelma liittyy vain datan kirjaamiseen.

21.9. (hakutulokset)

Datan määrä saattaa olla hieman alhaisempi sivustoilla kyseisen päivän kohdalla. Tämä on vain kirjaamisongelma. Se ei tarkoita, että hakutulossijoituksessa tai käyttäjien toiminnassa olisi tapahtunut muutoksia. Pyrimme korvaamaan suurimman osan puuttuvasta datasta pian.

22.8. (Haun tulokset)

Google on alkanut päivittää arvostelutyyppituloksia tuotetyyppituloksiksi Haussa ja on myös voinut luoda joitakin uusia tuotetyyppituloksia. Tästä johtuen arvostelukoosteiden impressioiden (ja klikkausten) määrä saattaa laskea ja tuotetulosten impressioiden (ja klikkausten) määrä kasvaa. Tämä vaikuttaa sekä kohteiden näkymiseen Haussa että siihen, miten Search Console kirjaa impressiot ja klikkaukset.

26.7. (Discover)

Sivustojen omistajat voivat huomata Discover-klikkausten ja ‐impressioiden vähentyneen tällä ajanjaksolla kirjaamisvirheen vuoksi. Kyseessä on vain kirjaamisvirhe. Todelliset katselukerrat tai klikkaukset eivät ole vähentyneet.

12.–26.5. (Google Uutiset)

Kirjaamisvirheen vuoksi sivustojen omistajat voivat huomata Google Uutiset ‑datan vähentyneen tällä ajanjaksolla. Kyseessä on vain kirjaamisvirhe, ei todellinen lasku Google Uutisten tuloksissa.

13.5.

Search Console kirjaa nyt tietokoneversioiden lisäominaisuuksille (esim. Pääuutisille) impressioita Sivun käyttökokemus ‑raportissa. Saatat siis huomata kasvua tietokoneversioiden impressioissa Sivun käyttökokemus ‑raportissa sekä Haun ja Uutisten tulosraporteissa, kun haun ulkoasun suodattimena on "Hyvä sivukokemus". Tämä ei tarkoita impressioiden kokonaismäärän kasvua, vaan vain tunnetut ja lasketut impressiot merkitään uudelleen.

1.–3.2.

Tulostiedoissa oli kirjaamisongelma, joka vaikutti Haun, Discoverin ja Google Uutisten analytiikkaan. Tästä johtuen tulosdatassa saattaa esiintyä eroavaisuuksia tällä ajanjaksolla. Kyseessä on vain kirjaamisvirhe. Se ei tarkoita, että käyttäjien toiminnassa tai Googlen hakutuloksissa olisi tapahtunut muutoksia.

24.–27.1.

Kuvien hakudataan vaikuttaa kirjaamisongelma, joka saattaa aiheuttaa tulosraportissa laskun sivustollasi olevien kuvien klikkausten ja impressioiden määrässä. Etsimme ratkaisua tähän ongelmaan. Tämä on vain kirjaamisongelma. Se ei tarkoita, että käyttäjien toiminnassa tai Googlen hakutuloksissa olisi tapahtunut laskua.

15.1. (Haku)

Sivun käyttökokemus ‑raportti sisältää nyt tietokoneversioiden datan mobiilidatan lisäksi (jee!). Jos siis valitset hakutulossijoitusten tulosten suodattimeksi Hyvä sivukokemus, impressioiden määrä saattaa kasvaa tietokoneversioiden datan kasvaessa.

12.12.–13.1. (Haku)

Kirjaamisvirheen vuoksi sivustojen omistajat voivat huomata haun ulkoasudatan vähentyneen tuotetuloksissa tällä ajanjaksolla. Kyseessä on vain kirjaamisvirhe. Impressioissa ja klikkauksissa tai Googlen hakutuloksissa ei ole tapahtunut laskua.

