Kom godt i gang med Search Console

Hvis du er interesseret i at forbedre dit websites synlighed i Google Søgning og du gerne vil afsætte tid til at lære mere om søgemaskineoptimering (SEO) og Search Console, kan du læse denne vejledning til at komme godt i gang.
Du behøver ikke at have kendskab til HTML eller programmering, men du skal bruge noget tid på at overveje, hvordan dit website er organiseret og skrevet, og være villig til at foretage nogle ændringer på dit website.
Den gode nyhed er, at en lille indsats kan forbedre dine søgeresultater meget.
  1. Opret en Google-konto, hvis du ikke har en. Det er det eneste, der kræves for at bruge Search Console.
  2. Åbn Search Console, og tilføj og verificer derefter ejerskabet af dit website. Du skal bevise, at du er ejeren af dit website, da Search Console viser oplysninger om dit website, som kun bør være synlige for ejeren af websitet, og giver dig mulighed for at foretage ændringer, der kan have indflydelse på, hvordan dit website vises på Google.
  3. Se, hvordan du får mest muligt ud af Hjælp. Vidste du, at du kan trække i det indlejrede vindue med Hjælp?
  4. Læs vores vejledning i grundlæggende brug af Search Console. Mange brugere har kun behov for et hurtigt tjek af websitet én gang om måneden, medmindre vi gør dig opmærksom på, at vi har fundet et problem.
  5. Få grundlæggende oplysninger om Google Søgning. Du skal have kendskab til disse for at kunne forstå rapporterne og dataene.
  6. Læs de vigtige koncepter i Søgning nedenfor.
  7. Se disse rapporter:
    • Kritisk
      • Tjek kontrolpanelet for din ejendom. Siden med kontrolpanelet for din ejendom viser vigtige problemer, f.eks. sikkerhedsproblemer eller manuelle handlinger, samt detaljerede diagrammer over din effektivitet på Google, indekseringsgrad og meget mere. Med oversigtssiden kan du hurtigt se, om der er problemer, som du skal være opmærksom på.
      • Hvordan klarer du dig på Google? Brug den relevante effektivitetsrapport for dit website. Vi har effektivitetsrapporter over websøgning, Discover og søgeresultater for nyheder.
      • Er dit website blevet hacket? Åbn rapporten om sikkerhedsproblemer for at se, om Google har registreret nogen tegn på hacking på dit website, hvilket kan føre til dårlige eller skadelige brugeroplevelser eller endda blokering, så dit website ikke vises i Søgning. Bemærk, at din status for sikkerhedsproblemer også kan ses i kontrolpanelet for dit website, og du modtager en mailnotifikation, hvis der opstår et nyt problem. Hvis kontrolpanelet for din ejendom ikke viser nogen sikkerhedsproblemer, behøver du derfor ikke at tjekke denne rapport.
      • Overtræder dit website Googles politikker? Åbn rapporten Manuelle handlinger for at se, om dit website overtræder Googles spampolitikker vedrørende acceptabel websiteadfærd. Overtrædelser kan medføre, at dit indhold udelades fra søgeresultater. Vær opmærksom på, at der vises en notifikation i kontrolpanelet for dit website, hvis dit website er underlagt manuelle handlinger. Du modtager også en mailnotifikation, når hændelsen finder sted. Hvis der ikke vises nogen manuelle handlinger i dit kontrolpanel, behøver du derfor ikke at tjekke denne rapport.
    • Valgfrit
  8. Hvis du har lært, hvordan SEO fungerer, men gerne vil have oplysninger om mere avancerede emner inden for SEO eller Search Console, kan du fortsætte med vejledningen for avancerede brugere.

Vigtige koncepter i Søgning

Disse koncepter anvendes i rapporterne og dokumentationen. Det er vigtigt, at du forstår koncepterne, da du ellers kan få svært ved at forstå (eller risikerer at misforstå) rapporterne.

• Ejendom
    En generisk betegnelse for et website, som du har føjet til din konto i Search Console. Du kan se en liste over dine ejendomme på startsiden for din konto.
  • Verificer ejerskabet
    Dokumentation for, at du ejer det website, der henvises til på din konto i Search Console. Du skal verificere ejerskabet af din ejendom, før du kan se data for den eller få adgang til den i Search Console.
  • Klik/eksponering/CTR: Disse er de grundlæggende metrics til måling af effektiviteten i Google Søgning. Du kan finde flere oplysninger om disse metrics her.
    • Klik: Antallet af personer, der har klikket på et link (eller et billede eller en video), som førte til dit website i Google Søgning, i Discover eller et andet sted, hvor denne metric måles.
    • Eksponering: Antallet af personer, der har set et link til dit website (eller et billede, en video eller et andet element) i Google Søgning, i Discover eller et andet sted, hvor denne metric måles.
    • CTR: Klikrate eller (klik ÷ eksponeringer).
  • Crawl
    Googles webcrawlere følger links og sitemaps for at generere en liste over offentligt tilgængelige webadresser, som vi bør besøge. Dette er det første skridt i processen, der har til formål at føje indhold til Googles søgeresultater.
  • Hent
    Google henter eller anmoder om bytes til en ressource (en side, et billede eller en video) under crawl.
  • Indeks
    Den proces, hvor indholdet og formålet med hver side analyseres og gemmes på Google-lageret. Dette hjælper Google med at fastslå de bedste søgeresultater for en brugers forespørgsel.
  • Googlebot
    Googles webcrawler. Google har et par forskellige Googlebots, der anmoder om dine sider som forskellige typer enheder (en smartphone, en almindelig mobiltelefon eller en computer) for at beregne forskellige søgeresultater for brugere, der søger på disse enheder.
  • Kanonisk
    Hvis du hoster den samme side på forskellige webadresser, kan dine søgeresultater blive udvandet på disse identiske sider. Du kan f.eks. have den samme side på http://eksempel.dk/hunde og http://www.eksempel.dk/hunde. Ved en søgning kan der dermed vises separate resultater med en lavere rangering for hver side, end hvis du kun havde haft en enkelt side. I sådanne tilfælde bør du fortælle Google, at disse sider er de samme, og vælge en, der skal være kanonisk (den officielle side), og som vises i søgeresultaterne. Angiv kanoniske sider eller websites ved hjælp af et sitemap, HTML-tags eller Search Console-indstillingerne.
  • robots.txt
    Navnet på en fil på dit website, som fortæller Google, hvilke sider der ikke skal anmodes om fra dit website.
  • Sitemap
    En liste med webadresser på dit website, som Google bruger som udgangspunkter for crawl af et website. Et sitemap indgår i en eller flere filer, der ligger på dit website.
  • Ressource
    En webside indlæser normalt mange ekstra ressourcer, f.eks. CSS, JavaScripts og billeder. Sørg for, at der ikke er blokeret for, at Googlebot kan få adgang til ressourcer, der påvirker formålet med siden under indekseringen.
  • Gengivelse
    Google forsøger at vise alle sider, der indekseres, for at vise siden, sådan som brugeren ville se den. Gengivelse betyder, at siden vises med billeder og layout, så Google bedre kan analysere formålet med siden.
  • Manuel handling
    Hvis din side overtræder én af Googles retningslinjer for kvalitet, f.eks. spamindhold, kan den blive underlagt en manuel handling, som nedrykker den i Googles søgeresultater.