Haitallisten sivujen luominen

Odottamattomalla tavalla käyttäytyvän sisällön tai ohjelmiston jakaminen verkkosivustolla rikkoo Googlen Verkkovastaavan ohjeita. Tähän sisältyy kaikki sellainen sisältö, joka manipuloi sivun sisältöä odottamattomalla tavalla, lataa tai suorittaa tietoja käyttäjän tietokoneella ilman hänen lupaansa tai ei noudata Googlen ei-toivottujen ohjelmistojen käytäntöä. Googlen pyrkimys on tarjota käyttäjille mahdollisimman osuvia hakutuloksia sekä suojata heitä verkossa.

Esimerkkejä haitallisesta käyttäytymisestä:

• sivun sisällön sijainnin muuttaminen tai manipuloiminen siten, että käyttäjä luulee klikkaavansa tiettyä linkkiä tai painiketta, mutta klikkaus rekisteröidään oikeasti toisessa sivun osassa
  • uusien mainoksien tai ponnahdusikkunoiden lisääminen sivuille, sivulla olevien mainosten vaihtaminen toisiin tai tällaisia toimia suorittavien ohjelmistojen mainostaminen tai asentaminen
  • ei-toivottujen tiedostojen lisääminen käyttäjän pyytämään lataukseen
  • haittaohjelmien, troijalaisten, vakoiluohjelmien, mainoksien tai viruksien asentaminen käyttäjän tietokoneeseen
  • käyttäjän selaimen etusivun tai hakuasetuksien muuttaminen ilman käyttäjän lupaa.