2021

9.12. (Google Uutiset)

Google on äskettäin päivittänyt Google Uutisten kirjaamisjärjestelmän, jotta se olisi tarkempi. Saatat huomata, että sivustosi impressioiden määrä on laskenut Google Uutisten tulosraportissa. Näiden parannusten tarkoituksena on varmistaa, että saat mahdollisimman tarkan kuvan Google Uutisten impressioista Search Consolen kautta. Parannukset eivät tarkoita, että käyttäjien toiminnassa olisi tapahtunut muutoksia Google Uutiset ‐sovelluksessa tai news.google.comissa.

10.11. (Haku)

Kirjaamisvirheen vuoksi klikkausten ja impressioiden määrä saattaa laskea haun ulkoasun osalta (Hyvä sivukokemus), kun käytössä on Uutiset-hakusuodatin. Muutos ei tarkoita, että käyttäjien toiminnassa tai hakutuloksissa olisi tapahtunut muutoksia. Muutos koskee vain kirjaamista Search Consolessa.

29.6.–1.11. (Haku)

Search Console laski ylimääräistä dataa hyvistä sivukokemuksista haun ulkoasun osalta tällä ajanjaksolla. Datan pitäisi näkyä taas oikein 2.11 alkaen.

13.9. alkaen (Haku)

Kirjaamismuutoksen vuoksi klikkausten ja impressioiden määrä saattaa nousta haun ulkoasun osalta (Hyvä sivukokemus), kun käytössä on Uutiset-hakusuodatin. Muutos ei tarkoita, että käyttäjien toiminnassa tai hakutuloksissa olisi tapahtunut muutoksia. Muutos koskee vain kirjaamista Search Consolessa.

23.–24.8. (Haku, Discover)

Haun ja Discoverin dataa on kadonnut tältä ajanjaksolta sisäisen ongelman vuoksi. Käyttäjät saattavat huomata, että datan määrä on laskenut tulosraporteissa merkittävästi tällä ajanjaksolla. Tämä ei tarkoita laskua sivuston klikkausten tai impressioiden määrässä, vaan vain Search Consolesta puuttuvaa dataa.

21.–27.7. (Haku)

Arvostelukoosteen ja tuotteen rich-tuloksissa voi näkyä laskua tällä ajanjaksolla sisäisen ongelman vuoksi. Pahoittelemme haittaa, jota tästä on saattanut aiheutua sivustollesi.

6.4. (Haku)

Search Console on kehittänyt kuvaimpressioiden laskenta-algoritmia hakutuloksissa. Tästä syystä kuvaimpressioiden määrä Haussa saattaa olla hieman alhaisempi. Varsinaisten impressioiden määrä ei ole laskenut, vaan kuvaimpressioiden määrä lasketaan tarkemmin, kun type=image on määritetty Haun tulosraportissa.

16.2. (Discover)

Jos katsoja klikkasi aiemmin Web Stories ‐tarinaa Discoverissa ja jatkoi siitä muihin Web Stories ‐tarinoihin, vain ensimmäiselle tarinalle laskettiin impressio ja klikkaus. Kyseisestä päivämäärästä lähtien myös mahdollisille muille Web Stories ‐tarinoille, joihin katsoja päätyy ensimmäisen tarinan kautta, lasketaan impressio ja klikkaus Discoverin tulosraportissa. Tästä syystä Discover-datan määrä saattaa kasvaa.

2020

28.10. (Discover)

Aiempi ongelma, jonka takia osa Discover-datasta luokiteltiin virheellisesti videoksi tulosraportissa, on korjattu. Tästä johtuen saatat huomata laskua Discover-raportin videoiden ulkoasutilastoissa. Virheellinen luokittelu ei vaikuttanut käyttäjien Discover-tuloksiin vaan vain datan raportointiin.

6.10. (Discover)

Discoverin Stories-karuselliominaisuuden julkaisun jälkeen Web Stories ‑tilastoissa saattaa näkyä merkittävää kasvua sivuston Discover-raportissa.

25.–28.9. (Discover)

Web Stories ‐tarinat näkyivät harvemmin Discover-käyttäjille tällä ajanjaksolla, joten tämäntyyppisten impressioiden ja klikkausten määrässä näkyy laskua Discoverin tulosraportissa.

Indeksointitilastot-raportti

2021

6.–14.12.

