Dynamische gegevensschema's

Gegevensschema's definiëren welke typen gegevens u kunt binden aan advertentiemateriaalelementen in uw dynamische advertentie.

Zo selecteert u een gegevensschema:

1. Klik in het deelvenster Dynamisch op het tabblad Bindingen op de knop Dynamische bindingen toevoegen . U ziet het dialoogvenster Dynamische eigenschappen.
  2. Als u eerder een gegevensschema heeft geselecteerd, schakelt u over naar het tabblad Gegevensschema om het schema te wijzigen.

Het gegevensschema dat u moet gebruiken, is afhankelijk van uw advertentieplatform en de indeling van het advertentiemateriaal:

1. Zorg ervoor dat de advertentieomgeving is ingesteld op Google Ads.
  2. Selecteer het gegevensschema op basis van uw bedrijfstype:
    • Detailhandel
    • Aangepast
    • Hotels en vakantiewoningen
    • Hotels (HPA)
    • Vacatures
    • Lokale aanbiedingen
    • Onroerend goed
    • Reizen
    • Onderwijs
    • Vluchten
    • Installatie voor app-promoties

Bekijk meer informatie over feeds voor Google Ads.

Dynamisch advertentiemateriaal met Studio
  1. Zorg ervoor dat de advertentieomgeving is ingesteld op Display & Video 360.
  2. Selecteer Aangepast schema voor het type gegevensschema. U moet misschien inloggen op het Google-account dat is gekoppeld aan uw Studio-account.
  3. Geef het Studio-account, de adverteerder en het profiel op.

Bekijk meer informatie over dynamische Studio-profielen.

Projecten met feeds in Ads Creative Studio

Ads Creative Studio projects with feeds are currently in beta. Contact your Google Marketing Platform support representative for more information.

1. Zorg ervoor dat de advertentieomgeving is ingesteld op Display & Video 360.
  2. Selecteer Ads Creative Studio-schema voor het type gegevensschema. Misschien moet u inloggen op het Google-account dat aan uw Ads Creative Studio-account is gekoppeld.
  3. Geef het Ads Creative Studio-account, het subaccount (indien van toepassing) en het project aan.
Data-driven-advertentiemateriaal in Display & Video 360
  1. Zorg ervoor dat de advertentieomgeving is ingesteld op Display & Video 360.
  2. Selecteer Standaardschema voor het type gegevensschema.
  3. Selecteer Merkbekendheid vergroten voor het gegevensschema.

Bekijk meer informatie over data-driven-advertentiemateriaal.