Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Winkelrapporten en -tools

Als Google je website heeft aangeduid als online verkoper, zie je misschien het gedeelte Winkelen in de navigatiebalk aan de zijkant van Search Console. Dit gedeelte bevat tools en rapporten over de winkelfuncties die op Google beschikbaar zijn voor je site. De sitestatus wordt programmatisch bepaald door Google. Lees meer informatie over productfragmenten en verkopersvermeldingen. Geschikte sites zijn sites die hoofdzakelijk bestaan om fysieke producten te verkopen of die gestructureerde productgegevens op je site hebben.

Wat is een online verkoper?
Een online verkoper is een site die fysieke producten of services rechtstreeks verkoopt aan consumenten (niet aan andere bedrijven) op die site. Websites die gebruikers omleiden naar andere sites (aangesloten sites) of waarop geen aankopen kunnen worden afgerond, worden niet beschouwd als online verkopers voor de rapportagedoeleinden van Search Console.

Het gedeelte Winkelen in Search Console bevat een of meer van de volgende items, afhankelijk van het soort gestructureerde gegevens dat Google op je site heeft gevonden:

Uitgebreid rapport voor productfragmenten

Dit is een rapport voor uitgebreide resultaten voor gestructureerde gegevens voor productfragmenten die op je site zijn gevonden. Productfragmentitems kunnen worden getoond als gebruikelijke zoekresultaten op internet met visuele uitbreidingen, zoals productbeoordelingen en prijzen. Dit rapport is aanwezig als Google gestructureerde gegevens voor productfragmenten op je site heeft gevonden.

Uitgebreid rapport voor verkopersvermeldingen

Dit is een rapport voor uitgebreide resultaten voor gestructureerde gegevens voor verkopersvermeldingen die op je site zijn gevonden. Verkopersvermeldingen zijn een uitbreiding van het productfragmentitem waarmee zoekresultaten met meer functies mogelijk worden en die altijd een prijs bevatten. Ze kunnen bijvoorbeeld worden getoond in een carrousel met vergelijkbare producten van verschillende verkopers of in een kennisvenster in de zoekresultaten.

Vermeldingen op het tabblad Shopping

Als je items hebt die kunnen of worden weergegeven op het tabblad Shopping in de Google-zoekresultaten, zie je deze pagina met informatie over je vermeldingen op het tabblad Shopping of informatie over hoe je je producten laat zien op het tabblad Shopping.

Het is mogelijk dat je geen uitgebreid rapport voor productfragmenten of uitgebreid rapport voor verkopersvermeldingen ziet, maar wel de pagina met vermeldingen op het tabblad Shopping. In dit geval heeft Google gestructureerde gegevens op je site gevonden, maar bevatten de voorbeeldgegevens die Search Console gebruikt om die rapporten te genereren, geen entiteitsgegevens. Als dit het geval is, kan Google je items nog steeds tonen op het tabblad Shopping, zelfs als je geen uitgebreide rapporten voor die itemtypen kunt zien.

Als je een verkoper bent, maar het gedeelte Winkelen niet ziet in Search Console
Zorg dat je geldige gestructureerde gegevens voor verkopersvermeldingen op je website hebt. Je kunt checken of Google geldige items voor verkopersvermeldingen op je site heeft gevonden en geïndexeerd door je rapport met gestructureerde gegevens voor verkopersvermeldingen te openen. Als het rapport niet aanwezig is, heeft Google geen gestructureerde gegevens gevonden op je site. Als het rapport aanwezig is, ga je na of je verkopersvermeldingen geldig zijn.