Sisäinen ongelma sai uudelleenohjausvirheet ja siihen liittyvät sähköposti-ilmoitukset lisääntymään hakemistoon lisäämisen aikana. Tämä ei johtunut verkkosivuston ongelmista, vaan Googlen sisäisestä ongelmasta. Hakemistosta pois jätettyjen sivujen uudelleenindeksointi on ajoitettu.

10.–23.3.

Datassa saattaa näkyä laskua tällä ajanjaksolla sisäisen raportointiongelman takia. Ongelma ei vaikuttanut todellisiin sivujen noutoihin, vaan pelkästään noutojen raportointiin tällä ajanjaksolla.

16.1. alkaen

Indeksointitilastot-raportissa on lisätty muiden indeksointityyppien raportointia. Tästä johtuen sivustosi raportoitujen indeksointien määrä saattaa nousta. Tämä ei tarkoita, että sivustoa indeksoitaisiin enemmän, vaan raportointi on parempaa.

Mobiilikäytettävyysraportti

2023

17.11.

Täällä raportoitujen kohteiden määrä laski tilapäisen raportointiongelman vuoksi. Ongelma on nyt ratkaistu, ja luvut palaavat lähitulevaisuudessa.

Sivun hakemistoraportti

2023

2.7. alkaen

Tarkempia sivun hakemistovirheen tietoja on nyt saatavilla. Tästä johtuen joidenkin virheiden määrä voi kasvaa. Tämä ei vaikuta sivustosi käsittelyyn Haussa, sillä se on raportin parannus.

2022

17.8.

Search Console on korjannut sisäisen ongelman, jonka takia järjestelmämme ovat merkinneet joidenkin sivujen hakemistotilan väärin. Tästä johtuen joidenkin sivustojen hakemistoon lisättyjen URL-osoitteiden määrä voi laskea. Tämä ei tarkoita, että käyttäjien toiminnassa olisi tapahtunut muutoksia. Vain raportointiin on tehty korjaus.

2021

6.–14.12.

Sisäinen ongelma sai uudelleenohjausvirheet ja siihen liittyvät sähköposti-ilmoitukset lisääntymään hakemistoon lisäämisen aikana. Tämä ei johtunut verkkosivuston ongelmista, vaan Googlen sisäisestä ongelmasta. Hakemistosta pois jätettyjen sivujen uudelleenindeksointi on ajoitettu.

9.1.

Tarkempia hakemiston kattavuustiloja on nyt saatavilla. Tämän takia joitakin raportin sivuja merkitään uusilla, tarkemmilla kategorioilla (esimerkiksi indeksointihäiriöstä ei enää raportoida, ja se on korvattu tarkemmilla ongelmilla). Tämän vuoksi näet raportissa uusia tilatyyppejä, mutta kohteiden kokonaismäärä kussakin kategoriassa (virhe, varoitus, hyväksytty, poissuljettu) ei muutu merkittävästi vaan ainoastaan merkittyjen kohteiden tilakuvaukset. Blogista voit lukea lisää tästä ominaisuudesta.

2020

1.9.

Sisäinen järjestelmävirhe aiheutti viiveen hakemiston kattavuustietojen käsittelyssä. Dataa ei ole menetetty, ja raportissa näkyy käsittelyn jälkeen paikkansapitävää dataa.

Videohakemistoraportti

2023

30.11.

Google Haku näyttää nyt vain videotilassa olevia sivuja, joissa video on sivun pääsisältö. Hakemistoon lisättyjä videoita sisältävien sivujen määrä saattaa laskea. Tämä lasku näkyy videoimpressioiden määrässä Search Consolen tulosraportissa, videohakemistoraportissa ja videoiden rich-tulosraportissaLue lisää blogipostauksestamme.

12.6.

