Riktlinjer om skräp från användare

I Googles riktlinjer för webbansvariga beskrivs god praxis för webbplatsernas ägare, och om en webbplats tillgriper metoder som strider mot våra riktlinjer kan vi vidta åtgärder mot den. Det är dock inte alla överträdelser som beror på innehåll som webbplatsägaren medvetet har lagt upp. Ibland kan oseriösa besökare eller användare lägga upp skräpinnehåll på en i övrigt välskött webbplats. Sådant skräpinnehåll dyker vanligen upp på webbplatser där användarna tillåts skapa nya sidor eller lägga till innehåll på andra sätt.

Om du får en varning om den här typen av innehåll från Google tycker vi, för att se det från den ljusa sidan, att din webbplats håller så pass hög kvalitet att vi inte ser några skäl att vidta en manuell åtgärd mot hela webbplatsen. Om det finns för mycket skräp från användare på webbplatsen kan det dock påverka vår bedömning av den, och på sikt kan det leda till att vi vidtar en manuell åtgärd mot webbplatsen som helhet.

Exempel på skräp från användare kan vara:

• Konton med skräp på gratis webbhotell
  • Inlägg med skräp i trådar på diskussionsforum
  • Skräp i kommentarer på bloggar

Eftersom skräp från användare kan få en negativ inverkan på Googles sökresultat rekommenderar vi att du aktivt övervakar webbplatsen och tar bort den här sortens skräp. Här finns flera tips om hur du kan förhindra missbruk av offentliga ytor på webbplatsen.