Een site verplaatsen met URL-wijzigingen

Overzicht: siteverplaatsingen met URL-wijzigingen

In dit artikel wordt beschreven hoe u de URL's van bestaande pagina's op uw site kunt wijzigen met een minimale impact op uw resultaten op Google Zoeken. Enkele voorbeelden van dit type siteverplaatsing zijn:

• URL-wijzigingen van HTTP in HTTPS
  • Wijzigingen in domeinnaam, zoals van voorbeeld.com in voorbeeld.net of het samenvoegen van meerdere domeinen of hostnamen
  • Wijzigingen in URL-paden: voorbeeld.com/pagina.php?id=1 > voorbeeld.com/widget of voorbeeld.com/pagina.html > voorbeeld.com/pagina.htm

Als u sitewijzigingen zonder zichtbare URL-wijzigingen aanbrengt, begint u hier.

Veelgestelde vragen met betrekking tot alle siteverplaatsingen met URL-wijzigingen

• Moet ik alles in één keer verplaatsen of is het prima om de verplaatsing in gedeelten uit te voeren?
    Het is prima om de verplaatsing in gedeelten uit te voeren.
  • Hoe kan ik testen hoeveel pagina's zijn geïndexeerd?
    Controleer de gegevens voor elke property afzonderlijk in Search Console. Gebruik het rapport Indexeringsstatus voor een algemeen beeld of bekijk het aantal geïndexeerde sitemaps in het rapport Sitemaps voor sitemap-URL's.
  • Hoe lang duurt het voordat Google mijn URL-wijzigingen detecteert?
    Er zijn geen vaste crawlfrequenties. Dit is afhankelijk van de omvang van uw site en de crawlsnelheid die mogelijk is. De verplaatsing vindt per URL plaats.
  • Krijgen mijn links een lagere positie wanneer ik omleid naar nieuwe URL's?
    Nee, 301- of 302-omleidingen hebben geen lagere PageRank tot gevolg.

Migreren van HTTP naar HTTPS

• Bekijk de praktische tips voor HTTPS.
  • Zorg ervoor dat u de HTTPS-property toevoegt aan Search Console. Search Console verwerkt HTTP en HTTPS afzonderlijk. De gegevens voor deze property's worden niet gedeeld in Search Console. Als u dus pagina's met beide protocollen heeft, moet u een afzonderlijke Search Console-property voor elk protocol hebben.
  • Hier kunt u meer veelgestelde vragen bekijken over het migreren van pagina's van HTTP naar HTTPS:
Veelgestelde vragen over de migratie van HTTP naar HTTPS

Is deze migratie van invloed op mijn positie?

Zoals bij alle migraties kunnen er positieschommelingen optreden tijdens de migratie. U moet echter ook de praktische tips voor HTTPS-pagina's bekijken om HTTPS-specifieke valkuilen te vermijden.

HTTPS-sites krijgen een iets hogere positie, maar u moet geen zichtbare wijziging verwachten. Google gebruikt HTTPS als positief signaal bij het bepalen van posities. Dit is slechts een van vele signalen en is momenteel minder belangrijk dan sitecontent van goede kwaliteit. U moet op korte termijn geen groot SEO-voordeel verwachten als u uw site verplaatst naar HTTPS. Op de langere termijn kan Google het belang van de verplaatsing naar HTTPS vergroten.

Is het mogelijk om eerst maar een paar pagina's te verplaatsen naar HTTPS?

Ja, dat is geen probleem. Begin met enkele pagina's van uw site, test ze en verplaats vervolgens meer pagina's, zoals u dat wilt.

Als u in gedeelten migreert van HTTP naar HTTPS en u vroegtijdige indexering van de gefaseerde URL's wilt voorkomen, raden we u aan rel=canonical in plaats van omleidingen te gebruiken. Als u omleidingen gebruikt, kunt u de omgeleide pagina's niet testen.

Welk certificaat heb ik nodig?

