Verborgen omleidingen

Bij een omleiding wordt een bezoeker omgeleid naar een andere URL dan de URL die oorspronkelijk werd aangevraagd. Er zijn veel goede redenen om de ene URL om te leiden naar een andere, zoals het verplaatsen van uw site naar een nieuw webadres of het samenvoegen van verschillende pagina's tot één pagina.

Sommige omleidingen misleiden echter zoekmachines of geven inhoud voor menselijke gebruikers weer die afwijkt van de inhoud die beschikbaar wordt gesteld aan crawlers. Het is in strijd met de richtlijnen voor webmasters van Google een gebruiker om te leiden naar een andere pagina met de bedoeling iets anders te laten zien dan wat beschikbaar is gemaakt voor de crawler van de zoekmachine. Wanneer een omleiding op deze manier wordt geïmplementeerd, kan een zoekmachine de oorspronkelijke pagina indexeren in plaats van de omleiding volgen, terwijl gebruikers wel naar het omleidingsdoel worden gebracht. Net als cloaking is dit misleidend, omdat er andere inhoud wordt weergegeven voor gebruikers dan voor Googlebot en bezoekers ergens anders naartoe kunnen worden gebracht dan waar zij naartoe wilden gaan.

Enkele voorbeelden van verborgen omleidingen zijn:

• Zoekmachines krijgen een bepaald type inhoud te zien, terwijl gebruikers worden omgeleid naar iets totaal anders.
  • Desktopgebruikers krijgen een normale pagina te zien, terwijl mobiele gebruikers worden omgeleid naar een volledig ander domein met spam.

Het gebruik van JavaScript om gebruikers om te leiden, kan ook legitiem zijn. Als u gebruikers omleidt naar een interne pagina zodra ze zijn ingelogd, mag u hiervoor JavaScript gebruiken. Wanneer u JavaScript of andere omleidingsmethoden bekijkt om te controleren of uw site aan onze richtlijnen voldoet, let dan op de bedoeling ervan. Denk eraan dat u bij het verplaatsen van uw site het beste 301-omleidingen kunt gebruiken, maar u kunt ook een JavaScript-omleiding gebruiken als u geen toegang heeft tot de server van uw website.