Jotta videohakemistoon liittyviä ongelmia olisi helpompi ymmärtää, Search Console alkaa raportoida ongelmia tarkemmin ja liittää mukaan ohjeita, joiden avulla videoiden näkyvyyttä Haussa voi parantaa. Videohakemistoraportissa saattavat näkyä seuraavat muutokset:

• Vähemmän näitä ongelmia: "Google ei löytänyt sivulta selkeästi näkyvää videota"
  • Enemmän näitä ongelmia: "Video näkymän ulkopuolella", "Video liian pieni" ja "Video liian suuri"

Lue lisää.

17.4.

Kun lisäät sisäisen datan URL-osoitteen videon URL-osoitteen sijaan, Search Console ilmoittaa nyt uudesta ongelmasta ("Sisäisen datan URL-osoitteita ei voi käyttää videoiden URL-osoitteissa"). Tästä syystä saatat nähdä "Virheellinen videon URL-osoite" ‐ongelman uudelleen määriteltynä. Ongelman vaikutuspiirissä olevien videoiden kokonaismäärän pitäisi pysyä samana.

19.1.

Search Console voi nyt luokitella pikkukuvien hakemistoon lisäämisongelmat tarkemmin. Tästä syystä saatat nähdä "Pikkukuva puuttuu" ‑ongelmat uudelleen määriteltynä tarkempaan ongelmatyyppiin. Ongelman vaikutuspiirissä olevien videoiden kokonaismäärän pitäisi pysyä samana.
Kansainvälisen kohdistuksen raportti
Ei viimeaikaisia ongelmia
AMP-ongelmien korjaamisraportti

2023

17.11.

Täällä raportoitujen kohteiden määrä laski tilapäisen raportointiongelman vuoksi. Ongelma on nyt ratkaistu, ja luvut palaavat lähitulevaisuudessa.

2021

19.1. alkaen

Search Console on lisännyt uuden AMP-ongelmatyypin tarkistuksen: CSS-tarkenteen "!important" käyttöä ei sallita. Tästä johtuen AMP-ongelmien kokonaismäärä saattaa kasvaa sivustollasi. Tämä ei välttämättä tarkoita uusia virheitä sivustollasi vaan sitä, että tästä lähtien etsimme myös tämäntyyppisiä virheitä.

2020

18.8. alkaen

Raporttiin on lisätty Signed Exchangeen liittyvät ongelmat. Muutos ei vaikuta hakutuloksiin vaan ainoastaan dataraportointiin Search Consolessa. Lue lisää.

Rich-tulosraportit

2024

6.3.

Resepti

Search Console raportoi nyt Reseptit-rich-tulosraportissa kahdesta uudesta muuttujasta: recipeInstructions ja recipeIngredient. Tästä johtuen Reseptit-kohteita koskevien varoitusten määrä voi kasvaa. Lue lisää näiden kenttien määrittämisestä Resepti-dokumentaatiosta.

2023

30.11.

Videot

Google Haku näyttää nyt vain videotilassa olevia sivuja, joissa video on sivun pääsisältö. Hakemistoon lisättyjä videoita sisältävien sivujen määrä saattaa laskea. Tämä lasku näkyy videoimpressioiden määrässä Search Consolen tulosraportissa, videohakemistoraportissa ja videoiden rich-tulosraportissaLue lisää blogipostauksestamme.

27.11.

K & V

Google Haku suosittelee nyt uusia muuttujia K & V ‐sivuille: author ja datePublished. Tästä johtuen K & V ‐kohteiden varoitusten määrä voi kasvaa. Lue lisää uusien kenttien määrittämisestä K & V ‐dokumentaatiosta.

17.11.

Täällä raportoitujen kohteiden määrä laski tilapäisen raportointiongelman vuoksi. Ongelma on nyt ratkaistu, ja luvut palaavat lähitulevaisuudessa.

13.9.

Google Haussa ei enää näy ohje-rich-tuloksia tietokoneilla. Näin ollen näet laskun ohje-rich-tulosten raportoiduissa impressioissa. Lue lisää blogipostauksesta.

8.8.

HowTo- ja Usein kysyttyä ‑rich-tuloksia näkyy Google Haussa harvemmin. Usein kysyttyä ‑rich-tulokset näkyvät vain hyvin rajalliselle määrälle sivustoja. HowTo-rich-tulokset näytetään vain tietokoneilla. Näin ollen näet laskun näiden tyyppien raportoiduissa impressioissa. Lue lisää blogipostauksesta.

