Retningslinjer og reference for tabeller

Tabelnavne og -placering

Ved massedataeksporter fra Search Console oprettes følgende tabeller i dit BigQuery-projekt:

Navn på datasæt: searchconsole (bemærk, at dette kan tilpasses, så du eller en anden kan have valgt et andet navn under konfigurationen)

Liste over tabeller:

Massedataeksporter: Tabeller og tips – Google Search Console-kurser

Tidsplan for lagring af tabeller

Search Console eksporterer massedata én gang om dagen, men ikke nødvendigvis på samme tid for de enkelte tabeller.

Hvis Search Console støder på en forbigående fejl, f.eks. et problem med forbindelsen, forsøger Search Console igen med det samme uden at aktivere nogen notifikationer.

Hvis der opstår en ikke-forbigående fejl under et forsøg på skrivning, f.eks. en fejl i tilladelserne, forsøger Search Console ikke at eksportere tabellen igen før næste dags planlagte eksport. Search Console forsøger at eksportere dataene for den manglende dag i ca. en uge og stopper derefter med at prøve at gemme data for den pågældende dag. Hvis Search Console f.eks. forsøger at gemme data for dag 1, men støder på en godkendelsesfejl, som ikke rettes før dag 9, eksporteres dataene for dag 1 og 2 ikke, mens resten af dagene tilføjes, når der igen er adgang på dag 9.

Hvis Search Console er nødt til at revidere tidligere gemte data på grund af en fejl i behandlingen, der blev rettet, vil alle ændringer være atomistiske, hvilket betyder, at alle data for den pågældende dag opdateres af Search Console med én commit. Rettelser af gamle data sker ikke ofte og udløser ikke en mail, men noteres i eksportloggen.

Effektivitetsdata akkumuleres gradvist af Search Console, hvilket resulterer i tabelrækker med gentagne nøgler. Disse data komprimeres ikke, før de eksporteres til dine tabeller. Du bør derfor næsten altid sammenlægge alle dine metrics.

Dataopbevaringsperiode

Tabeller opbevares som standard permanent, og det samme gælder partitioner, som er underlagt eventuelle globale standardindstillinger, der er angivet i dit Google Cloud-projekt eller af din organisation.

Hvis du vil undgå, at der akkumuleres data på ubestemt tid, anbefaler vi, at du angiver en udløbsdato for partitionen efter et acceptabelt tidsrum: En måned, seks måneder, tolv måneder eller tilsvarende i forhold til dine behov og den mængde data, du akkumulerer. Det kan ikke anbefales at angive en udløbsdato for hele tabellen, da alle dine data i så fald slettes.

Tabelskema

Her er skemaet for de tabeller, der eksporteres af Search Console. Alle tabeller har et præfiks med <dit_projekt-id>.searchconsole.

Tabellen searchdata_site_impression

Denne tabel indeholder data, der er sammenlagt efter ejendom. Tabellen indeholder følgende felter:

• data_date: Den dag, hvor dataene i denne række blev genereret (PST).
  • site_url: Ejendommens webadresse. For ejendomme på domæneniveau vil dette være sc-domain:ejendomsnavn. For ejendomme med webadressepræfiks er det hele webadressen for definitionen af ejendommen. Eksempler: sc-domain:developers.google.com eller https://developers.google.com/webmaster-tools/
  • query: Brugerforespørgslen. Når is_anonymized_query er sand, er dette en streng med nullængde.
  • is_anonymized_query: Sjældne forespørgsler (kaldet anonymiserede forespørgsler) markeres med denne booleske værdi. Feltet query er tomt, når denne værdi er sand, for at beskytte privatlivet for de brugere, som foretager forespørgslen.
  • Country: Det land, hvor forespørgslen blev foretaget, i ISO-3166-1-Alpha-3-format.
  • search_type - En af følgende strengværdier:
    • web: Standardfanen ("Alle") i Google Søgning.
    • image: Fanen "Billeder" i Google Søgning.
    • video: Fanen "Videoer" i Google Søgning.
    • news: Fanen "Nyheder" i Google Søgning.
    • discover: Resultater fra Discover.
    • googleNews: news.google.com og appen Google Nyheder i Android og iOS.
  • device: Den enhed, som forespørgslen blev foretaget fra.
  • impressions: Antallet af eksponeringer for denne række.
  • clicks: Antallet af klik for denne række.
  • sum_top_position: Summen af den øverste position af websitet i søgeresultaterne for hver eksponering i den pågældende tabelrække, hvor nul er den øverste position i resultaterne. Den gennemsnitlige position (som er 1-baseret) kan beregnes ved hjælp af SUM(sum_top_position)/SUM(impressions) + 1

Tabellen searchdata_url_impression

Denne tabel indeholder data, der er sammenlagt efter webadresse. Tabellen indeholder følgende felter:

• data_date: Samme som ovenfor.
  • site_url: Samme som ovenfor.
  • url: Den fuldt kvalificerede webadresse, som brugeren føres til, når vedkommende klikker på søgeresultatet eller historien i Discover.
  • query: Samme som ovenfor.
  • is_anonymized_query: Samme som ovenfor.
  • is_anonymized_discover: Om datarækken er under grænsen for anonymisering i Discover. Når datarækken er under grænsen, udelades visse andre felter (f.eks. webadresse og land) for at beskytte brugernes privatliv.
  • country: Samme som ovenfor.
  • search_type: Samme som ovenfor.
  • device: Samme som ovenfor.
  • is_[search_appearance_type]: Der er flere booleske felter, som bruges til at angive søgelayouttype, f.eks. is_amp_top_stories, is_job_listing og is_job_details. Et felt er sandt, hvis den pågældende række vises for det specifikke udvidede resultat.
  • impressions: Samme som ovenfor.
  • clicks: Samme som ovenfor.
  • sum_position: Et nulbaseret tal, der angiver den øverste position for denne webadresse i søgeresultaterne for forespørgslen. (Nul er den øverste position i resultaterne). Den gennemsnitlige position (som er 1-baseret) kan beregnes ved hjælp af SUM(sum_position)/SUM(impressions) + 1.

Tabellen ExportLog

Denne tabel er en fortegnelse over data, der blev gemt for den pågældende dag. Eksporter, der ikke er gennemført, registreres ikke her. Få flere oplysninger om sporingsfejl. Tabellen indeholder følgende felter:

• agenda: Hvilken type data der blev gemt. I øjeblikket er SEARCHDATA den eneste værdi.
  • namespace: Hvilken tabel dataene blev gemt i. Search Console eksporterer normalt data separat for hver tabel, så der er typisk to eksportrækker for hver dag.
  • data_date: Datoen for klikket eller eksponeringen i Pacific Time. Dette er partitionsdatoen, der anvendes af tabellerne.
  • epoch_version: Et heltal, hvor 0 er første gang, der blev gemt data i denne tabel for den pågældende dato. I det sjældne tilfælde at Search Console er nødt til at gå tilbage og justere tidligere data, eksempelvis på grund af en dataafvigelse, øges denne værdi med 1, hver gang dataene opdateres for den pågældende tabel og dato.
  • publish_time: Tidspunktet i Pacific Time, hvor eksporten blev fuldført.