Voor Google Zoeken kunt u elk modern certificaat gebruiken dat wordt geaccepteerd door moderne browsers.

Worden er zoekwoorden voor mijn HTTPS-site weergegeven?

Dit verandert niet met HTTPS. U kunt nog steeds zoekopdrachten bekijken in Search Console.

We verwijzen naar onze HTTP-sitemaps in robots.txt. Moeten we het robots.txt-bestand updaten zodat dit onze nieuwe HTTPS-sitemaps bevat?

We raden u aan afzonderlijke robots.txt-bestanden voor HTTP en HTTPS te gebruiken, die verwijzen naar afzonderlijke sitemapbestanden voor HTTP en HTTPS. We raden u ook aan een specifieke URL in slechts één sitemapbestand te vermelden.

In welke sitemap moet naar het gedeelte in de HTTPS-test worden verwezen?

U kunt een afzonderlijke sitemap maken uitsluitend voor het geüpdatete gedeelte van uw site. Zo kunt u de indexering van het testgedeelte nauwkeuriger bijhouden. Zorg echter dat u deze URL's niet dupliceert in andere sitemaps.

Welke URL's moeten worden vermeld in onze sitemaps als we omleidingen (van HTTP naar HTTPS of omgekeerd) gebruiken?

Vermeld alle HTTP-URL's in uw HTTP-sitemap en alle HTTPS-URL's in uw HTTPS-sitemap, ongeacht de omleidingen wanneer de gebruiker de pagina bezoekt. Als u pagina's in uw sitemap vermeldt, ongeacht de omleidingen, kunnen zoekmachines de nieuwe URL's sneller vinden.

Zijn er andere specifieke items die we moeten toevoegen aan het robots.txt-bestand voor de HTTPS-versie?

Nee.

Moeten we HSTS ondersteunen?

Met HSTS wordt de beveiliging verbeterd, maar wordt uw implementatiestrategie ook complexer. Bekijk Praktische tips voor HTTPS voor meer informatie.

We gebruiken één Google Nieuws-sitemap voor ons gehele site. Wat moeten we doen als we onze site in gedeelten migreren?

Als u een Google Nieuws-sitemap voor het nieuwe HTTPS-gedeelte wilt gebruiken, moet u contact opnemen met het team van Google Nieuws om ze op de hoogte te stellen van de protocolwijziging. Vervolgens kunt u in uw HTTPS-property in Search Console een nieuwe Google Nieuws-sitemap indienen wanneer u elk gedeelte van uw site naar HTTPS migreert.

Zijn er specifieke aanbevelingen voor het Uitgeverscentrum van Google Nieuws bij HTTPS-migratie?

Het Uitgeverscentrum van Google Nieuws verwerkt de verplaatsingen van HTTP naar HTTPS op transparante wijze. In het algemeen hoeft u niets te doen voor Google Nieuws, tenzij u ook Nieuws-sitemaps gebruikt. In dat geval neemt u contact op met het team van Google Nieuws en stelt u ze op de hoogte van de wijziging. U kunt het team ook informeren over de gedeelten die wordt gewijzigd. Als u bijvoorbeeld uw site verplaatst naar HTTPS, kunt u aangeven dat u http://voorbeeld.com/gedeelte verplaatst naar https://voorbeeld.com/gedeelte.

Uw site verplaatsen

1. Bekijk algemene informatie over siteverplaatsingen. Zorg dat u weet wat u kunt verwachten en hoe dit van invloed kan zijn op uw gebruikers en posities. Als u uw site verplaatst van HTTP naar HTTPS, bekijkt u de praktische tips voor HTTPS.
  2. Bereid de nieuwe site voor en test deze grondig.
  3. Bereid een URL-toewijzing van de huidige URL's naar hun overeenkomstige nieuwe indeling voor.
  4. Start de siteverplaatsing door de server zodanig te configureren dat deze de oude URL's naar de nieuwe omleidt.
  5. Houd het verkeer bij op zowel de oude als de nieuwe URL's.