8.6.

Navigointipolku

Search Console näyttää nyt varoituksen, jos sivustot käyttävät HTML id ‐määritettä navigointipolun strukturoidun datan tunnuksen määrittämiseksi.Tästä syystä varoitusten määrä voi kasvaa navigointipolkuraportissa. Lisätietoja tunnusten määrittämisestä on navigointipolun ohjeissa.

4.5.

Video

Videoiden strukturoidun datan kohteet eivät enää edellytä description-muuttujaa (mutta sitä suositellaan edelleen, koska se auttaa Googlea ymmärtämään videosi sisältöä paremmin). Tästä syystä puuttuva kuvaus ei enää näy kriittisenä ongelmana, ja hyväksyttyjen videoiden strukturoidun datan kohteiden määrä saattaa kasvaa videoiden rich-tulosraportissa.

2022

25.10.

Useita rich-tulostyyppejä

Jotkin strukturoidun datan ongelmat on merkitty virheellisesti virheiksi, vaikka ne ovatkin varoituksia. Search Console merkitsee ne uudelleen oikein raporteissasi. Tästä syystä nämä ongelmat siirretään kriittisten virheiden taulukosta rich-tulosraporttien varoitustaulukkoon. (Kriittisten virheiden määrä laskee nollaan, ja ongelma lisätään varoitustaulukkoon niin, että määrä on ennen sen laskua edeltävällä tasolla.) Tämä on ainoastaan raportointiongelma, eikä se vaikuttanut siihen, näkyikö rich-tuloksia Googlen hakutuloksissa.

12.9.

Tuotekatkelma

Tuotteen rich-tuloksia kutsutaan nyt tuotekatkelmiksi. Joitain muuttujia ei enää tarvita tuotekatkelman rich-tuloksissa. Tästä johtuen virheiden ja varoitusten määrä saattaa laskea tuotekatkelmien osalta. Blogipostauksesta voit lukea lisää.

22.8.

Arvostelu ja tuote

Google on alkanut päivittää arvostelutyyppituloksia tuotetyyppituloksiksi Haussa. Uudelleenluokiteltujen kohteiden impressiot (ja klikkaukset) siirtyvät siis myös arvosteluraportista tuoteraporttiin ajan mittaan. Jos muutos vaikuttaa sivustoon, impressioiden määrä laskee arvosteluraportissa ja vastaavasti nousee tuoteraportissa. Tyyppien kokonaismäärät eivät kuitenkaan muutu, sillä Search Console ei ole luokitellut uudelleen oikein merkittyjä strukturoidun datan kohteita. Tämä vaikuttaa sekä kohteiden näkymiseen Haussa että siihen, miten Search Console kirjaa impressiot ja klikkaukset.

28.3.

Kaikki rich-raportit

Search Console on muuttanut useiden ongelmien nimeämistapaa strukturoidussa datassa niin, että ongelman nimi sisältää säiliöelementin nimen. Tämän vuoksi suljemme kaikki ongelmat, joihin tämä vaikuttaa, ja avaamme vastaavat ongelmat, joihin sovelletaan uutta nimeämistapaa. Tämä ei vaikuta ongelmallisten entiteettien määrään sivustolla, mutta muutokset näkyvät ongelmahistoriassa. Tästä muutoksesta ei lähetetä sähköposti-ilmoituksia. Toivottavasti uudesta nimeämismallista on hyötyä. Blogipostauksesta voit lukea lisää.

22.3.

Tapahtumat

Google alkaa soveltaa tapahtumiin sijaintivaatimuksia. Jos tapahtuma on merkitty vain virtuaaliseksi (eventAttendanceMode = OnlineEventAttendanceMode), fyysisten sijaintien ilmoittaminen käynnistää varoituksen. Jos tapahtumalla on katuosoite, osoitteen on oltava "Place" eikä "PostalAddress" tai kyseessä on virhe. Siksi virheiden ja varoitusten määrä sivuston tapahtumakohteissa voi kasvaa.

