sivusto siirtyy ja URL-osoite muuttuu.

Yhteenveto: Sivusto siirtyy ja URL-osoite muuttuu

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit muuttaa sivustosi olemassa olevien sivujen URL-osoitteita niin, että ne vaikuttavat Google-hakutuloksiin mahdollisimman vähän. Esimerkkejä tällaisesta sivuston siirrosta:

• URL-osoite muuttuu HTTP:stä HTTPS:ksi.
  • Verkkotunnuksen nimi muuttuu (esim. example.com > example.net) tai useita verkkotunnuksia tai isäntänimiä yhdistetään.
  • URL-polut muuttuvat: example.com/page.php?id=1 > example.com/widget tai example.com/page.html > example.com/page.htm.

Jos teet sivustomuutoksia ilman näkyviä URL-osoitteen muutoksia, lue ensin tämä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä URL-osoitteen muutoksen sisältävistä sivustojen siirroista

• Kannattaako kaikki siirtää kerralla vai vaiko siirron tehdä osissa?
    Siirron voi hyvin tehdä osissa.
  • Miten voin testata, kuinka moni sivu on indeksoitu?
    Vahvista tiedot erikseen jokaisen sivuston kohdalla Search Consolessa. Tarkista yleistilanne Indeksoinnin tila ‑raportin avulla, tai tarkista sivustokartan URL-osoitteet Sivustokartat-raportin indeksoitujen sivustokarttojen määrän avulla.
  • Miten kauan Googlella menee URL-osoitemuutosteni tunnistamiseen?
    Indeksoinnilla ei ole kiinteää tarkistustiheyttä: se riippuu sivustosi koosta ja indeksoinnin mahdollisesta nopeudesta. Siirto tapahtuu URL-osoitekohtaisesti.
  • Menetänkö linkkien tunnistuksen, jos uudelleenohjaan sivut uusiin URL-osoitteisiin?
    Et – 301- ja 302-uudelleenohjaukset eivät vaikuta negatiivisesti PageRankiin.

Siirto HTTP:stä HTTPS:ään

• Tutustu HTTPS:n parhaisiin käytäntöihin.
  • Muista lisätä HTTPS-sivusto Search Consoleen. Search Console käsittelee HTTP:n ja HTTPS:n erikseen; näiden sivustojen tietoja ei jaeta Search Consolessa. Jos sinulla on sivuja molemmissa protokollissa, sinulla on oltava erillinen Search Console ‑sivusto kummallekin.
  • Tässä on muita usein kysyttyjä kysymyksiä sivujen siirtämisestä HTTP:stä HTTPS:ään:

Usein kysytyt kysymykset HTTP –> HTTPS ‑siirrosta

Vaikuttaako tämä siirto sijoitukseeni?

Kuten kaikenlaisten siirtojen yhteydessä, sivustosi sijoitus saattaa vaihdella hieman siirron aikana. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan HTTPS-sivujen parhaisiin käytäntöihin, jotta vältät juuri HTTPS:lle ominaisia virheitä.

HTTPS:ää käyttävien sivustojen sijoitus nousee hieman, mutta ei välttämättä huomattavasti. HTTPS on Googlelle sijoitukseen positiivisesti vaikuttava tekijä. Se on kuitenkin vain yksi tekijä muiden joukossa, ja tällä hetkellä korkealaatuisella sivuston sisällöllä on suurempi painoarvo. Lyhyellä aikavälillä sinun ei kannata odottaa HTTPS:ään siirtymisen tuovan merkittävää parannusta hakukoneoptimoinnin kannalta. Jatkossa Google saattaa painottaa HTTPS:n positiivista vaikutusta enemmän.

Voiko vain joitain sivuja siirtää HTTPS:ään?

Kyllä. Aloita yhdellä osalla, testaa sitä, ja siirrä sitten lisää, jos haluat.

Jos olet siirtämässä sivuja HTTP:stä HTTPS:ään osissa ja haluat välttää vaiheessa olevien URL-osoitteiden indeksoinnin, suosittelemme käyttämään uudelleenohjausten sijaan tätä: rel=canonical. Jos käytät uudelleenohjauksia, et voi testata uudelleenohjattuja sivuja.

