Over gebeurtenissen

Deze functie is niet beschikbaar voor videoadvertenties, beeldadvertenties en geanimeerde gif's.

Met gebeurtenissen kunt u acties instellen als reactie op gebruikersgebaren, tijdlijnsleutelframes of andere voorvallen in uw advertentie of HTML-document. U kunt bijvoorbeeld een aanraakgebeurtenis in een advertentie gebruiken om de start van een animatie te activeren of u kunt een css-wijziging activeren op een punt op de tijdlijn waar u een gebeurtenismarkering heeft ingesteld.

Gebeurtenisoverzicht

Het dialoogvenster Gebeurtenis

U kunt objecten en acties aan de gebeurtenis koppelen in het dialoogvenster Gebeurtenis. Het dialoogvenster Gebeurtenis is een interactief dialoogvenster waarmee u door de volgende stappen wordt geleid om een gebeurtenis in te stellen:

1. Doel: Kies het object waarmee de gebeurtenis wordt geactiveerd, zoals een knop.
  2. Gebeurtenis: Selecteer de gebeurtenis die moet worden waargenomen, zoals een gebruiker die op de knop klikt.
  3. Actie: Geef een actie op die hieruit resulteert, zoals het afspelen van een video.
  4. Ontvanger: Kies het element waarmee de actie wordt uitgevoerd, zoals de video.
  5. Configuratie: Voor bepaalde acties kunnen aanvullende gegevens nodig zijn.

Bekijk meer informatie over hoe u een gebeurtenis definieert met het dialoogvenster Gebeurtenis.

Als de door u gewenste actie niet wordt weergegeven in het dialoogvenster Gebeurtenissen, kunt u uw eigen JavaScript-functies maken en deze gebruiken als aangepaste acties. Deze functie is echter niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

Het deelvenster Gebeurtenissen

In het deelvenster Gebeurtenissen staan de gebeurtenissen in uw project. (Als u het deelvenster Gebeurtenissen niet ziet, kunt u het openen via het menu Venster.)

Zo voegt u een gebeurtenis toe:

• Klik onderaan het deelvenster op de knop Gebeurtenis toevoegen .

Zo bewerkt u een gebeurtenis:

• Dubbelklik op de gebeurtenis in het deelvenster Gebeurtenissen om het dialoogvenster Gebeurtenis te openen, waar u wijzigingen kunt aanbrengen.
  • U kunt ook met de rechtermuisknop op de gebeurtenis klikken en vervolgens op Bewerken in het pop-upmenu klikken.

Zo verwijdert u een gebeurtenis:

• Klik op de gebeurtenis in het deelvenster en klik vervolgens onderaan het deelvenster op Verwijderen .
  • U kunt ook met de rechtermuisknop op de gebeurtenis klikken en vervolgens op Verwijderen klikken in het pop-upmenu.
  • Als u meerdere gebeurtenissen wilt verwijderen, selecteert u ze in het deelvenster en gebruikt u de bovenstaande methoden.

Zo filtert u de lijst met gebeurtenissen:

• Gebruik het dropdownmenu bovenaan het deelvenster om alleen gebeurtenissen weer te geven voor de huidige pagina of selectie.
  • U kunt ook een element-ID, gebeurtenistype of actie opgeven in het veld Gebeurtenissen filteren.

Zo selecteert u het doel voor een gebeurtenis:

• Klik met de rechtermuisknop op de gebeurtenis en klik op Doel selecteren in het pop-upmenu.
  • Als het doel is verborgen of vergrendeld (of een verborgen of vergrendeld bovenliggend element heeft), heeft het pop-upmenu de optie Tonen en doel selecteren of Ontgrendelen en doel selecteren.

De ontvanger voor een gebeurtenis selecteren:

• Klik met de rechtermuisknop op de gebeurtenis en klik op Ontvanger selecteren in het pop-upmenu.
  • Als de ontvanger is verborgen of vergrendeld (of een verborgen of vergrendeld bovenliggend element heeft), bevat het pop-upmenu de optie Tonen en ontvanger selecteren of Ontgrendelen en ontvanger selecteren.

Elementen selecteren in het deelvenster Gebeurtenissen

• Als u een doel of ontvanger selecteert op een andere pagina, schakelt het werkvlak naar die pagina.
  • U kunt niet meerdere doelen of ontvangers tegelijk selecteren.

Voorbeeld van gebeurtenissen bekijken

U kunt geen voorbeelden van gebeurtenissen bekijken in de Google Web Designer-interface. Als u een gebeurtenis in actie wilt zien, bekijkt u een voorbeeld van uw project in uw browser en activeert u de gebeurtenis.