31.1.

Navigointipolku ja ohjeet

Search Console on muuttanut tapaa, jolla se arvioi navigointipolkujen ja ohjeiden strukturoidusta datasta löytyneitä virheitä ja raportoi niistä. Tästä johtuen saatat huomata muutoksia omaisuudesta raportoitujen navigointipolku- ja ohje-entiteettien ja ongelmien määrässä. Joidenkin ongelmien vakavuusaste on voinut myös muuttua virheestä varoitukseksi.

2021

28.12.

Tuote

Search Console on muuttanut tapaa, jolla se arvioi tuotteiden strukturoidusta datasta löytyneitä virheitä ja raportoi niistä. Tästä johtuen saatat huomata muutoksia omaisuudesta raportoitujen tuote-entiteettien ja ongelmien määrässä. Joidenkin ongelmien vakavuusaste on voinut myös muuttua virheestä varoitukseksi.

14.12.

Arvostelukooste

Aiemmin ylätason schema.org/Rating-objektit laskettiin arvosteluiksi arvostelukoosteiden rich-tulosraportissa. Näin ei enää tehdä. Tästä johtuen arvosteluobjektien määrä voi vähentyä raportissa.

19.10.

Arvostelu

Google on nyt ottanut arvostelutuloksissa käyttöön 99 merkin rajoituksen tekijöiden nimille. Tästä johtuen virheiden määrä voi kasvaa arvostelutuloksissa.

18.10.

Työpaikkailmoitus

Search Console on muuttanut tapaa, jolla se arvioi työpaikkailmoitusten strukturoidusta datasta löytyneitä virheitä ja raportoi niistä. Tästä johtuen saatat huomata pientä kasvua omaisuudesta raportoitujen työpaikkaentiteettien ja ongelmien määrässä. Joidenkin ongelmien vakavuusaste on voinut myös muuttua virheestä varoitukseksi.

29.9.

Tuote

Virheiden raportointi on nyt tarkempaa Search Consolessa tuotteen strukturoidun datan osalta. Tästä syystä monet virheelliseen muotoiluun liittyvät ongelmat, jotka merkittiin aiemmin virheellisiksi objekteiksi, merkitään nyt tarkemmin virheellinen tyyppi- tai virheellinen muoto ‑kategorioihin.

10.5.

Tapahtuma

Search Console on muuttanut tapaa, jolla se arvioi tapahtumien strukturoidusta datasta löytyneitä virheitä ja raportoi niistä. Tästä johtuen saatat huomata pientä kasvua omaisuudesta raportoitujen tapahtumaentiteettien ja ongelmien määrässä. Joidenkin ongelmien vakavuusaste on voinut myös muuttua virheestä varoitukseksi. Search Console havaitsee nyt tapahtumaentiteetit kaikilla hierarkiatasoilla, ei pelkästään juuritasolla, ja suositeltujen muuttujien virheet merkitään nyt varoituksiksi virheiden sijaan.

11.3.

Työpaikkailmoitus

Search Console on muuttanut vaatimuksia työpaikkailmoitusten merkinnän Education-, Experience- ja ExperienceInPlaceOfEducation-muuttujille. Tästä syystä varoitusten määrä voi kasvaa omaisuutesi työpaikkailmoituksissa. Lisätietoa päivitetyistä vaatimuksista löytyy työpaikkailmoitusten dokumentaatiosta.

2.3.

Usein kysyttyä sekä kysymyksiä ja vastauksia

Search Console tarkistaa nyt strukturoidun datan paikkansapitävyyden usein kysyttyä- sekä kysymyksiä ja vastauksia ‑osioissa, jos data on entiteettien juuritason alapuolella. Aiemmin tarkistimme entiteetit vain juuritasolla. Tästä syystä hyväksyntien/varoitusten/virheiden määrä saattaa kasvaa usein kysyttyä- sekä kysymyksiä ja vastauksia ‑osioissa, jotta sivustosi juurientiteettien ja sisäkkäisten entiteettien määrä olisi oikea.