Mitä varmenteita tarvitsen?

Kaikki nykyaikaisten selaimien hyväksymät nykyaikaiset varmenteet kelpaavat Google-haulle.

Näenkö HTTPS-sivustoni hakujen avainsanoja?

Tämä ei muutu HTTPS:n myötä: näet edelleen hakukyselysi Search Consolessa.

Viittaamme HTTP-sivustokarttoihimme robots.txt-tiedostossa. Pitäisikö meidän päivittää robots.txt-tiedosto niin, että se sisältää uudet HTTPS-sivustokarttamme?

Suosittelemme HTTP:lle ja HTTPS:lle erillisiä robots.txt-tiedostoja, jotka osoittavat erillisiin HTTP- ja HTTPS-sivustokarttatiedostoihin. Suosittelemme myös lisäämään tietyn URL-osoitteen vain yhteen sivustokarttatiedostoon.

Minkä sivustokartan pitäisi kartoittaa HTTPS-kokeilun osio?

Voit luoda erillisen sivustokartan vain sivustosi päivitetylle osiolle. Näin voit seurata kokeiluosion indeksointia tarkemmin. Varmista, ettet toista näitä URL-osoitteita muissa sivustokartoissa.

Mitä URL-osoitteita sivustokarttojen pitäisi sisältää, jos käytössä on uudelleenohjauksia (HTTP:stä HTTPS:ään tai päinvastoin)?

Lisää kaikki HTTP-URL-osoitteet HTTP-sivustokarttaan ja kaikki HTTPS-URL-osoitteet HTTPS-sivustokarttaan käyttäjiä koskevista uudelleenohjauksista riippumatta. Sivujen listaaminen sivustokartassa uudelleenohjauksista riippumatta auttaa hakukoneita löytämään uudet URL-osoitteet nopeammin.

Tarvitseeko HTTPS-version robots.txt-tiedostoon lisätä mitään muuta?

Ei.

Pitäisikö meidän tukea HSTS:ää?

HSTS lisää turvallisuutta, mutta tekee peruutusstrategiastasi monimutkaisemman. Saat lisätietoja parhaista HTTPS-käytännöistä.

Käytämme yhtä Google Uutiset ‑sivustokarttaa koko sivustolle. Mitä meidän pitää tehdä, jos haluamme siirtää sivuston osissa?

Jos haluat käyttää Google Uutisten sivustokarttaa uuteen HTTPS-osioon, sinun on otettava yhteyttä Uutiset-tiimiin ja kerrottava protokollamuutoksesta. Sitten voit lähettää Search Consolen HTTPS-sivustossa uuden Google Uutiset ‑sivustokartan, kun siirrät kunkin sivustosi osion HTTPS:ään.

Onko Google Uutiset ‑julkaisukeskukselle erityisiä suosituksia HTTPS-siirron suhteen?

Google Uutisten julkaisukeskus käsittelee HTTP -> HTTPS ‑siirrot avoimesti. Yleensä sinun ei tarvitse tehdä mitään Google Uutisten vuoksi, ellet käytä Uutiset-sivustokarttoja. Jos käytät, ota yhteyttä Uutiset-tiimiin ja kerro heille muutoksesta. Voit myös kertoa tiimille osioiden muutoksesta. Jos esimerkiksi olet siirtymässä HTTPS:ään, voit kertoa, että olet tekemässä seuraavan siirron: http://example.com/osio -> https://example.com/osio.

Sivuston siirtäminen

1. Lue perustietoja sivustojen siirroista. Näin tiedät, mitä odottaa, ja kuinka se voi vaikuttaa käyttäjiisi ja sijoituksiisi. Jos siirryt HTTP:stä HTTPS:ään, tutustu parhaisiin HTTPS-käytäntöihin.
  2. Valmistele uusi sivusto ja testaa se perusteellisesti.
  3. Valmistele URL-osoitteiden yhdistäminen nykyisistä URL-osoitteista niitä vastaavaan uuteen muotoon.
  4. Aloita sivuston siirto määrittämällä palvelin ohjaamaan kävijät vanhoista URL-osoitteista uusiin.
  5. Tarkkaile sekä uusien että vanhojen URL-osoitteiden liikennettä.