Luskede omdirigeringer

Omdirigering er, når en besøgende sendes til en anden webadresse end den, som vedkommende oprindeligt anmodede om. Der er mange gode grunde til at omdirigere én webadresse til en anden, f.eks. når du flytter dit website til en ny adresse eller samler flere sider til én.

Der findes dog omdirigeringer, som narrer søgemaskiner eller viser indhold til mennesker, som ikke bliver vist til webcrawlere. Det er i strid med Googles retningslinjer for webmastere at omdirigere en bruger til en anden side med det formål at vise andet indhold end det, der blev gjort tilgængeligt for søgemaskinens webcrawler. Når en omdirigering gennemføres på denne måde, indekserer en søgemaskine muligvis den oprindelige side, mens brugerne bliver omdirigeret til en anden side. Ligesom tilsløring er denne praksis vildledende, da den forsøger at vise forskelligt indhold til henholdsvis brugerne og Googlebot, og da den kan dirigere brugeren til et andet sted, end vedkommende forventede at nå frem til.

Her er et par eksempler på luskede omdirigeringer:

• Søgemaskiner viser én type indhold, mens brugerne bliver omdirigeret til noget helt andet.
  • Computerbrugere får vist en normal side, mens mobilbrugerne omdirigeres til et helt andet domæne med spam.

Brug af JavaScript til at omdirigere brugere kan være en legitim fremgangsmåde. Hvis du f.eks. vil omdirigere brugerne til en intern side, når de er logget ind, kan du bruge JavaScript. Når du undersøger JavaScript eller andre metoder til omdirigeringer for at sikre dig, at dit website overholder vores retningslinjer, bør du overveje din hensigt. Husk på, at 301-omdirigeringer fungerer bedst, når du skal flytte dit website, hvorimod du kan bruge en omdirigering via JavaScript, hvis du ikke har adgang til serveren for dit website.