1.2.

Google ei enää tue rich-tuloksissa data-vocabulary.org-muotoa. Kaikki varoitukset data-vocabulary.orgin strukturoidun datan käytöstä näkyvät nyt virheinä rich-tulosten raporteissa. Tästä syystä varoitusten määrä voi laskea ja virhemäärät kasvaa raporteissa. Data-vocabulary.orgin datan käytöstä ei rangaista, mutta sitä ei käytetä rich-tulosten luomiseen.

2020

26.8.

Datajoukko

Search Console merkitsee nyt varoituksen sellaisille datajoukko-objekteille, joista puuttuu suositeltu creator-muuttuja. Tästä syystä varoitusten määrä voi kasvaa verkkosivustosi datajoukoissa.

1.7. alkaen

Video

Search Console on alkanut merkitä varoituksiksi video-objekteja, joista puuttuu sekä embedUrl- että contentUrl-muuttujat. Tämä ei vaikuta vaatimuksiin tai käyttäytymiseen, vaan raportointijärjestelmäämme on parannettu vastaamaan todellista hakemistokäyttäytymistä. Video-objekteja, joista puuttuu sekä embedUrl- että contentUrl-muuttuja, voi silti näkyä rich-tuloksina, mutta video-ominaisuuksiin perustuva lisäsisältö, kuten animoidut esikatselut ja avainkohdat, ei välttämättä toimi. Siksi varoitusten määrä sivuston videokohteissa voi kasvaa. Voit korjata ongelman määrittämällä jommankumman näistä muuttujista video-objektissasi. (Huom. Tämä ei vaikuta muualle upotettuihin videoihin, esim. videoon reseptissä.)

Core Web Vitals

2023

17.11.

Täällä raportoitujen kohteiden määrä laski tilapäisen raportointiongelman vuoksi. Ongelma on nyt ratkaistu, ja luvut palaavat lähitulevaisuudessa.

27.3.

Core Web Vitals ‑raportin URL-osoitteiden määrä saattaa muuttua. Tämä johtuu siitä, että uuden alkuperäryhmän vuoksi raportoidaan useampia URL-osoitteita. Ryhmä sisältää dataa aiemmin datakynnyksen alle jääneistä URL-osoitteista. Lue lisää URL-ryhmistä.

2021

1.6.

CLS-mittarit on päivitetty vastaamaan tarkemmin muutoksia sivun asettelussa. CLS-mittarissa on nyt enimmäisistuntoikkuna, jossa on 1 sekunnin aukko. Ylärajana on 5 sekuntia, kuten tässä postauksessa kerrotaan. Saatat huomata sivujen CLS-tiloissa muutoksia (enimmäkseen positiivisia) tämän päivityksen myötä.

13.4.

CLS-mittarit on päivitetty vastaamaan tarkemmin muutoksia sivun asettelussa. Saatat huomata sivujen CLS-tiloissa muutoksia (enimmäkseen positiivisia) tämän päivityksen myötä.

17.2.

LCP:n, FID:n ja CLS:n raja-arvot, jotka olivat aiemmin < (pienempi kuin), ovat nyt <= (pienempi tai yhtä suuri kuin). Tästä syystä raportissa saattaa näkyä tilamuutoksia (parannuksia).

Sivun käyttökokemus ‑raportti

2022

13.5.

Search Console kirjaa nyt tietokoneversioiden lisäominaisuuksille (esim. Pääuutisille) impressioita Sivun käyttökokemus ‑raportissa. Saatat siis huomata kasvua tietokoneversioiden impressioissa Sivun käyttökokemus ‑raportissa sekä Haun ja Uutisten tulosraporteissa, kun haun ulkoasun suodattimena on "Hyvä sivukokemus". Tämä ei tarkoita impressioiden kokonaismäärän kasvua, vaan vain tunnetut ja lasketut impressiot merkitään uudelleen.

2021

29.6.–1.11.

Search Console laski liikaa mobiilisivun käyttökokemusdataa tällä ajanjaksolla. Datan pitäisi näkyä taas oikein 1.11 alkaen.